צריכת סוכר מרובה גורמת לסוכרת?

Jackson12

New member
צריכת סוכר מרובה גורמת לסוכרת?

היי,

רציתי לדעת אם צריכה מרובה של סוכר גורמת לסוכרת. הסיבה שאני שואל היא מפני שבמהלך החג אכלתי המון דברי מתיקה (ובכלל יוצא לי לאכול גם הרבה מתוק, בעיקר שוקולד) כמו מרציפן, קורנפלקס ושוקולדים למינהם. נכון לעכשיו אני מנסה להגמל כמה שיותר, אבל רציתי לדעת אם הנזק כבר נעשה.

תודה וחג שמח

IrisPeleg

New member
מה אפשר לעשות

אומנם אכילה מרובה של סוכר אינה טובה, אך לא מאוחר להפסיק לזלול ולהתחיל לאכול בתבונה ולעשות פעילות גופנית סדירה.
שום דבר לא חצוב בסלע

בהצלחה

Jackson12

New member
תודה על תגובתך. מאילו מאכלים

כדאי להמנע מלבד מאכלים המכילים הרבה סוכר? תודה

IrisPeleg

New member
רצוי

רצוי להמעיט בסוכרים פשוטים (סוכר, דבש, ריבה, משקאות ממותקים, ממתקים למיניהם).

נסה לעבור לפחמימות מלאות (לחם שיפון או דגנים, בטטה במקום תפו"א רגיל, אורז בסמטי, קטניות ועוד).

התיחס לכמויות של פחמימות ולא רק לאיכותן (לא לאכול קערה של פירות למרות שהם נחשבים בריאים).

אם החג הניף דגל אדום של אהרה - זה מצוין. הסר דאגה והחל לפעול נכון.

בהצלחה וחג שמח

denur1

New member
סטטיסטית לאנשים עם עודף משקל יש יותר סיכוי

לסוכרת, מעבר לגנטיקה אין לרפואה תשובה מדוע אחד מקבל סוכרת והשני לא.
כמו שכתבתי בשלב זה החיזוי לגבי הסיכוי לפתח סוכרת הוא בעיקרו סטטיסטיקה.
יש שמנים שאוכלים הרבה פחממות ולא חולים בסוכרת, יש רזים שמקבלים את המחלה.
הבעיה אינה מתוקים אלה כמות הפחממות, אכילת מאפים מלוחים מזיקה לסוכרת כמו מתוקים
עם אותה כמות פחממות.

אם אתה רוצה להקטין סטטיסטית את הסיכוי שלך לקבל סוכרת, שמור על משקל תקין, פעילות גופנית,
ואכילת פחממות במידה.
אכילה מרוכזת של מתוקים פעם בכמה חודשים לא אמורה לדעתי להגדיל את הסיכוי לסוכרת, אבל לא רצויה בכל מקרה.

אין קשר בין שם המחלה "סוכרת" לממתיק סוכר..

אם אינני טועה, המחלה נקראת כך בגלל השתן המתוק אצל סוכרתיים (דבר ידוע שבסוכר מעל 180, הסוכר נפלט לשתן).
כל האוכל שאנחנו אוכלים הופך בסופו לסוכר. כדאי להמנע ממאכלים עשירים בפחמימות/קלוריות. גם הסוכר עשיר בהם.
כדאי לאכול אוכל שבו פחמימות מלאות ולא ריקות (חיפוש קטן בגוגל ילמדך מה טוב ומה פחות טוב).

תומרונתם

New member
מנהל
תהליכים של סכרת

הם תהליכים ארוכי שנים ולא מושפעים מסוף שבוע אחד של שכרון חושים

כמו שענו לך מעלי, סגל לעצמך אורח חיים בריא - שמירה על משקל תקין, ארוחות לא עמוסות בפחמימות, העדפה של פחמימות "מלאות" על פחמימות "ריקות", ופעילות גופנית. אורח חיים כזה ידחה ככל האפשר את הגעת הסכרת, אם אכן הגנטיקה שלך היא כזו.

למעלה