צרכים, בקשות, ובקשות חלופיות.

צרכים, בקשות, ובקשות חלופיות.

נניח יש לי צורך. אז אני מבקש בקשה. נניח שבקשתי לא נענית. אז אני מבקש בקשה חלופית. ועל זה נאמר: כל אחד מבקש מאלוהים אישה יפה אישה יפה אישה יפה אם לא יפה אז חמה אם לא חמה, חכמה לא חכמה אז עשירה כל אחד מבקש מאלוהים להיות זמר להיות זמר להיות זמר אם לא זמר אז שחקן אם לא שחקן אז ליצן אם לא ליצן אז מבקר כל אחד מבקש מאלוהים להיות כוכב להיות כוכב להיות כוכב אם לא כוכב אז בדרן אם לא בדרן אז מנחה אם לא מנחה אז חקיין כל אחד מבקש מאלוהים להיות מליין להיות מליין להיות מליין אם לא מליין אז דוגמן אם לא דוגמן אז צלם אם לא צלם אז משורר כל אחד מבקש מאלוהים להיות מנכ"ל להיות מזכ"ל להיות מפכ"ל כל אחד רוצה להיות - משהו, מישהו כל אחד מבקש מאלוהים אישה יפה אישה יפה אישה יפה אם לא יפה אז חמה אם לא חמה, חכמה לא חכמה אז עשירה כל אחד מבקש מאלוהים שלום עכשיו שלום עכשיו שלום עכשיו אם לא עכשיו אז מחר אם לא מחר אז מתי כשיהיה מאוחר? כל אחד מבקש...

hayapollak

New member
ועל זה נאמר

אלוהים נותן לך את מה שאתה צריך, את מה שאתה רוצה - אתה צריך להשיג לבד...

akazw

New member
שואלת את עצמי...

כשיש לי צורך, אני מבקש בקשה, כדי למלא צורך זה.(בוא נשאיר רגע את אלוהים בצד, ברשותך) לכן אם בקשתי לא מולאה, האם אני משנה את הבקשה? או את הצורך? האם הם תלויים זה בזה? או האם אני משנה רק את סדר העדיפויות של הצרכים שקיימים בי? כלומר ביקשתי אישה יפה, זה בגלל שאין לי צורך באישה חמה? או אולי זה כן היה צורך אך בדרוג חשוב פחות? האם כששיניתי את הבקשה השתנה לי הצורך? או ששיניתי את הצורך ולכן הבקשה השתנתה? שאלה נוספת שעולה בי היא האם הבקשה שלי מראה על הצורך האמיתי שלי? או אולי לא חקרתי את עצמי מספיק ולכן ביקשתי בקשה לא נכונה עבור עצמי, וזו הסיבה שאני מוכנה להחליף אותה בבקשה אחרת שעונה על מה שאני חושבת שהוא צורך אמיתי שלי, ולמעשה לא אעצור עד שאגיע לבקשה שעונה בדיוק על הצורך האמיתי שלי, ואז אעצור? אקא

לבקשתך, אשאיר את אלוהים בצד.

אני חושב שאני באותו כיוון חשיבה כמוך, עוד מהודעות קודמות שלך בנושא זה. בינתיים אכתוב מגילה, ואחר כך אכתוב תמצית, בהודעה נוספת. (תרגיל חדש שאני מתרגל, איך אומרים דברים במילים מועטות. כמו בשיר על נורית. פחות משלושים מילים.) דעתי: אני מזהה צורך. אני מבקש בקשה. א. בקשה חלופית אם הבקשה אינה נענית אני מחפש בקשה חלופית לענות על אותו צורך. ב. החלפת נמען למילוי הצורך. אם אף אחת מבקשותיי אינה נענית אני יכול: לבקש לי מקור אחר למילוי הצורך שלי. ג. ויתור והכלה עצמית של האכזבה או לוותר על מילוי הצורך, ולדעת שמה שקרה הוא שנשארתי עם צורך שלא נענה. זה יותר טוב מלחשוב שהזולת הוא בן בליעל. או ד. אולטימטום אני יכול גם להיות תקיף יותר, ולענות ב"אולטימטום". במונח זה אני מתכוון: להגיד לזולתי מה שאני מתכוון לעשות אם בקשתי לא תיענה. אני נכנס כאן למשא ומתן על מצב הצרכים ההדדי והמשותף שלנו. אם לא תעשי לי כוס קפה, אני אצא לשתות בפב. זה לא הופך את הבקשה לדרישה. זה מיידע אותך מראש לשינוי במאזן ההתנהגויות שלנו, ואולי במקרה כזה, תעדיפי כן לעשות לי כוס קפה. אני לא מדמיין את זה במונחים של איום או דרישה. אני באמת מתכוון שתדעי שזה מה שאעשה לספק את צרכיי במקום אחר. אני לא מדמיין את הסכמתך במונחים של כניעה והשפלה. אני באמת מאפשר לך שאם הצורך שלך שאשאר בחברתך גובר על הצורך שלך לנוח כמה דקות מול הטלוויזיה בסלון, תהיה לך אפשרות לבחור מחדש את התנהגותך מול סדרי העדיפויות שברשימת הצרכים שלך. הבחירה בין הטקטיקות הללו תלויה א. בעוצמת הצורך שלי, ב.בהשערתי על עוצמת הצורך של הזולת, ובמיומנותי ויכולתי לשתף פעולה באיזון צרכים במערכת משותפת והדדית. פשרה במקום שאפשר להתפשר, ויתור במקום שבו מעדיפים לוותר, תקיפות ועקשנות במקום שבו לא מסכימים לוותר או להתפשר.

בא לי מילקשייק בננה

- אנא, אנה, מילקשייק בננה! - לא, לא ולא! - אנה, אז אנא, העוגה של יוהנה! - לא, לא ולא! - יוהנה, אולי את? מילקשייק בננה! - לא, לא ולא! - אז אולי אכין לי בעצמי מילקשייק בננה... ...בעצם, לא בא לי... אני הולך לישון! את המילקשייק אשתה בחלום... ...בעצם, את יודעת מה, אנה? אני הולך לארומה! שם סולטנה תיתן לי מילקשייק בננה! ...מה, אז את עושה לי מילקשייק בננה? כמה נחמד! כמה יפה! אם כך, אני אתלה כביסה!

akazw

New member
מילקשייק וניל....

אהבתי את השיר, האמת היא ששמתי לב שהשירים מעלים לי יותר מחשבות ושאלות . השיר שכתבת עכשיו שונה במהותו מהשיר איתו פתחת, הוא דן בנושא אחר לגמרי. הראשון מכיל רק אותי עם עצמי, ובשני יש התיחסות גם לסביבה שלי. השאלות שלי באו מהשיר הראשון. למשל : למה ביקשתי מלקשייק בננה? זה מה שאני צריכה? אולי אני צריכה ליטוף? התיחסות?,והמילקשייק הוא לא ממש מה שאני צריכה? ואבקש בקשה חלופית, ובסוף כשאגיע לבקשה שעונה באמת על הצורך שלי אני אעצור, ואז אקבל? אלו שאלות אחרות שעולות אצלי מתוך השיר הראשון. אמשיך אח"כ.

אכן!

זה התהליך החשוב מאוד לעשות הלוך ושוב בין הבקשות לצרכים כדי לזהות בקשות חלופיות. לא להיתפס לדיון בבקשה ספציפית. לא להתעקש על נמען ספציפי. כל הזמן לאוורר את הדושיח במבט פנימה אל הצרכים.

היי akazw

אני חושבת שתוכלי בעצמך לגבש תשובה טובה לשאלה שלך, אם תעייני ברשימת הצרכים (תסתכלי בקובץ שנקרא "מאגר צרכים"). תוכלי לראות שאם אדם מזמין מילק שייק זה יכול להיות בגלל צורך במזון (לדעתי בדר"כ זה לא באמת הצורך), או בגלל צורך בסיפוק, או בגלל צורך בבטחון או כדי להמנע מכאב, וכו' וכו'.... כלומר בקשה מסויימת יכולה לנבוע ממגוון של צרכים, וכל אדם צריך/יכול לאתר ספציפית מה הצורך המניע אותו, כשהוא מבקש להשיג דבר מסוים. ברגע שמאתרים את הצורך הספציפי, אפשר לנסות לאתר גם דרכים חלופיות למלא אותו, אולי טובות יותר מהדרך המקורית (להזמין מילקשייק). יכול להיות שהדרך המקורית שבה אדם ניסה לענות על הצורך שלו, לא באמת ענתה על הצורך הזה (אפשר לראות את זה הרבה בהקשר של התמכרויות- אדם מכור למושא ההתמכרות, מתוך איזושהי אשליה לא מודעת, שבדרך זו הוא עונה על איזשהו צורך ספציפי בו, כשלמעשה, הצורך נותר ללא מענה אמיתי. לרוב כי האדם כלל אינו מודע לצורך הזה). מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי

ושוב היי

ראיתי עכשיו שהוספת קודם את קובץ מאגר הצרכים. אז תהיתי ביני לבין עצמי אם בכלל הבנתי נכון את השאלה ששאלת....אם טעיתי, אשמח אם תתקני אותי

akazw

New member
סליחה../images/Emo52.gif

מצטערת שלא הגבתי, פשוט פיספסתי את תגובתך, תודה שהסבת את תשומת ליבי. השאלות ששאלתי את עצמי נגעו למעשה בנקודה אחת והיא איך אנו יודעים או מוצאים את הצורך האמיתי שלנו, ולא נופלים למה אנחנו חושבים שהוא הצורך שלנו, האם צרכים יכולים להשתנות? האם אם אני משנה את הבקשה שלי, זה בגלל שטעיתי בהבנת הצורך שלי? כמו שכתבת על ההתמכרות למשל. האם אם אני מבקשת שילקשייק בננה זה כי יש לי צורך למילשייק בננה, או כי אני רוצה לבקש אותו ממשהו כדי שיתמלא בי הצורך ביחס, ותשומת לב? ואיך אדע את ההבדל? האם זה משנה? אני זורקת שאלות לחלל ואני לא יודעת אם יש לי עליהם תשובה, הם צריכים להדהד אצלי. בהערכה רבה אקא

למעלה