צרכנות

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
רשתות השיווק מציעות מגוון מבצעים בתחומים שונים – מפירות וירקות טריים, דרך מוצרי חלב, בשר ודגים ועד משקאות אלכוהוליים. מסקירה של כמה מבצעים בולטים השבוע בתחום הפירות והירקות המנצחת הינה רמי לוי.

הכתבה תשכנע אתכם לשנות אתהעדפה שלכם?
החתן שלי רגיל לקנות בשופר סל, ולא משנה שברמי לוי החדש והקרוב לביתם זול יותר ונקי יותר

Harrington

Well-known member
מנהל
רשתות השיווק מציעות מגוון מבצעים בתחומים שונים – מפירות וירקות טריים, דרך מוצרי חלב, בשר ודגים ועד משקאות אלכוהוליים. מסקירה של כמה מבצעים בולטים השבוע בתחום הפירות והירקות המנצחת הינה רמי לוי.

החתן שלי רגיל לקנות בשופר סל, ולא משנה שברמי לוי החדש והקרוב לביתם זול יותר ונקי יותר
לא מצאתי בכתבה משהו שאמור לשנות את ההעדפות שלי. רשת שופרסל אגב, ממצבת עצמה לכתחילה למעמד סוציו-אקונומי גבוה יותר מקהל היעד שרמי לוי פונה אליו. כלומר אין כל מקום להשוואה בין הרשתות הללו. זאת אחת התרמיות של תוכניות טמבליזיה מסוימות, כאשר הן מנסות לגלות לצרכן את אמריקה, בעוד שמדובר בהבדלים מובנים שהם חלק מהתעשיה.

כך למשל לפני מספר שנים כשפורסם שברשת שופרסל משהו היה יותר יקר ונוצרה מיני מחאה נגד הרשת, התפקעתי מצחוק. הרשת נהנתה מהמחאה הזאת ולא הפסידה ממנה שקל. זה מהטעם הפשוט שכאמור, היא פונה לכתחלה לקליינטורה אחרת ונוח לה מאוד להיחשב 'לא הכי זולה'. לשיטתה זה מה שמביא לה לקוחות.

תכל'ס אדם שמחפש נטו את המחירים הנמוכים ביותר, אין לו מה לחפש ברשת שופרסל. צרכן שמחפש לעומת זאת מוצרים באיכות מעט יותר גבוהה או ברמת מחירים גבוהה יותר (מתוך סברה שזה אותו דבר), אין לו מה לחפש אצל רמי לוי. אלו סתם שתי דוגמאות :).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא מצאתי בכתבה משהו שאמור לשנות את ההעדפות שלי. רשת שופרסל אגב, ממצבת עצמה לכתחילה למעמד סוציו-אקונומי גבוה יותר מקהל היעד שרמי לוי פונה אליו. כלומר אין כל מקום להשוואה בין הרשתות הללו. זאת אחת התרמיות של תוכניות טמבליזיה מסוימות, כאשר הן מנסות לגלות לצרכן את אמריקה, בעוד שמדובר בהבדלים מובנים שהם חלק מהתעשיה.

כך למשל לפני מספר שנים כשפורסם שברשת שופרסל משהו היה יותר יקר ונוצרה מיני מחאה נגד הרשת, התפקעתי מצחוק. הרשת נהנתה מהמחאה הזאת ולא הפסידה ממנה שקל. זה מהטעם הפשוט שכאמור, היא פונה לכתחלה לקליינטורה אחרת ונוח לה מאוד להיחשב 'לא הכי זולה'. לשיטתה זה מה שמביא לה לקוחות.

תכל'ס אדם שמחפש נטו את המחירים הנמוכים ביותר, אין לו מה לחפש ברשת שופרסל. צרכן שמחפש לעומת זאת מוצרים באיכות מעט יותר גבוהה או ברמת מחירים גבוהה יותר (מתוך סברה שזה אותו דבר), אין לו מה לחפש אצל רמי לוי. אלו סתם שתי דוגמאות .
חולקת על דעתך. ברמי לוי יש מוצרים איכותיים, מוצרים כמעט של כל החברות הגדולות,

וכן מוצרים תחת שם רמי לוי, כמו כל רשת המכבדת את עצמה.

boriska1

Well-known member

אני קונה מדי פעם ברמי לוי, אבל לא פירות וירקות. אם כן אז מעצלות ללכת לעוד מקום. הפירות והירקות , כך גם העופות, באיכות ירודה. עדיף לשלם קצת יותר ולקנות באיכות טובה יותר. בסוף זה לאמ יעלה יותר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני קונה מדי פעם ברמי לוי, אבל לא פירות וירקות. אם כן אז מעצלות ללכת לעוד מקום. הפירות והירקות , כך גם העופות, באיכות ירודה. עדיף לשלם קצת יותר ולקנות באיכות טובה יותר. בסוף זה לאמ יעלה יותר.
עופות ובשר, קונה רק ביוחננוף.

boriska1

Well-known member
עופות ובשר, קונה רק ביוחננוף.
גם בשופרסל יש עופות טובים. אני קונה בשר אצל קצב, בשר שגדל בארץ, בדרך כלל רמת הגולן. עולה יותר? לא לא עולה יותר. אמנם עולה יותר לקילו, אבל נשמר בטמפרטורה הנכונה הן בהובלה והן בקצביה, מנוקה היטב, אין בו מיים. איך רואים את זה? עושים צלי או בשר טחון, כמות המים שיוצאת מבשר זה, הוא הרבה פחות.

משתפרת1

Well-known member

יש כמה מדדים לבחירת מקום קניה. אחד הוא המחיר. אחר- הניקיון. לא פחות חשובה- האיכות. רמי לוי יכול למכור ירקות בשקל לקילו, אמשיך לקנות ירקות ופירות אצל הירקן הנוכחי. גם בשרים אני קונה בגלל האיכות לא בסופר שלי. שאר הדברים- מבצעים יגרמו לי להגיע לסופר ספציפי, בג"כ אעדיף את זה שקל לי ל גיע אליו בתנאי שהוא לא צפןף מדי ושנקי שם.

דיברגנט חדש

Well-known member

רמי לוי יותר נקי?
זאת חווית הקניה שלי בין הגרועות שהיה לי ומאז לא חזרתי על הטעות.

אלן 5

Active member

האם שאלת אותו מה מניע אותו לנהוג כך?? מענין

אלן 5

Active member
ליד ביתי ממש צמוד ישנו סופר קטן אקספרס שידוע ביוקר שלו,ואני את רוב המוצרים קונה שם למרות ששם יותר יקר, ככשואלים אותי לפשר הענין , אני עונה שאם אעשה את חשבון התחבורה יצא לי יותר זול,

boriska1

Well-known member
ליד ביתי ממש צמוד ישנו סופר קטן אקספרס שידוע ביוקר שלו,ואני את רוב המוצרים קונה שם למרות ששם יותר יקר, ככשואלים אותי לפשר הענין , אני עונה שאם אעשה את חשבון התחבורה יצא לי יותר זול,
גם ליד הבית שלי יש סופר קטן ויקר, עם סחורה לא טובה. לפעמים מתעצלים. אבל פעם בחודש - חודשיים נוסע לאושר עד, קונה חומרי ניקוי וטואלטיקה. משקאות חריפים ועוד כגון אלה. חוסך כ200 על קניה .

raya

Well-known member

בשופרסל יש מבצעי ירקות בימי שני ושלישי (ולפעמים גם למשך שבוע) במחיר של 2.90 ש"ח לק"ג.
את החנויות של רמי לוי אני ממש לא אוהבת. המעברים צפופים , קשה "לנווט" עם עגלה, והתור בקופה לפעמים ארוך מאוד ובגלל שאין מקום - קשה לשמור על הסדר.
זה מתוך כפעמיים/שלוש שנכנסתי לסופר של רמי לוי.
קניות עיקריות אנחנו עושים ברשתהאחים דבאח או קינגסטור.
השלמות ליד הבית בקרפור או שופרסל. יש גם מחסני השוק, אבל הסיסמא שלהם "מנצחים בכל מחיר" - ממש לא עומדת במבחן המציאות. נכנסת לשם רק בלית ברירה, ומשלמת בתווי קניה מתנה מהאוניברסיטה.

boriska1

Well-known member
בשופרסל יש מבצעי ירקות בימי שני ושלישי (ולפעמים גם למשך שבוע) במחיר של 2.90 ש"ח לק"ג.
את החנויות של רמי לוי אני ממש לא אוהבת. המעברים צפופים , קשה "לנווט" עם עגלה, והתור בקופה לפעמים ארוך מאוד ובגלל שאין מקום - קשה לשמור על הסדר.
השלמות ליד הבית בקרפור או שופרסל. יש גם מחסני השוק, אבל הסיסמא שלהם "מנצחים בכל מחיר" - ממש לא עומדת במבחן המציאות. נכנסת לשם רק בלית ברירה, ומשלמת בתווי קניה מתנה מהאוניברסיטה.
שופרסל זו הרשת היחידה, שבודקת במעבדה שלה עצמה, את הפירות והירקות על שאיריות חומרי הדברה. בזמנו, שהם יצאו עם זה, כל מדורי הצרכנות ניסו לתפוס אותם, אבל לא הצליחו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קרפור הרשת שאיכזבה אותי מאד, המחירים יקרים מאד, אין סחורה של מבחר חברות, והמעברים צרים. נכנסתי פעם אחת, ויצאתי ללא קניה.

boriska1

Well-known member
קרפור הרשת שאיכזבה אותי מאד, המחירים יקרים מאד, אין סחורה של מבחר חברות, והמעברים צרים. נכנסתי פעם אחת, ויצאתי ללא קניה.
גם אני לא קונה שם.אבל יש להם קפה נמס טוב, שוקולד לא רע במחיר סביר, גבינות טובות במחיר טוב. אבל זה לא מצדיק נסיעה לשם. אולי אם קונים הרבה גבינות. כל המוצרים שציינתי, הם מותגי קרפור.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גם אני לא קונה שם.אבל יש להם קפה נמס טוב, שוקולד לא רע במחיר סביר, גבינות טובות במחיר טוב. אבל זה לא מצדיק נסיעה לשם. אולי אם קונים הרבה גבינות. כל המוצרים שציינתי, הם מותגי קרפור.
לא צריכה לנסוע רחוק כדי להגיע לרשת קרפור.
לא אהבתי את החנות בנס ציונה.

למעלה