צרכנות

אבי בן 1231

Well-known member
מה משפיע עליכם יותר – המחיר או חוויית הקנייה?
חוויות אני שומר לדברים אחרים, לא לקניות.
גם אכילה במסעדה היא לא חוויה עבורי, אלה הם שני דברים שעבורי נחשבים כצורך.
בשרשור נפרד, אולי, נדון על חוויות!!
מה שמשפיע עליי בקניות הם שני דברים עיקריים ושלישית מעט שולית.
עיקריים הם מחיר וטיב!
שולית מעט היחס ללקוחות.

עיקריים הם מחיר וטיב!
שולית מעט היחס ללקוחות.
גם וגם, לא אכנס לסופרים מלוכלכים ועמוסים כדוגמת מחסני ממן שהיו פעם וכיום רמי לוי שכף רגלי לא תדרוך בו.
לא מחפשת חוויות, זה לא סותר את העובדה שלא ארצה להיגעל ממה שקורה שם רק בשביל לחסוך כמה שקלים.
הואיל ולא מחפשת חוויות, לא אכנס למשהו פנסי, כמו מסעדות שף פלצניות מבלי להזכיר שמות.
מה שכן, ארצה שיהיה נקי ומחיר סביר.
לעומת זאת, כשאני בנופש, כן אשתולל וגם זה תלוי באיזה סוג נופש בחרתי.

אבי בן 1231

Well-known member
גם וגם, לא אכנס לסופרים מלוכלכים ועמוסים כדוגמת מחסני ממן שהיו פעם וכיום רמי לוי שכף רגלי לא תדרוך בו.
לא מחפשת חוויות, זה לא סותר את העובדה שלא ארצה להיגעל ממה שקורה שם רק בשביל לחסוך כמה שקלים.
הואיל ולא מחפשת חוויות, לא אכנס למשהו פנסי, כמו מסעדות שף פלצניות מבלי להזכיר שמות.
מה שכן, ארצה שיהיה נקי ומחיר סביר.
לעומת זאת, כשאני בנופש, כן אשתולל וגם זה תלוי באיזה סוג נופש בחרתי.
מסכים כמעט עם רוב דברייך.
בנופש אני פחות מקפיד על הוצאות.
אך ............... תמיד חוזר עם מזוודות מפוצצות עם מוצרים שחוסכים לנו חלק משמעותי מהוצאות הנופש!!

אלן 5

Member
עיקריים הם מחיר וטיב!
שולית מעט היחס ללקוחות.
לא זה ולא זה,,,עלי משפיעה איכות המוצר

boriska1

Active member
לעתים רחוקות חוויית קניה. אבל יש בה תועלת. אביא שתי דוגמאות:
הבטחתי לנכד שלי, לקנות לו ליום הולדת לגו לפי בחירתו. אז הלכתי איתו לחנות, בו מבחר גדול. בילינו יותר מחצי שעה. להערכתי "הנזק"כ100 שקל, לעומת מחיר בחנות אינטרנט.
קונה נעלי ספורט, תמיד שני זוגות זהים ונועל לסירוגין כל זוג. הייתי ב2 חנויות "עממיות", רשתות, ניסו לדחוף מה שיש. הלכתי לחנות "יוקרה",
מקצועית, התאימו לי נעליים, היה להם זוג אחד בלבד, הביאו לי את הזוג השני הבייתה. לא בטוח ששילמתי יותר, ואם כן עד 10 אחוז.
ומי שמחפש נעליים מעולות, במחיר סביר, אחרי מחקר בכמה וכמה ארגוני ריצה והליכה למיניהם, שיקנה HOKA BONDI 8.

משתפרת1

Well-known member
גם וגם.
מישהי שעבדתי איתה היתה הולכת ל 3-4 סופרמרקטים כל שבוע. באחד קנתה ירקות, באחר גבינות, באחר מוצרים רגילים. אני הולכת לסופר שבאופן כללי (לא בכל מוצר, במרביתם) זול יותר מהאחרים שבישוב, ולא מבזבזת אנרגיות על ריצות לכמה.
לאחרונה עזבתי את מכון הכושר בו התעמלתי במחיר מנוי מגוחך. אני מתאמנת בסטודיו פרטי שעולה לי פי 3. הסיבה- החוויה. למכון הכושר הגיע זכיין שחצן ותוקפני, שהביא מנהלת חוצפנית וצעקנית. נעשה לי לא נעים שם. קונה את שירותי הכושר שלי ביוקר, אך בכיף.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גם וגם.
מישהי שעבדתי איתה היתה הולכת ל 3-4 סופרמרקטים כל שבוע. באחד קנתה ירקות, באחר גבינות, באחר מוצרים רגילים. אני הולכת לסופר שבאופן כללי (לא בכל מוצר, במרביתם) זול יותר מהאחרים שבישוב, ולא מבזבזת אנרגיות על ריצות לכמה.
לאחרונה עזבתי את מכון הכושר בו התעמלתי במחיר מנוי מגוחך. אני מתאמנת בסטודיו פרטי שעולה לי פי 3. הסיבה- החוויה. למכון הכושר הגיע זכיין שחצן ותוקפני, שהביא מנהלת חוצפנית וצעקנית. נעשה לי לא נעים שם. קונה את שירותי הכושר שלי ביוקר, אך בכיף.
בעבר הרחוק גם נהגתי כך.

"מישהי שעבדתי איתה היתה הולכת ל 3-4 סופרמרקטים כל שבוע. באחד קנתה ירקות, באחר גבינות, באחר מוצרים רגילים".
חיתולים חד פעמי, מוצרי הגיינה, מוצרי חד פעמי, מטרנה הייתי קונה בתל אביב. פערות ירקות בשוק הכרמל, ושאר הדברים בסופרים לפי המבצעים.

היום הבנות שלי קונות דרך האינטרנט, חבל להם על הזמן לבזבז על קניות.

משתפרת1

Well-known member
בעבר הרחוק גם נהגתי כך.

"מישהי שעבדתי איתה היתה הולכת ל 3-4 סופרמרקטים כל שבוע. באחד קנתה ירקות, באחר גבינות, באחר מוצרים רגילים".
חיתולים חד פעמי, מוצרי הגיינה, מוצרי חד פעמי, מטרנה הייתי קונה בתל אביב. פערות ירקות בשוק הכרמל, ושאר הדברים בסופרים לפי המבצעים.

היום הבנות שלי קונות דרך האינטרנט, חבל להם על הזמן לבזבז על קניות.
הקניה השגרתית שלנו היא בסופרמרקט המקומי. פעם בכמה חודשים יוצא לנו להכנס לסופרמרקטים אחרים, ואז אנחנו קונים מלאי מהמבצעים שלהם. פירות וירקות עברנו לקנות אצל ספק ספציפי. הסיבה- תוצרת משובחת יותר. לרוב המחיר שלו דומה לסופר או זול יותר, אך גם המוצרים היקרים יותר משובחים ולכן לא מתקלקלים, כך שאינני זורקת עודפים ובחישוב סופי העיסקה משתלמת. גם בשרים אני קונה פעם בכמה שבועות לא בסופרמרקט אלא אצל קצב שהסחורה הטריה שלו טובה יותר (למשל- אין אפילו שורש נוצה אחד על העור, אין גושי שומן מוחבאים מתחת לכרע).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הקניה השגרתית שלנו היא בסופרמרקט המקומי. פעם בכמה חודשים יוצא לנו להכנס לסופרמרקטים אחרים, ואז אנחנו קונים מלאי מהמבצעים שלהם. פירות וירקות עברנו לקנות אצל ספק ספציפי. הסיבה- תוצרת משובחת יותר. לרוב המחיר שלו דומה לסופר או זול יותר, אך גם המוצרים היקרים יותר משובחים ולכן לא מתקלקלים, כך שאינני זורקת עודפים ובחישוב סופי העיסקה משתלמת. גם בשרים אני קונה פעם בכמה שבועות לא בסופרמרקט אלא אצל קצב שהסחורה הטריה שלו טובה יותר (למשל- אין אפילו שורש נוצה אחד על העור, אין גושי שומן מוחבאים מתחת לכרע).
אין על חלקי עוף נקים. "מסכן" בעל המשחטה שאני קונה אצלו עופות, כדי לא לעכב אותו בדרישות שלי ביקש שאזמין דרך הוואסטאפ🤣🤣

גם וגם.
גם אני, אין לי זמן לזה, לכן גם לרוב עושה הזמנות אונליין והכול מאותו מקום.
מכון כושר, חשוב יותר פלח השוק שיש שם, מעבר לספורט, זה גם מפגש חברתי אחרת הייתי מתעמלת רק בבית.
כמובן, שצריך להיות נעים בו ושלא יהיה מוזיקה רועשת וערסים.

lemner40

Well-known member
גם וגם
בישראל הייתי קונה באופן קבוע בטיב טעם
גם מקום יותר נקי, יותר מעוצב, יותר מסודר מכל רשת אחרת
וגם יש מבחר יותר מרשתות אחרות
וגם באופן די מפתיע לא יותר יקר.
הרשתות הזולות בישראל, רובם זה גועל נפש,
מלוכלך, בלאגן, אין קשר בן השילוט למחיר בפועל ולמבצעים,
צפוף, יש המון אנשים,
צריך ללכת כפול מרחק, כי במקום לסדר, הם שמים את המחסן על המדפים,
אז עומדים חצי בשעה בתור לקופות,
לא תודה
היום חלק גדול מהקניות שלי הם באינטרנט
אז אין באמת חווית קניה, רק המוצר והמחיר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גם וגם
בישראל הייתי קונה באופן קבוע בטיב טעם
גם מקום יותר נקי, יותר מעוצב, יותר מסודר מכל רשת אחרת
וגם יש מבחר יותר מרשתות אחרות
וגם באופן די מפתיע לא יותר יקר.
הרשתות הזולות בישראל, רובם זה גועל נפש,
מלוכלך, בלאגן, אין קשר בן השילוט למחיר בפועל ולמבצעים,
צפוף, יש המון אנשים,
צריך ללכת כפול מרחק, כי במקום לסדר, הם שמים את המחסן על המדפים,
אז עומדים חצי בשעה בתור לקופות,
לא תודה
מסכימה איתך. הרשצות הזולות לא נעימות.

Harrington

Well-known member
מנהל
עדיין יש את שירות הלקוחות של אחרי הקניה, היבט שמבחינתי לפחות חשוב מאוד ובדרך כלל יגבר על שיקולי המחיר ואשר הכנסתי אותו תחת כותרת החוויה בשאלה שנשאלנו בשרשור.

ריקי זו אני

Well-known member
היתה תקופה לא קצרה בחיי שחוויית הקניה היתה העיקר... ולמחיר לא היה כל משמעות... כי באותו הזמן התחושה של לקנות..., להראות שאת קונה..., להרגיש שיש בך יכולת אין סופית - זה היה שווה ערך לסקס טוב, או שבא במקום סקס טוב. זה היה ממכר... בעיקר כי כמעט ולא היו בלמים... ומעט הבלמים (הבנות שלי בעיקר...) שהיו יכולתי לעקוף...
ב"ה שהתפכחתי בסופו של דבר... ידעתי להיגמל ולחזור לקרקע...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
היתה תקופה לא קצרה בחיי שחוויית הקניה היתה העיקר... ולמחיר לא היה כל משמעות... כי באותו הזמן התחושה של לקנות..., להראות שאת קונה..., להרגיש שיש בך יכולת אין סופית - זה היה שווה ערך לסקס טוב, או שבא במקום סקס טוב. זה היה ממכר... בעיקר כי כמעט ולא היו בלמים... ומעט הבלמים (הבנות שלי בעיקר...) שהיו יכולתי לעקוף...
ב"ה שהתפכחתי בסופו של דבר... ידעתי להיגמל ולחזור לקרקע...
אצלי קצת שונה , היתה תקופה שחיפשתי לקנות במחיר נוח לכיס, היום קונה במקום נוח.

למעלה