קאברים לגראם פארסונס

Aeroguy

New member
קאברים לגראם פארסונס

במהלך השנים, הבלאק קרואוז ביצעו בהופעות מספר קאברים לשירים של גראם פארסונס. באופן אישי, אלה הם מהקאברים האהובים עלי, מכיוון שהם לוקחים את הסאונד המאוד מיוחד של קאנטרי-רוק של גראם פארסונס, ומוסיפים לו את אלמנט הנשמה, שכל-כך מאפיינת את הקרואוז, ובמיוחד את כריס רובינסון הסולן. Hot Burrito #1 - בוצע במקור על-ידי ה-Flying Burrito Brothers. שיר איטי ועצור, עצוב. שיר אקוסטי, בוצע בהופעות ארבע פעמים בלבד, ב-96\97. בהחלט שיר מאפיין של גראם פארסונס, מהאלבום הראשון והגאוני של "האחים בוריטו". Hot Burrito #2 - בוצע במקור על-ידי ה-Flying Burrito Brothers. "שיר ההמשך" של הקודם, הפעם – שיר אלקטרוני, אחד השרים שהגדירו את ז'אנר הקאנטרי-רוק. שיר שהקרואוז ביצעו כ-23 פעמים לאורך השנים, ובהחלט מדובר באחד מהקאברים המהנים ביותר שהקרואוז ביצעו לאורך השנים. השיר תמיד יזכיר לי את ההופעה האחרונה שלהם שראיתי עד היום, בלונדון בשנה שעברה – הופעה אותה הם סגרו עם השיר הזה בהדרן. One Hundred Years From Now - בוצע במקור על-ידי ה-Byrds. פארסונס הקליט אמנם אלבום אחד עם הבירדס, אבל מדובר באחד מהאלבומים הטובים ביותר שלהם – Sweetheart of the Rodeo. השיר הזה הוא מהשירים המהנים יותר באלבום, שיר קצר ומהיר, שבוצע 8 פעמים בסיבוב ההופעות האגדי של 96\97. Sin City - בוצע במקור על-ידי ה-Flying Burrito Brothers. שיר נפלא, שמספר על "כל עיר בעולם" לדברי גראם פארסונס ("כל אחד שמדבר אתי חושב שכתבתי את השיר על העיר שלו, אז כנראה שזה שיר על כל עיר"). הקרואוז מבצעים את השיר דומה מאוד לגרסה המקורית, אך עם יותר דגש על הסלייד. She - מאלבום הסולו של גראם פארסונס, G.P. כנראה מדובר באחד השרים היפים והעצובים ביותר ששמעתי אי פעם. השיר שגרם לי, יותר מהכל, לרצות להכיר את האלבומים של גראם פארסונס. Oh, but she sure could sing. הקרואוז בצעו את השיר לראשונה ב-1994, ומאז, כל כמה זמן, הוא מוצא את דרכו להופעות של הלהקה. Ooh Las Vegas - עוד שיר סולו של גראם פארסונס. שיר מהיר ומהנה, כמו שניתן לצפות משיר על לאס-וגאס. השיר פשוט נותן במה להנאה טהורה של קאנטרי, וגורם ממש להעריך את מה שיפה בז'אנר הזה. כשהקרואוז מבצעים את השיר הזה, ניתן לשמוע שהם פשוט נהנים. You Don't Miss Your Water - בוצע במקור על-ידי ה-Byrds. השיר לא נכתב על-ידי פארסונס, אבל נהיה מאוד מזוהה אתו. שיר עצור, חכם, עמוק. מסוג השירים שרק ברגעים מסויימים בחיים אתה פתאום מבין כמה שהשיר הזה פוגע בול. השיר קיבל משמעות חדשה בהופעות של הקרואוז לאחרונה אחרי כמה שינויים שהלהקה עברה, כמו גם טרגדיות אישיות. כשהקרואוז מבצעים את זה יש חשמל באוויר. אחד השרים הכי כנים בקטלוג של הלהקה.

AeroTom

New member
נפלא! ../images/Emo45.gif

פרסונס הוא עוד אמן שנכנסתי אליו רק בגלל ההשפעה שלך ושל הקרואוז כמובן. הקאברים של הלהקה לשירים שלו, או שהיה שותף להם, פשוט מקסימים אחד אחד. ל-Hot Burrito #2 ו-You Don't Miss Your Water נחשפתי לראשונה בלונדון. לא היה לי מושג איזה חיבור ענק אני אקבל עם השיר השני פה 3 חודשים לאחר ההופעות האלה בלונדון...מה שגרם לי גם לרכוש את ה-Legacy Edition של Sweetheart of the Rodeo. Hot Burrito #2 גם אצלי תמיד תמיד יהיה משהו מיוחד שיזכיר לי את לונדון. בכיוון שהיה השיר האחרון שם בהחלט, בהדרן של ההופעה השלישית והאחרונה (ממש אחרי שכריס אמר מה שבחתימה שלי
). כשהתחלתי לרכוש את ה-Instant Live's בזמנו אז הביצוע ל-Sin City מה-Fonda פשוט תפס אותי משמיעה ראשונה. ביצוע כ"כ מרגש ויפה. ממש כמו של She שציינת. תמיד חשבתי שיהיה ענק אם הלהקה תבצע את "Streets of Baltimore" מתוך GP. אחרי שרכשתי את ההוצאה של 2 אלבומי הסולו שלו על דיסק אחד, אז בשמיעה ראשונה של זה פשוט דמיינתי את כריס מבצע את זה על הבמה בסגנון שהלהקה מבצעת את השירים של פרסונס. מקווה מאוד שיהיו עוד קאברים ל-גראם גם בעתיד. כי באמת כל אחד כזה בביצוע הלהקה פשוט מקבל חיים מקסימים חדשים. הסיקור יעלה למאמרים

למעלה