יש לי צמח טורף שעונה לשם צ-דוק ולאחרונה הוא לא תופס חרקים ראוי לצמח טורף מסוג VENUS FLY TRAP זה בגלל המזג אוויר או אולי יש מיתון בשוק החרקים האכילים? מישהו יודע?
לא? למרות שזה נשמע מוזר... כלומר ברור שצמח זה חי. והוא אפילו אוכל בשר (מגעיל, אבל בשר...) אבל מה תעשה? תיקח אותו לוטרינר? תנקה לו פרעושים? רגע רגע רגע אולי תשמיע לו קצת מוסיקה ותגיד לו כמה אתה אוהב אותו? זה נשמע דבילי אבל קראתי בסםר פעם שזה עובד!!
תשים אותו על משטח קטן כזה עם גלגלים (כמו תחתית של ארונית קטנה, רק בלי הארונית), תקשור לו סרט על העלים הגבוהים - בצבע המתאים למינו של הצמח (אולי זו צמחה בכלל), ותקשור לו רצועה על צוואר העציץ.
צמחים טורפים אוכלים בערך כל שבועיים. הם לא מחוייבים לאכול, זה כמו מעין ``ממתק`` בשבילהם, הרי את המזון הם מקבלים מהמים המזוקקים ומהשמש. לכן, סביר להניח שזאת הפסקה קטנה, ועוד מעט הוא יתפוס לו עוד איזה משהו. אם הוא לא מצליח, אתה יכול לתפוס לו בעצמך איזה פרפר טעים או נמלה ולשים לו גם לי היה אחד... הוא חי שנתיים, אבל בסוף גווע ומת... בהצלחה עם צ-דוק שלך!
נמאס לך פתאום? לא בסדר.... תמצאי לך גם בעל חיים אקזוטי ותאמצי אותו.... בכפר הנגיד נדמה לי ברחוב השקמה יש חנות לחיות אקזוטיות, אפשר למצוא שם גם קופים...