צריכת מים גבוהה

hagi165

Member
אישה מבוגרת מקבלת חשבונות מים של כ200 שח כל חודשיים. אני סבור שזהו סכום גבוה מאוד.

היא גרה בבניין ישן של 4 דיירים, קומה ראשונה דירות עם גינה.
לדברי חברת המים כל הדיירים מקבלים את אותו סדר גודל של חשבון מים.

המליצו לי על "אל חזור" למים. האם זה יכול לפתור את הבעיה? לא ידוע על נזילות. והחיובים האלה כבר מעל לשנתיים.

מאיפה קונים את האל חזור? יש משהו ספיציפי / מומלץ?
איך אני יכול להתקין לה את זה ולחסוך את עלות ההתקנה שהיא מאות שקלים? צריך מקצועיות או מספיק ידע טכני קל?

NLO

New member
בהנחה שיש מערכת השקייה לגינה נשמע לי סכום סביר.
נסה לברר בבניינים הסמוכים אם הסכום דומה.

NLO

New member
אין גינה. הגינות בבניין הן פרטיות של 2 הדירות התחתונות
אז אם אין לה גינה והחשבון של שאר הדירים דומה, יתכן שהגינות מחוברות על "הציבורי"?
בזמן שמערכת השקיה עובדת ניתן לראות אם השעון מים של הדירה שאליה שייכת הגינה מסתובב.
ואם זה נראה תקין אז כנראה יש נזילה בין השעונים של הדיירים לשעון המשותף לדעתי.

חשבון גבוה מאוד לאדם יחיד...לשים אל-חוזר אפשר לבד אם יש קצת ידע וכלים לא מסובך. לבדוק מה החלק של הצריכה האישית ומה החלק של הצריכה המשותפת. לבדוק אם אחד השכנים עם הגינה הפרטית לא עשה ברז לגינה לפני השעון שלו .

hagi165

Member
חשבון גבוה מאוד לאדם יחיד...לשים אל-חוזר אפשר לבד אם יש קצת ידע וכלים לא מסובך. לבדוק מה החלק של הצריכה האישית ומה החלק של הצריכה המשותפת. לבדוק אם אחד השכנים עם הגינה הפרטית לא עשה ברז לגינה לפני השעון שלו .
צריכה פרטית 23.1 וכוללת 24.63

לא הבנתי מה הקשר של אל חוזר לצריכת מים? אם יש דליפה במקום כלשהו, איך הוא יעזור? האם יש מצב כלשהו שמים זורמים בכיוון הפוך, וגם זה מתבטא בחשבון מוגדל?
הבדיקה הכי פשוטה - מסכמים על כל הדיירים שברגע מסוים אף אחד לא פותח את המים, ובודקים אם השעון הראשי זז. אם כן, זה אומר שיש דליפה. כנראה בצינור הראשי. בעיה נפוצה.
את אותה בדיקה אפשר לעשות לכל דירה בנפרד.
אגב - אחת הבעיות הכי נפוצות היא שבניאגרה יש זרימה בלתי פוסקת, וכמעט בלתי נראית, אלא אם שמים פיסת נייר על הדופן האחורית של האסלה.

למעלה