בוקר טוב הגורו
קראתי וחשבתי לא מעט לפני כתיבת תשובה לשאלתך... קודם כל כי אין תשובה
יש מילים שיכולות לעזור קצת, לכוון, ללמד אותך מנסיון של אחרים... הבעיה שלך היא בשני מישורים שונים לחלוטין: חברך אינו אדם רומנטי. חברך אינו אדם מיני, או ליתר דיוק, מיניותו אינה זהה למיניותך. את דיברת על העדר רומנטיקה. אני כתבתי שהוא אינו רומנטי. את דיברת על אפיון של מערכת היחסים, אני על אופי. לא כולנו רומנטיים.
אי אפשר לכפות זאת על אדם שאינו כזה. מסכימה איתך שזה דבר שעושה פלאים במערכת יחסים, אבל מה לעשות לא כולם מדברים אלינו בפרחים. זה לא בהכרח מחייב שהוא לא בסדר או שלילי. זה פשוט אומר שבנושא הזה, אתם שונים אחד מהשניה בדרך בה אתם רואים דברים ובציפיות ורצונות שלכם. הבעיה השניה שלך מעט יותר מורכבת. כולם בדרך כלל מדברים בעיקר על התאמה מינית ברמת הכימיה בין גוף לגוף. לפעמים שוכחים שהתאמה מינית היא גם ברמת המיניות והייצריות. אז חברך אינו מיני כמוך. זה קורה בהרבה מאד מערכות יחסים, הרי לא ממש ניתן לזהות אנשים עפ"י רמת מיניותם, אלו דברים שמתגלים עם הזמן, לפעמים ניתנים לשינוי, לפעמים לא. היכן הבעיה האמיתית בכך? לדעתי, בתגובתו לנושא, ,לפחות ממה שאת סיפרת כאן. את אמרת שהוא אמר שהוא פשוט כזה. זה מקובל ומובן. אבל בזוגיות יש שניים, ולא פחות חשוב ממך, הוא בן זוגך או בת זוגתך. אי התאמה מינית יכולה להוביל לתסכול מיני ואי סיפוק מיני. שני דברים שהם בהחלט לא בריאים שיהיו במערכת יחסים. תגובתו, ושוב אני מציינת לפי מה שאמרת והבאת כאן, מראה כי הוא חושב בעיקר על עצמו בסיטואציה הזאת בינכם, ואינו מודע או מתעלם מןההשלכות שיכולות להיות לצורת חשיבתו החד צדדית על הקשר שלכם. אי אפשר לשנות בן אדם מקצה לקצה, אבל תמיד שואפים להגיע לאמצע, להתפשר, לוותר. מה אפשר לעשות? בנוגע לרומנטיקה שחסרה לך, אין הרבה מה לעשות. אי אפשר לכפות על אדם להיות מה שהוא לא, לחשוב בצורה שאהוא אינו חושב. את יכולה לבקש פרחים, הוא יכול לקנות אותם עבורך - אבל את לא תהני מזה, כי זה בא מך ולא ממנו. את צריכה לחשוב האם אכן העדר הרומנטיקה מפריעה לך ברמות כאלו שהקשר לוקה בחסר בלעדיהם. האם זה משהו שאת צריכה ואין באפשרותך להיות בלעדיו בזוגיות או האם זה משהו שאת אוהבת, אבל יכולה לחיות בלעדיו. הוא אוהב אותך? את אוהבת אותו? הוא מפרגן? הוא מתחשב? הוא נאמן? הוא נותן מעצמו (ולא בפרחים)? אלו הם דברים הרבה יותר חשובים. וישנן עוד הרבה שאלות שתא יכולה לשאול את עצמך... ואז לבדוק האם כל מה שיש שווה ערך בעינייך למה שאין (הרומנטיקה). בנוגע לבעיה השניה, חשוב שהוא יבין שאכן מדובר בבעיה כלשהי בינכם, ואת עוצמתה. אני לא יודעת עד כמה הסברת לו, עד כמה שיתפת אותו, עד כמה הראית לו שזה חשוב לך וחסר לך. זו נקודה שגם אם תבחרי להתעלם ממנה, ותתמקדי בכל מה שיש בינכם, יום יבוא וזה מה שיעמוד בינכם. את צריכה לדעת שהוא לא יכול להיות מאה אחוז כמו שאת צריכה בכל הקשור לסקס בינכם, וגם אם היו לך מערכות יחסים שבהם הסקס היה יותר טוב, יותר מספק, את צריכה לדעת שלא ניתן להגיע לאותה התאמה בכל קשר וקשר. אבל הוא צריך לדעת שהוא לא יכול להשאר בעמדה שלו, אם הוא רוצה אותך בחייו. הוא חייב לבוא מעט לקראתך, ואת חייבת לבוא מעט לקראתו. לומר "אני פשוט כזה" לא מספיק טוב בהקשר של סקס. את צריכה לא לפחד ליזום, גם אם נתקלת בסירובים לא מעט פעמים. יתכן והיוזמה לא תגיע ממנו, אבל לפחות הוא יבין שגם לך יש צרכים שאינם באים על סיפוקם בקשר, ואסור להתעלם מהם - וזה יובלי לשינוי מצידו. בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה, ואם זאת אהבה, ויתר הדברים בקשר בינכם מספקים אותך, וטוב לך איתו.. אל תוותרי בקלות. סקס זה חלק בלתי נפרד ממערכת יחסים, אבל יש עוד הרבה מאד אלמנטים חשובים לא פחות, ואם יש אותם, שווה להלחם על מה שיש. לוותר את תמיד יכולה, זו הדרך הקלה, או הפתרון האחרון אחרי שמנסים את כל יתר הדברים. התאמה מינית לא בעיה למצוא, אהבה כן. שתיהיה לך שבת נהדרת..