צריכת חשמל ע"י מחשב

hiphoper

New member
צריכת חשמל ע"י מחשב

קבלתי בפעמיים האחרונות חשבונות חשמל גבוהים מאוד (מעל 700 ש"ח). חישבתי שזה יוצא כמעט 22 קוט"ש ליום. אני גר בדירה קטנה ובקושי מפעיל מזגן. אני מבשל פעם ביומיים כשעה על פלטה חשמלית שצריכתה 1100 וואט. מה שהדליק אצלי מנורה אדומה הוא זה שאני משאיר את המחשב שלי והמחשב של הבן שלי דלוקים כל הזמן. אם הספק של כל מחשב הוא כ-300 וואט, האם זוהי צריכתו או שזה קשור לעומס המופעל עליו ? כי אם כן אז 600 וואט לשעה = 14.4 קוט"ש ליממה (וזה לא כולל מסכים) האם זה הגיוני או שאני טועה בחישובי ? תודה

hiphoper

New member
תודה אבל מרוב תשובות לא רואים את

היער..... אז האם הנוסחה שחישובה הוא 225 ש"ח נכונה או שלא ? האם ספק המחשב צורך 300 וואט כל הזמן או רק במקרי עומס ? תודה

רז חשמל

New member
רק במקרי עומס

ולדעתי לחתוך את זה ב 2 זה הגיוני. ע"מ לחסוך חשמל אני ממליץ לכבות את המסך (אפשר ע"י ההגדרות של מערכת ההפעלה).

גם מערכת סטראו וטלויזה

וגם מחשב כאשר הם כבויים . הם צורכים מאט מאוד חשמל . מדפסת לייזר יש מאוור קטן שפועל תמיד . כל זה עוד 5 שקל ליממה . לכן בחדרי הפרטי . יש מפסיק ראשי חיצוני אחרי כיבוי כל המכשירים . מנתק את המתח לכל המכשירים וחוסך 5 ש"ח ליממה . הערכה היא בערך . תחשבו גל על זה

wil

New member
איך כ"כ הרבה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

5 ש"ח ליממה הם 10 קוט"ש (לפי כ-חצי ש"ח לקוט"ש) כלומר צריכה קבועה של כ-416W. האם כמה מכשירים אלקטרוניים ב-STANDBY צורכים כזה הספק? נשמע לי מוגזם בסדר-גודל...

הערכה היא בערך . מי שיש לו ציוד

רב שנימצא בסטנדבי .כמו אצלי . 2 מחשבים מגברי סטראו כ7 מכשרים כולל מימרים . שמפקים חום חלש . אז אולי 3 שקל . הכוונה היא שמי שרוצה לחסוך עוד . אז גם כאן יש כמה שקים לחסכון

למעלה