צריכת חלב ומוצריו = בריאות?

נעמי66

New member
צריכת חלב ומוצריו = בריאות?

מקובל לחשוב, גם בקרב רופאים ותזונאים, שחלב ומוצריו הינם מזון בריא. מתברר שלא כולם שותפים לדעה זו. קישור לקליפ המסתובב באחרונה ברשת - שתוך שבוע וקצת הגיע לקרוב ל-100,000 צפיות - http://www.youtube.com/embed/IwFgEEW12X0?hd=1

Ron W

New member
וחייזר גנטי זכה ל 116000 צפיות

http://www.youtube.com/watch?v=ilz7FYOI6H4 תקשיבי לשטויות הנ"ל, ד"ר אבני אפילו הזוי יותר... טוב שהחלב לא הגיע מחייזרים
אלו מסוג הנושאים שדי לטעום כמו ביצה סרוחה שלא מומלץ להמשיך באכילתה... הוא מנסה לשייך שכיחות מקרי סרטן לדוגמא רק לתזונה בהשפעה מינורית לחתך קטן, במקום לעשרות גורמים נוספים זיהום אויר, קרינה, פעילות גופנית ועוד המבדילות מדינות ולאומים להם הוא מתייחס. אגב גם ביצים לא נועדו לאדם - והן מזון מעולה כשהן טריות.. אין מצב שכל כך הרבה רופאים ותזונאים יהיו מושפעים משטראוס ותנובה
יש המון מחקרים שמראים את חשיבות החלב בספיגת סידן שמירה על משקל ואיזון לחץ דם. להוציא מי שיש לו רגישות/אלרגיה מאובחנת במעבדה או חוסר באנזימים שאובחנו במעבדה בלבד. גם לקטניות כמו סויה יש חסרונות לחלק מאיתנו - אין מה להתרגש מדר' אבני
וידיעות על חייזרים באופן כללי.

נעמי66

New member
ברור שיש גורמים נוספים למחלות

היכן נאמר שהממליצים להימנע מחלב טוענים שהסיבה היחידה למחלות היא מזונות מסויימים? הם פשוט שמים דגש על סיבה אחת, שעליה יש שליטה לאדם - שלא כמו בכל הקשור לזיהום- אוויר, קרינה וכדומה.

שוש אור

New member
שליטה לאדם

רק בנושא צריכת החלב יש לאדם שליטה על חייו? אז זהו, שיש לו שליטה גם על זיהום אוויר, קרינה וכדומה. אבל הוא מצפצף. אם האדם היה שומר על סביבתו הטבעית, סביר להניח שמוצרי החלב לא היו גורמים לו להטיל עליהם את אשמת החוליים השונים...

נעמי66

New member
הבחירה שלנו

בחרתי לחיות בתל-אביב. לא בחרתי לנשום אוויר לא נקי, אבל מה לעשות... מה שכן לבחירתנו, זה המזון שאנחנו אוכלים. גם להתרחק מעשן סיגריות זו בחירה.

Ron W

New member
הבחירה של דר' אבני להצביע על החלב כגורם

הממצאים בהשוואה בין אוכלסיות הם הטעיה. במחקר אמיתי מבודדים את יתר המשתנים כנ"ל אם את משווה סיגריות לחלב אז חבל על הדיון כי בחלב אין שום רעלן או חומר מסרטן כמו בסיגריות. אפילו בסטייק ממנגל מעט חרוך אחד יש עשרות מונים סיכונים מאשר בהרבה ליטרים חלב.

נעמי66

New member
השוואה

לא היתה כוונה לעשות השוואה בין נזקים בצריכת חלב לבין עישון. האיזכור של השניים במשפט אחד קשור רק לבחירה שלי. בסך-הכל הבאתי קישור לקליפ שמסתובב עכשיו ברשת.

Sודית

New member
נעמי זה בדיוק מה שעושה הפרסומת, התקשורת

מי שמשלם יותר מפרסם יותר גם מצליח ברוב המקרים לשכנע יותר. דיברנו על זה לפני כמה ימים ש..... כל יום יוצא מחקר חדש ומספר לנו שמה שאתמול היה טוב, היום כבר לא טוב וחוזר חלילה.....כל אחד מאמין במה שנוח לו להאמין. אני לא משנה אצלי שום סדרי אכילה בגלל שמישהו פירסם איזשהו מחקר. איך אומר המשפט? "מה שהיה הוא שיהיה וגו'......

הייתי בשיחה עם פרופ' לרפואה הוליסטית והוא אמר

לי בפרוש לא לצרוך מוצרים מחלב פרה אלא רק מחלב עזים, כבשים ובפלו

Sודית

New member
כל פרופסור יומר לך משהו אחר - זו הבעיה

על זה בדיוק הויכוח. כל אחד והאמונות שלו, כל אחד עם ההוכחות שלו.

בלי קשר לאמונות.. חלב עיזים נחשב הטוב ביותר

לעיכול. חלב עיזים כמעט ולא מכיל לקטוז (סוכר) וקזאין (סוג של חלבון)ולכן עיכולו נחשב מצוין. גם מבחינת סידן- חלב העיזים הכי מומלץ, יחס הסידן עולה על הזרחן ולכן הסידן נספג היטב. חלב עיזים- הכי קרוב בהרכב שלו לחלב אם. וחלב עיזים, למרות היותו שמן יותר, בגלל ההרכב שלו, השומן שלו ישמין פחות משומן בחלב פרה. שומן מחלב עיזים מנוצל יותר לעומת חלב שומן בחלב פרה ש"מאוחסן" ברקמות שומן בגוף. ודרך אגב..לכל שומרי המשקל..., סידן חייב שומן בכדי להיספג, לכן יש לצרוך מוצרי חלב 3% ולהימנע ממוצרי חלב דלי שומן (0%, 1.5%), לא סתם חלב אם מכיל 4% שומן. (

TJ

New member
במקום לשתות חלב עיזים

אני רועה שחורות

נעמי66

New member
לצפורת הנפש

איחולים להרגשה טובה יותר בעקבות המלצת הפרופ'.

מתי64

New member
סודית חן חן לכותרת ולחרוז עם האותיות

השקעת אין מה לומר ערב חמים לכולם

hal767

New member
עיניין של טעם.

שנייהם חמודים ושנייהם קורבנות של אדם תאוותן ואכזר.

למעלה