צרכים בבית

galadi

New member
צרכים בבית

שלום לכולם, הכלב שלי מסוג מאלטז בן שנה וחודשיים ועבר סירוס לפני שלושה וחצי חודשים בעקבות בעיות התנהגות ובריחה מהבית. בכל מקרה הבעיה הקשה איתו שהוא עדיין עושה צרכים בבית. אומנם לא בתדירות גבוהה אבל כל שבועיים שלושה בערך הוא מפספס פיפי. אתמול משום מה הוא עשה קקי בבית ועוד בכמות ממש גדולה יחסית למה שהוא עושה בדר"כ, ואיך שנכנסתי הביתה הוא עשה פיפי ממש מולי. כמובן שעשיתי את כל מה שצריך, נזפתי בו והוצאתי אותו החוצה. אני מוציאה אותו בכל בוקר בסביבות 07:00, אחר הצהרים ב 17:00 וב 22:00 בערב לפני השינה. בכל שעות היום הוא מסתובב חופשי בבית ובלילה הוא סגור בפינה משלו בתוך הבית. אני רוצה לציין שכמעט כל המקרים של פיפי בבית היו בזמנים שאנחנו בבית. שאלתי היא: האם זה מאוחר לחנך לצרכים? האם כדאי לי לחזור ולתחום אותו בבית בשעות היום? תודה מראש גל

zikit01

New member
שלום,

אני חושבת שאף פעם לא מאוחר לחנך... אולי הפערים קשים לכלב להתאפק. אם יש אפשרות אולי כדי לנסות להוציא אותו קצת לפני 5 אחה"צ. לגבי PP כשאת מגיעה זה כנראה מהתלהבות שחזרת הבייתה ולכן אני לא מציעה לך לכעוס עליו לגבי מקרה ספציפי זה. זה יעבור לו.

big lul

New member
זה לא מאוחר לחנך לצרכים

זה רק דורש יותר השקעה. בגלל שהוא עושה צרכים דווקא כשאתם בבית ובתדירות נמוכה יחסית, יכול להיות שזה לא רק עניין של חינוך לניקיון. ההשתה כשמגיעים הביתה נובעת הרבה פעמים מהתרגשות. אחת הדרכים לטפל בזה היא להתעלם מהכלב למספר דקות כשנכנסים הביתה, עד שהוא נרגע ואז ישר להוציא אותו החוצה. יכול להיות שהכלב גם מסמן טררטוריה בבית, דבר שיכול להצביע על דומיננטיות כלפיכם. האם יש עוד התנהגויות שמצביעות על דומיננטיות אצל הכלב?

למעלה