צרכנות בנושא דגים :

ויוי 25

Well-known member
מבחינה צרכנית ,מה עדיף לקנות דג טרי או דג קפוא ?

לגבי דג טרי : מניין לנו הביטחון שהדגים הטריים שהגיע לסופר והונחו מעל גבישי קרח ביום שישי,
האם לא הוכנסו בסוף יום שישי למקפיא בסופר, ואז לאחר יומיים הופשרו ,
וביום ראשון יימכרו שוב כ-דגים טריים ?
האם יש דרך לדעת זאת לפי נראות הדג ?
 
נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
מבחינה צרכנית ,מה עדיף לקנות דג טרי או דג קפוא ?

לגבי דג טרי : מניין לנו הביטחון שהדגים הטריים שהגיע לסופר והונחו מעל גבישי קרח ביום שישי,
האם לא הוכנסו בסוף יום שישי למקפיא בסופר, ואז לאחר יומיים הופשרו ,
וביום ראשון יימכרו שוב כ-דגים טריים ?
האם יש דרך לדעת זאת לפי נראות הדג ?
בעוף למשל, לעוף טרי כשאתה מריח אותו כשהו עוד לא מבושל, אין ממש ריח. אם קצת אתה מתחיל להרגיש ריח ממש מועט, זה עוד יכול להיות בסדר. אבל אם יש ריח ממש מורגש העוף כבר לא בסדר.
 
נערך לאחרונה ב:

trilliane

Well-known member
מנהל
מבחינה צרכנית ,מה עדיף לקנות דג טרי או דג קפוא ?

לגבי דג טרי : מניין לנו הביטחון שהדגים הטריים שהגיע לסופר והונחו מעל גבישי קרח ביום שישי,
האם לא הוכנסו בסוף יום שישי למקפיא בסופר, ואז לאחר יומיים הופשרו ,
וביום ראשון יימכרו שוב כ-דגים טריים ?
האם יש דרך לדעת זאת לפי נראות הדג ?
למה הכוונה "מבחינה צרכנית"?
דגים טריים טעימים יותר (ואולי גם בריאים יותר) אבל יקרים יותר כיוון שחיי המדף שלהם קצרים.
אני קונה בעיקר סלמון וההבדל בין טרי לקפוא מורגש היטב בטעם.
עד כה קניתי בשלל מרכולים וחנויות דגים ומעולם לא הרגשתי שמדובר בקפוא שהופשר. למיטב ידיעתי לא עושים זאת. לרוב הדגים נגמרים ומה שנשאר נמכר בזול.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
למה הכוונה "מבחינה צרכנית"?
דגים טריים טעימים יותר (ואולי גם בריאים יותר) אבל יקרים יותר כיוון שחיי המדף שלהם קצרים.
אני קונה בעיקר סלמון וההבדל בין טרי לקפוא מורגש היטב בטעם.
עד כה קניתי בשלל מרכולים וחנויות דגים ומעולם לא הרגשתי שמדובר בקפוא שהופשר. למיטב ידיעתי לא עושים זאת. לרוב הדגים נגמרים ומה שנשאר נמכר בזול.
פעם לפני הרבה זמן לא היה עוף ארוז טרי. היה רק קפוא. ושהתחילו להביא טרי, בהחלט היה הבדל בטעם. מאז אני כבר לא קונה עוף קפוא.

ועכשיו כשאני חושב על זה, אני גם הרבה זמן לא זוכר שראיתי שוקיים או כנפיים עוף ארוזים קפואים. כנראה אין לזה כבר ביקוש.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
למה הכוונה "מבחינה צרכנית"?
דגים טריים טעימים יותר (ואולי גם בריאים יותר) אבל יקרים יותר כיוון שחיי המדף שלהם קצרים.
אני קונה בעיקר סלמון וההבדל בין טרי לקפוא מורגש היטב בטעם.
עד כה קניתי בשלל מרכולים וחנויות דגים ומעולם לא הרגשתי שמדובר בקפוא שהופשר. למיטב ידיעתי לא עושים זאת. לרוב הדגים נגמרים ומה שנשאר נמכר בזול.
חשוב בעיקר למי שאוכלים את הדג נא כמו לדוג' בקרפצ'ו.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
מבחינה צרכנית ,מה עדיף לקנות דג טרי או דג קפוא ?

לגבי דג טרי : מניין לנו הביטחון שהדגים הטריים שהגיע לסופר והונחו מעל גבישי קרח ביום שישי,
האם לא הוכנסו בסוף יום שישי למקפיא בסופר, ואז לאחר יומיים הופשרו ,
וביום ראשון יימכרו שוב כ-דגים טריים ?
האם יש דרך לדעת זאת לפי נראות הדג ?
אם את קונה דג עם ראש, את יכולה להסתכל על הצבע של הזימים, אם הם אדומים, סימן שהוא טרי.
אפשר גם להסתכל על העיניים, כאשר הן נוצצות, זה מראה על טריות.
המקצוענים מסתכלים גם על העור שצריך להיות מבריק והבשר גמיש, לא קשה מדי ולא רך מדי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם את קונה דג עם ראש, את יכולה להסתכל על הצבע של הזימים, אם הם אדומים, סימן שהוא טרי.
אפשר גם להסתכל על העיניים, כאשר הן נוצצות, זה מראה על טריות.
המקצוענים מסתכלים גם על העור שצריך להיות מבריק והבשר גמיש, לא קשה מדי ולא רך מדי.
לא כל הדגים נמכרים שלמים. אם קונים סלמון או טונה (אדומה) רואים רק נתחים (פילה) בלי הראש, הזימים וכו'.
 
למעלה