קאבר ל-echoes

dorones

New member
קאבר ל-echoes

שלום חברים. לפני שנה בערך שמעתי בפאב באילת קאבר של זמרת ל-echoes, לצערי לא הספקתי לבדוק במי המדובר. זה היה ביצוע בכלל לא רע, אולי מישהו שמע קאבר כזה, וזוכר גם מי המבצעת? בתודה מראש...

חיפוש ב-AMG

מעלה שזמרת בשם Jana McCall הקליטה גרסה ל-Echoes של הפלויד. היתכן שהיא ממשפחת McCall הידועה (יואן מק'קול, קירסטי מק'קול ז"ל וכו')? היא לא מוכרת לי, בכ"א. אגב החיפוש ב-AMG מצאתי דבר תמוה: הקרדיטים לקטע Echoes שונים מאלבום אחד של הפלויד למשנהו. כך כתוב שם: הקרדיט לקטע באלבום Meddle ניתן כ: Gilmour/M/P/W/W כשאני מניחה שהכוונה היא ל- גילמור/מייסון/פרסונס/ווטרס/רייט. לעומת זאת, בקופסא Shine On הקרדיט לקטע הוא Gilmour/M/W/W שזה, מן הסתם, גילמור/מייסון/ווטרס/רייט. ולעומתם, הקרדיט באלבום האוסף Echoes הוא Gilmour/W/W , היינו גילמור/ווטרס/רייט. מישהם יכולים לאשר שהקרדיטים אכן מוצגים כך באלבומים השונים? ואם כן - מדוע??

yo t a m

New member
אני מניח...

שכל פעם השמיטו את המיותר. יכול להיות שפרסונס ומייסון פשוט לא תרמו לזה, ושמו את שמותיהם מסיבה כלשהי (אולי כדי שזה יהיה קטע שלכאורה שייך לכל הלהקה, ולא רק לחלק ממנה)...

העניין עם קרדיטים

הוא שהם חקוקים בסלע. זהו עניין משפטי; קרדיטים אינם גמישים ולא משתנים, אלא אם מישהו מגיש תביעה לבית משפט - בד"כ בדרישה שהקרדיט ינתן לו או לה. קרדיטים הם הבסיס לקבלת תמלוגים, והם הנושא הכי הכי רגיש בקרב מוסיקאים. בפלויד, במיוחד, היה נושא הקרדיטים סלע המחלוקת העיקרי בין ווטרס לבין האחרים (במיוחד גילמור), כאשר ווטרס סרב, החל משלב מסויים, לחלוק את הקרדיטים עם חבריו- היינו סרב להכיר בתרומתם לכתיבת השירים - ועד היום זהו נושא כאוב עבור כולם, כפי שנראה מהראיונות עמם. לדוגמא, הקטע הראשון ב-DSOTM (נדמה לי Speak to me) משויך למייסון, למרות שמייסון מודה שתרומתו לחיבור הקטע היא מינימלית, ו-ווטרס מצר בפומבי עד היום על כך ש"נתן" למייסון את הקרדיט על השיר, בתור "מתנה ליום הולדתו". למעשה, הסיפרות והראיונות עם הפלויד ב-15 השנים האחרונות נסבה, ברובה, על נסיון לברר מי כתב מה - היינו למי מגיע הקרדיט באמת - כאשר לכל אחת מהנפשות הפועלות יש גרסה משלה, הסותרת את האחרות. בד"כ זה הולך ככה: ווטרס: אני כתבתי את הכל; זה הכל יצירה שלי. בלעדיי הם כלום. גילמור: שטויות. אני הלחנתי את רוב הקטעים. ווטרס איננו מוסיקאי בכלל. הוא כלום בלעדינו. וכן הלאה. בגלל הריבים הללו, לא היה שום שינוי בקרדיטים - לפחות לא שינוי הידוע לי. כ"כ, למיטב זכרוני Echoes נכתב לפני שווטרס החליט להשתלט על כל נושא הקרדיטים, והם התחלקו פחות או יותר בין כולם. מכאן הפליאה שלי על הקרדיטים המשתנים - לכאורה - כפי שהופיעו ב-AMG. אבל, אני לא בדקתי בדיסקים עצמם, ויתכן שזו פשוט טעות אצל AMG. האם למישהם יש את הדיסקים ויכולים לאשר את הרישום? אפשרות אחרת, שחשבתי עליה הרגע, היא שהגרסה של Echoes המופיעה באוספים המאוחרים אינה זהה לזו שהופיע ב-Meddle, אלא גרסה "מעובדת" ומקוצצת, ואולי מכאן השינוי בקרדיטים. אבל, גם זה היה נראה משונה...

dorones

New member
תודה רבה

תודה רבה על העזרה, וסחתיין על הידע המופלג. ועכשיו אם אפשר- 2 שאלות בנוגע לתשובה.. 1. מה זה AMG? 2. אולי ידוע לך באיזה אוסף/אלבום אפשר להשיג את הביצוע הזה.

מתנצלת ... ../images/Emo9.gif

AMG זה ראשי תבות של All Music Guide. זהו אתר אמריקאי ענקי המאגד רשימות של כל האמנים, השירים, האלבומים ומה לא, שהוקלטו ויצאו - עם סקירה על כל אמן. הסקירות הן טובות, ובמרבית המקרים נכתבות על ידי מבקרים רציניים; ה-listings בעייתיים, אבל זה יותר טוב מכל אתר אחר, בכל מקרה, כך שבסך הכל, זהו אתר אמין מאוד. ראה הקישור למטה. נדמה לי ששמתי כבר ב"קישורים" אצלנו, אבל אם לא - אשים את זה עכשיו. לגבי השאלה השניה - אני ממליצה שתערוך חיפוש במנוע החיפוש של AMG אחר האלבומים שהוציאה מק'קול, ושם תמצא את התשובה.

dorones

New member
תודה בשנית

אפשר להתחתן איתך? תודה רבה, אכן מצאתי את האלבום, ואפילו את ECHOES בתוכו. מעניין איך שאר השירים שם. את מכירה את הביצוע הזה? אני מניח שה-DVD של פומפיי כבר אצלך, את ממליצה בחום?

אהמממ ... ../images/Emo9.gif

תודה לך על ההצעה המעניינת. אשקול אותה בחיוב.
אני לא מכירה בכלל את מק'קול הנ"ל, ואת הביצוע שלה ל-Echoes ... לכן שאלתי אם מישהו שמע עליה, ואם היא ממשפחת מק'קול הידועה. מאחר ואתה שמעת את הביצוע, איך היית מתאר אותו? למה זה דומה (או שונה)? אין לי את ה-DVD של פומפיי
. ראיתי את רוב הקטעים שהופיעו בוידאו (לא כולם) כך שגם אין לי כלים להשוות בין הגרסה הקודמת ל"גרסת הבמאי" הנוכחית. אך יש בפורום אנשים אחרים שיש להם את ה-DVD - האם הייתם ממליצים עליו? איך הוא שונה מהוידאו, בדיוק?

pink floydror

New member
השינויים

תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוידאו מורכב רק מהשמות של השירים ואז השירים עצמם לא?! בכל מקרה בדיוידי יש כל מיני חידושים: קודם כל, השירים מושלבים פעמים רבות עם תצוגה שונה מההופעה, כמו מסע בחלל באקוס (ממש תואם !!:), ולמשל כשיש את הקטע באקוס כשרייט וגילמור שרים, אז משלבים את זה עם קטעים שהם שרים את אקוס באולפן ועוד כל מיני, עוד חידושים נמצאים בהוצאה הם ראיונות עם הלהקה בין לבין, הסרטות של הלהקה בכל מיני מצבים כמו ארוחה ושיחות אחד עם השני, הצצות למאחורי הקלעים של איך עשו את הדארקסייד ועוד..

abarth

New member
למי שאין עדיין את ה DVD של פומפיי,

פשוט אל תחכו! תרוצו כבר מחר לקנות אותו! ולמי שאין מכשיר DVD, לרוץ לקנוץ גם אותו. ההופעה הזאת היא פשוט אות ומופת למוזיקה! לי בכל אופן, היא העצימה את האהבה למוזיקה בכלל ולפלויד בפרט. לרוץ כאילו אין ממחר ולקנות!

trancelover

New member
ראיתי את ה DIRECTOR CUT

יש גרסא בלי הCUT או משהוכזה, גרסא אחרת יותר ארוכה ??

כמו שזה נראה בDVD

הפלויד מנגנים קטע ואז אוכלים משהו. מנגנים - אוכלים. בכל מקרה, לא ראיתי את הגרסה המקורית כך שאין לי למה להשוות, אבל בתור סרט עצמאי על הפלויד הוא די מומלץ.

dorones

New member
הביצוע

תודיעי לי מה החלטת
, אולי סוף סוף לו יוטל עלי וטו בנושא הגדלת האוסף הפלוידיאני בבית.. הביצוע שלה לשיר בהחלט מעניין, היא שרה בסגנון טורי איימוס, והשיר מתנהל לו באיטיות מה, אבל לדעתי זה לא רע בכלל. ( הבעייה היא שירים אחרים מאותו אלבום, שלא נקלטו אצלי בפעם הראשונה). מה את מכירה מפומפיי? יש 2 גרסאות ככל הידוע לי. באחת - רק את השירים, ובשנייה רואים את הפלוידים באולפן ההקלטות, מקליטים את הדארק סייד, מתראיינים קצת ( ולא במצב הכי שפוי בעולם..) כנראה ה-DVD מרחיב עוד קצת את הגרסה השנייה. דרך אגב, יצא לא מזמן עוד DVD שמציג את אופן העשייה של הדארק סייד, שמעת עליו ביקורת כלשהיא? ידוע לך אולי אם יש בוטלגים באיכות סבירה + להופעות של הדארק סייד, או של WYWH?

PINK FLOYD FAN

New member
לי יש את הגרסא הרגילה

רואים שם את הלהקה מנגנים וכל שיר מוסיפים לו כותרת ורואים אותם אוכלים ומרואיינים ורואים אותם מנגנים את דארק סיד..

זו אכן הגרסה השניה של פומפיי

שהורחבה ב-DVD, כפי שאמר דורון. הסרט המקורי (שבו היו רק שירים) עבר ככל הנראה עריכה כשנתיים לאחר הצילומים המקוריים, כדי "לרכב" על גב ההצלחה של DSOTM - ומכאן הקטעים בהם רואים את הלהקה מקליטה את האלבום. שמעתי על ה-DVD של DSOTM אך לא ראיתיו. הביקורות טובות. באשר לבוטלגים - אני לא המומחית לעניין, לצערי. אולי מישהו אחר? לא שאני חלילה מעודדת הקלטות בלתי חוקיות, אך לבוטלגים רבים שלהם מסוף שנות הששים ותחילת שנות השבעים ערך היסטורי ואמנותי לא מועט. ככלל, בוטלגים מהופעות אינם באיכות גבוהה, מטבע הדברים. במיוחד הופעות מלפני כמה עשורים... דורון צודק לגבי "מצבם" של חברי הלהקה בזמן הצילומים. למרות שאין הוכחות "חותכות", זה די משעשע לראות את גילמור מסתכל ישירות למצלמה ואומר "we're not a drugs band; you can trust us" (או מילים בדומה לזה) כשברור שהוא לא לגמרי מאופס. וראו התמונה המצורפת, שגם היא כמדומני מהסרט... לא שאני חלילה מעודדת פעילויות בלתי חוקיות כלשהן. כמובן. נהפוך הוא.

emmily plays

New member
הוא אומר

poeple still think of us as a very drug orriented band. were really not trust us ונראה מסטול מתמיד

../images/Emo45.gif

האמת, זה עושה אותי די מאושר לראות אותם כל כך מסטולים בחברותא... אולי נסמם את כולם, נכניס אותם לשקים גדולים וחומים בתוך מטוס בדרך לישראל? כנראה שזה המצב היחיד בו נזכה לראות אותם יחד.

למעלה