צר לי לנדנד לכם עוד פעם, אבל.... שאלה

dana631

New member
צר לי לנדנד לכם עוד פעם, אבל.... שאלה

טוב, במזל טוב עשיתי אתמול את הבדיקות, רופא נחמד משהו פחד, שווה לטוס לניו יורק בשבילו. Anyway, לא זה העניין. מושב - קרה לי איתו מה שקרה לך, אז חשבתי ששווה להעלות את הנושא לדיון בשביל כל אלו (ויש מספיק) שעושים את הבדיקות ב- North America. הוא התחיל להגיד לי שזו ממש טעות לשלוח את התוצאות לפריז, שהסיכוי שזה ילך לאיבוד/שיהיו עיכובים משמעותיים, מהניסיון שלו, הוא גדול באופן משמעותי, שממילא מפריז זה נשלח לאוטווה, ושלמרות שניתנה לי הנחיה להעביר לפריז, כדאי לי לסמוך על הניסיון שלו בנושא הזה. כמו שאתם מתארים לעצמכם, עמדתי שם דיי confused, לא ממש יודעת מה לעשות, ובסוף בכל זאת בחרתי בפריז (יש עוד זמן להתחרט - יקח 5-7 ימים עד שהתוצאות ישלחו). אחת ולתמיד - מה אתם יודעים על זה? לאן עדיף לשלוח? תודה לכל המשיבים :)

גם הרופאים בטורונטו אומרים אותו דבר לכולם

אז נשלחו אי מיילים לשגרירות בתל אביב 3 מקרים שונים וקיבלנו תשובה ברורה. יש לשלוח את התוצאות לפאריז. שלחי להם אי מייל זה לא עולה כסף והם יענו לך מייד.......ואז יהיה לנו קייס רביעי....יש כניראה איזה פרוצדורה, שמחייבת מישהוא הפאריז להודיע לתל אביב שהבדיקות של X הגיעו, ואז הם שולחים את כל המזרח התיכון יחד לאוטאווה. אם הבדיקות שלך יגיעו סוליקו לאוטאווה הם לא ידעו באיזה טבלא לרשום שהם הגיעו. את ה ד"ר להתנהגות ארגונית ולחקר הביורוקרטיה לא? אז את צריכה להבין שסדר צריך להיות וטבלאות צרילך למלא. אמריקה לא?

dana631

New member
OK, שוכנעתי

אוותר על האימייל לשגרירות (הגעגועים אליהם לא משהו). דרך אגב, סתם מעניין מה היה קורה אם אני הייתי מתנדבת להיות שפן הניסיונות, ומאשרת את משלוח התוצאות ישירות לקנדה... אבל אני לא כזו הרפתקנית... דרך אגב, המקצוע שלי סובב סביב הרעיון שחשוב לבדוק כל מערכת ולנסות לזהות את החוקים המטומטמים שלה - לא כדי להנציח אותם אלא דווקא כדי לשפר ולייעל... ולסיום, קנדה זה לא אמריקה. פה מתחילה הבעיה.............

gsovak

New member
לפריז

היי לכם אנחנו עשינו את הבדיקות ביום חמישי שעבר אצל רופא נהדר dr. Groset ב Down town . לפני שעשינו את הבדיקות כתבתי אי מייל לשגרירות למחרת בבוקר ענו לי שיש לשלוח את הבדיקות לפריז ולא לשום מקום אחר. אזי לאחר שעשינו את הבדיקות בקשנו מהמזכירה של הרופא לשלוח את התוצאות לכתובת שבמקרה הכינונו מראש. היא אמרה לי שלאחר שיתקבלו תוצאות הבדיקות היא תשלח את זה ב פד אקס לפריז. ותתקשר אלי לתת לי את מספר המעקב. בנתיים עבר כמעט שבוע. לפי מה שהם אמרו התוצאות של בדיקות הדם מגיעות אחר כ 10 ימים. נודיע לכם מה קורה. בהצלחה לכולם גיא וניר

dana631

New member
סבבה, תודה!

גם אני באתי מוכנה עם הכתובת, וכבר מלאתי את הטופס לפדקס ככה שכבר יש לי ביד את מספר המעקב. מקווה שיהיה בסדר ויעבור בשלום, בלא שירשמו אירועים מיוחדים. דרך אגב, אם כבר מדברים, מה קורה מכאן והלאה? לאלו שיש להם מעט ניסיון בלעבור את התהליך מצפון אמריקה, כמה זמן מהבדיקות עד הבקשה להפקיד דרכונים? תודה על העידכון, וגם לכם, שיהיה הרבה בהצלחה!!

גם אנחנו עשינו בדיקות השבוע

נחמד,הרבה יותר קל ומהר ממה שחשבתי ( שעה וחצי) קצת יקר אבל בסדר

dana631

New member
כן היה שווה לעשות את זה פה

הרבה יותר סימפטי מאיך שכולם מתארים את הבדיקות בארץ.

New2BC

New member
בלשייק, נשמח לשמוע פרטים (שם) הרופא

וגם חויות נוספות מהביקור אצלו. שנדע אם כדאי... תודה.

yanivran

New member
מצפון אמריקה לישראל

לנו היו בעיות עם האישור המשטרתי (כן נשלח, לא הגיע, דאגנו שישלח שוב), בקיצור זה היה מהיר בכל מקרה, עניין של חודשיים וכבר ביקשו דרכונים (וגם אז היו עיכובים כי היתה שביתה בדואר), כך שבמקום שתהיה לנו שנה עם הויזה (או 8 חודשים אפילו) נשארנו עם 4 חודשים :p אבל לא נורא, עוד חודש וחצי עוברים ובעוד שבוע נוסעים לעשות לנדינג (כן, מתרגשים), ונמצאים שם 3 ימים... אני מקווה שנספיק לעשות כל מה שצריך... אחרי הלנדינג יש לנו הופעה של טורי אמוס (גם בגלל זה מתרגשים) וגם לי יש ראיונות עבודה (הקיצר לא משעמם).

yanivran

New member
תודה וקצת רשמים

אז ככה, עכשיו אנחנו חזרנו לסן פרנסיסקו... נחתנו בשלישי בשדה התעופה (המאוד יפה) של ונקובר, הגענו לביקורת גבולות והפנו אותנו להגירה. נכנסנו להגירה ושם אחרי שבדקו אם התמונות שלנו עומדות בקריטריונים ("התמונה הזאת קצת קטנה אבל נראה לנו שזה בסדר"), ואחרי שמילאנו את הטפסים (תחתום כאן, כאן וכאן), חייכו אלינו ואמרו ברוכים הבאים לקנדה. שאלנו לגבי רשימת הדברים שאנחנו מביאים בחודש הבא, אמרו לנו שאין צורך עכשיו אלא רק שנגיע בעוד חודש (הקלה לכל אלו ממכם שרק עושים לנדינג ומתכננים להביא דברים בהמשך). אה, ולגבי זה שאין כתובת בקנדה גם אמרו שאין בעיה, רק לעדכן את הכתובת החדשה אצלם כשנעבור בחודש הבא וישלחו לנו את הכרטיסים לשם. יום אחרי הלכנו להוציא SIN, התקבלנו בסבר פנים יפות במשרד הHRCC, בירוקטיה 0, תור של איש וחצי. מילאנו טופס פשוט והפנו אותנו לבחורה מאוד נחמדה שהסבירה לנו על זכויותינו וענתה על כל שאלותינו (כולל השאלות לגבי פתיחת עסק בתור עצמאי). הלכנו לבנק TD ופתחנו חשבון (חיסכון שלא משלמים עליו עמלות או ניהול) כדי להתחיל מערכת יחסים עם הבנק. (credit report). אחר כך ניסיתי לממש את מה שאמרה וזה היה קצת יותר מורכב (רק בטלפון, לא תיד זמינים, אין קישור בין המחלקות, אבל בסוף הסתדרתי). כדי לחזור לקנדה מארה"ב אנחנו צריכים עכשיו ללכת ולקבל ויזה חדשה בשגרירות קנדה, אבל מעבר לכך הכל סודר ומוכן.... רק צריך לעבור בחודש הבא (שזה אומר המון סידורים לפני אבל נשרוד). זהו, בהצלחה לבאים אחרינו :)

למעלה