קאמבק נוסף בדרך.....

אמא לה3

New member
קאמבק נוסף בדרך.....

אחרי שהתבשרנו על הקאמבק הצפוי של אליסיה סקרמון, מתעמל אמריקאי נוסף הודיע על כוונתו לשוב לעולם ולאולם ההתעמלות. פעמיים אלוף אולימפי, פול האם (עד כה האמריקאי הזכר היחיד שזכה בקרב רב), הודיע על עזיבתו את עולם העסקים וחזרתו לאולם ההתעמלות. פילו מרגיש שיש לו עוד מטרות אישיות שעדיין לא השיג, מסרה הסוכנת שלו. אחיו התאום, מורגן, ככל הנראה ישוב גם להתחרות בקרוב. מורגן שסבל מפציעה, התחתן לפני כשנה, ועובד כמאמן בויסקונסין ומתעתד להתחיל ללמוד בבית ספר לרוקחות. יהיה מעניין לא? מי שכן ככל הנראה פורשת היא נסטיה לויקין האגדית. נסטיה פתחה לאחרונה קו יצור בגדי התעמלות לילדות עם הסמל "סופר גירל", היא מספרת שהיא בחרה בסמל כדי לעודד ילדות צעירות לשאוף ולהשיג את מטרותיהן. עוד על האחים האמריקאים אפשר לקרוא כאן: http://www.insidegymnastics.com/content/show/newsarticle.aspx?articleid=858&zoneid=1

אמא לה3

New member
ובהתאם לזה...

מיהן 5 המתעמלות שהכי הייתן רוצות שיעשו קאמבק? (אפשר ישראליות/בינלאומיות/צעירות/זקנות/קשישות בקיצור, מי שבא לכם...) הרשימה שלי היא: 1. ליליה פודקופייבה, על האלגנטיות והבלט שלה אין תחליף... 2. מיה שני , המתעמלת הישראלית האהובה עלי... 3. לודיוין פרנון, שוב אלגנטית ועם השנים אני אוהבת אותה יותר ויותר.. 4. ילנה זמולוציקובה, לא צריך להסביר, נכון? 5. אאורליה דוברה, פשוט בובה על הקורה. אלו ה5 שלי ומי שלכן????

נעממהה

New member
החמש שלי...

וואי, קשה לבחור!! אני רושמת לא דווקא את המתעמלות הכי אהובות עלי, אלא אלה שהייתי רוצה לראות עושות קאמבק. יש הבדל. 1. קודם כל קטרינה לובזניוק הרוסיה. אחת ממתעמלות הקרב-רב היותר גדולות שהיו, שלא הצליחו לממש את הפוטנציאל העצום שלהן עקב פציעות. אחת המתעמלות האהובות עלי בכל הזמנים!! אין, היא פשוט מתוקה... 2. שנון מילר. האמריקאית המעוטרת ביותר (לפי מה שאני זוכרת...). 3. דומיניק מוצ'יאנו. בתור ילדה קטנטנה בת ארבע עשרה שמתחרה באולמפיאדה היא הייתה מתוקה (עזבו את כל הסקנדלים שמסביב) היה יכול להיות מעניין לראות אותה ממשיכה. האמת, היא ניסתה לעשות קאמבק ב-2000, אבל נפצעה בברך וזה לא כ"כ הלך.. בכל מקרה, היא הייתה פרפורמרית... 4. יאנג בו- חובה, אבל פשוט חובה על כל מתעמלות לראות את תרגיל הקורה שלה. היא נחשבת לאחת הטובות שהיו אי פעם על המכשיר הזה (http://www.youtube.com/watch?v=gpqf6eJ7U-Y) הלוואי והיו היום יותר תרגילים כאלה. תחשבו על תרגיל כזה בין כל תרגילי הקורה של היום... 5. וכן, הייתי שמחה מאוד לראות את נסטיה עושה קאמבק. לא משנה אם זה ריאלי או לא. להוכיח שהיא יכולה להיות טובה במשך יותר ממחזור אולמפי אחד. יש עוד, אבל אמא לה3 הקציבה רק חמש... אני לא כותבת את אנה פבלובה כי לפי מה שהבנתי היא עוד לא פרשה. אני ממש מקווה שנמשיך לראות אותה!! אמא לה3, איך לא כתבת את סילבץ'???

אמא לה3

New member
שני דברים...

סיליבץ' המדהימה, אחת מהמתעמלות האהובות עלי בכל הזמנים, אבל נתתי רק חמש.....אז מבחינה ארטיסטית, ליליה לוקחת (אולי חוץ מבקורה...) לגבי יאנג בו - התרגיל קורה שלה פשוט מדהים!!!!!!! אין דברים כאלו.... דומיניק מוצ'יאנו, היתה מקסימה בזמנה, עבודה אמריקאית עם מבנה גוף של רומנייה (המקור שלה), היום עדיין רואים הרבה כמוה, זאת הסיבה שאני לא בחרתי בה...

נעממהה

New member
כן, יש עוד כמוה

אבל לא זאת הסיבה ששמתי אותה ברשימה. שמתי אותה כי הייתי שמחה לראות שהיא מצליחה גם כמתעמלת בוגרת (מה שיכול היה להיות אם לא הייתה נפצעת). אצלי הרשימה פשוט פחות הלכה על ארטיסיות אלא על כל מיני דברים אחרים. יש כאן שני סרטונים (בעצם זה אותו דבר- אחד זה פשוט ההמשך של השני). הם מציינים את המתעמלות הגדולות של כל הזמנים- ולמה בדיוק הם נחשבות ככאלה.מי שמעניין אותו ההיסטוריה של ההתעמלות- מוזמן לצפות. הם באמת מעניינים! רק חבל שהם לא הכניסו את לובזניוק.. למה אף אחד לא מעריך אותה מספיק????? http://www.youtube.com/watch?v=YQD5gq1Hh4Y&feature=related - חלק א' http://www.youtube.com/watch?v=Z1BESCAIRpc&feature=related - חלק ב' תהנו...

5 המתעמלות שהייתי רוצה לראות בקאמבק

1. נאדיה קומנצ'י. עכשיו כשההתעמלות נראית שונה לגמרי, חסרה מישהי עם 2 קוקיות וחיוך חינני שתרקוד בקלילות. 2. אנדריאה ראדוקאן. כי הפוסטר שיש לי שלה כבר התיישן. אני רוצה אותה בפוסטר חדש. 3. סווטלנה קורקינה. כי המקבילים לא שייכים רק לסיניות, לבת' טוואדל ולאמריקאים. גם אירופאים אחרים יכולים! 4. קרי סטראג. כי ככה לא מסיימים קריירה כזאת ענפה. 5. אגנס קלטי. כי היא משלנו...

נעממהה

New member
קורקינה

לי ולקורקינה יש מערכת יחסים מורכבת. היא נחשבת ל"דיווה" של רוסיה.. למה??? אף פעם לא הצלחתי לאהוב אותה יותר מידי. אני יודעת שיש לה המון השגים ושזה באמת מיוחד להיות מתעמלת כל כך מוצלחת בגובה כזה, אבל... לא יודעת. היא אף פעם לא נראתה לי אלגנטית במיוחד. להפך- נראה שכל רגע היא הולכת להתפרק. הקורה שלה מעולם לא הרשימה אותי יותר מידי. מה, כל ההערכה זה בגלל הפרצופים שהיא עושה בקרקע? אני לא מבקרת את הבחירה שלך, נועה, אני סתם רוצה לראות מה דעתכם,ואם אני המוזרה היחידה:)

Tammie

New member
את לא היחידה :)

גם אני לא התחברתי לקורקינה יותר מדי במשך השנים. וכמוך, היא תמיד נראתה לי כאילו היא הולכת להישבר בכל רגע. מצד שני, היא מתעמלת מאוד מוכשרת, שהייתה צריכה להתגבר על הרבה כדי להגיע לאיפה שהיא הגיע. למשל, כשהיא רק התחילה להתאמן היא הלכה להיבחן אצל מאמנת בכירה אחת והיא אמרה לה שהיא גבוהה מדי ולא תצליח להגיע לשום דבר בהתעמלות מכשירים וייעצה לה לנסות אומנותית. מעניין מה המאמנת הזאת חשבה שכשהיא ראתה את קורקינה זוכה במדליות אולימפיות :)

גם אני בזמנו לא אהבתי אותה

האמת, כשקורקינה הייתה בשיאה לא השתגעתי אחריה. קורקינה פרשה, הזמן חלף, ולצערי לא היו יותר מידיי מתעמלות סנסציוניות כמוהה. חסר לי קצת עניין בהתעמלות. כן, גם פרצופים, ואיך שהיא הלהיבה את הקהל. מתעמלות טובות ואנמיות יש בשפע. אבל מתעמלת שתכניס קצת פלפל בנוסף על התעמלות ברמה הכי גבוהה שאפשר- את אלו אפשר לספור על כף יד אחת (של חייל בהנדסה קרבית...). אז כן, פתאום אני מתגעגעת אליה. חוץ מזה, כמו שכתבתי, הסיניות שולטות שליטה מוחלטת ובלתי מעורערת במקבילים. האמריקאיות תותחיות בהכל, גם במקבילים. יש את בת' טוואדל, וחוץ מזה אין רוסיות/רומניות/אוקראיניות או אירופאיות אחרות מדהימות על המקבילים, ואני רוצה לראות שם גם קצת פנים סלאביות. יתרה מזאת: בגרות ונשיות. חסרים מאוד בהתעמלות העכשווית. קורקינה הייתה גם באופי וגם במראה אישה בוגרת. וכאן- דווקא המבוגרים גונבים את ההצגה...

נעממהה

New member
עוד לא השתכנעתי. אבל אולי זה יבוא עם הזמן

כן, אני מודעת למעלות שלה, אבל עדיין זה לא הופך אותה בעיניי ל"דיווה" של ההתעמלות הרוסית. היא לא מהאלגנטיות ביותר- כמו שכבר אמרתי- עודף שבריריות ורזון גורע מהאלגנטיות של מתעמלת. לפחות אצלה. האמת- כן, הפרצופים מוסיפים המון. חייבת להודות. ותיקון קטן (לדעתי) : המכשיר החלש ביותר של האמריקאיות הוא המקבילים. במיוחד מאז שנסטיה כבר לא מתחרה. חוץ מנסטיה, אף אחד לא הגיע לדרגה של הסיניות. גם באולמפיאדה- הם חששו מהמכשיר הזה יותר מהכל. תחשבו על זה, יש להן מתעמלות עם תרגילי קורה מדהימים, קופצות חזקות מאוד (!!!) בשולחן הקפיצות, וגם בקרקע לא חסר. מקבילים- זה כבר משהו אחר. הם מדברים על זה שם- שצריך לעבוד על הקטע הזה חזק לקראת האולמפיאדה הבאה. ואם זה משמח אותך, נועה, לרוסיה יש ג'וניוריות מבטיחות מ-א-ו-ד. גם במקבילים. עוד שנה והן כבר בסניור (כמדומני)- יש למה לחכות!!!

Tammie

New member
אני ממש זוכרת את הזכייה שלו באתונה

בקרב רב, הוא נפל בסוס קפיצות, ולמרות זאת הצליח לזכות במדליית זהב. אני זוכרת את עצמי בשוק כשפול האם זכה..... בכלליות זו האולימפיאדה הראשונה שצפיתי בה בשקדנות, והיא השאירה עלי רושם רב :) בקשר למתמעמלות לקאמבק: אני לא כל כך יודעת... יש הרבה מתעמלות ומתעמלים טובים ואני נהנית לראות את התרגילים שלהם ביו טיוב, מצד שני, זה לא אומר שהם יצליחו בקאמבק. אני חושבת שאני מעדיפה להמשיך לחשוב על המתעמלות המצויינות שאהבתי (ואני עדיין אוהבת) כמו שהן היו פעם.

אמא לה3

New member
לגבי המתעמלות...

ברור לך שהכוונה היא לא לכאלה שבאמת יעשו אי פעם קמבק... לדעתי, לפחות 3 מתוך הרשימה שלי מבוגרות ממני..... סתם שאלה את מי היית רוצה לראות מתעמלת.....יאללה, כמו ש"שרה!" מהבלוג הקורע עשתה, רשימת ה10, קראת? בואי ננסה גם כאן (רק בלי הרעל...)

נעממהה

New member
לפי הרבה אנשים המדליה שלו היא עם כוכבית

היו המון בעיות שיפוט בהתעמלות הגברים ב-2004. אם אני לא טועה זו הייתה אחת הסיבות לכך שהחליטו לשנות באופן כל כך דרסטי את החוקה (איך שלא קוראים לזה: code of points)- משיטת העשר המושלם לשיטה שיש היום. מה שקרה, זה שהיתה טעות בשיפוט למתעמל הדרום קוראני שזכה במדליית הארד- נתנו לו ציון התחלתי של 9.9 במקום של 10.0. ההבדל הזה של עשירית היה עושה את ההבדל בין ארד לזהב. מצד שני, פול האם טען שגם לא הורידו לאותו מתעמל על איזושהי טעות שביצע, טעות שהייתה עולה לו בשתי עשיריות כך שמימילא זה לא היה עוזר לו לזכות בזהב. יש עוד טיעונים לכאן ולכאן. בסופו של דבר התאחדות ההתעמלות העולמית לא חייבה את פול האם לתת את המדליה למתעמל הדרום קוראיני אלא רק אמרה שאם הוא רוצה- שיתן לו אותה. כמובן שהאם החליט להשאיר את המדילה אצלו. (הייתה גם בעיית שיפוט בגמר הקפיצות אבל זה בפעם אחרת.. :)) אם מישהו מעוניין לראות איך הולך לו עם הקאמבק, יש סרטון שלו מחודש מאי: http://www.makingtheolympics.com/videos/paulcomeback.html. בנתיים, בכל מקרה, הוא עוד לא מוכן להתחרות בתחרויות הגדולות הקרובות (בעיה בכתף או משו בסגנון). המון בהצלחה!

NBI2

New member
אני שונאת את האחים האם

הם כאלה...אמריקאים במובן הרע של המילה...מבינות למה אני מתכוונת? אין לי כ"כ רשימה, אני רק רוצה לחזור לראות את קטלינה פונור. מה כבר ביקשתי?? כולה מתעמלת אחת!!

חולה עליהם

על פול ומורגן האם. איזה חתיכים... שני אמריקאים טמפרנטים שמכניסים קצת פלפל לאולם ההתעמלות... לא רק יובש ורצינות, של הסינים/יפנים/רומנים, קצת שמח... מגניב שהם חוזרים. יהיה כיף

למעלה