קאפו

Juramento

New member
קאפו

שלום לכולם, מה שלומך? התגעגעתי אז קפצתי להגיד שלום וגם לפתח איזשהו נושא שיצא לי לחשוב עליו בעקבות איזו תכנית בטלויזיה - קאפו. מה הרגשתכם בעניין? האם קאפואים צריכים להשפט ע"י החוק הישראלי לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם? או שמה אי אפשר לשפוט אדם בשעת צרתו? אני פשוט חש לכל הנושא הזה אמביולנטי. מה גם שהיו קאפואים מכל מני סוגים. היו כאלה שניצלו לרעה את כוחם והיו כאלה שניסו לגרום כמה שפחות נזק והיו כאלה שניצלו את מעמדם לעזרה והצלה.

אני חושב שסיכמת את הכל במה שאמרת

אי אפשר לשפוט או להאשים אדם בשעת מצוקה ואחת כמה וכמה שמדברים על השואה . הדבר שאנחנו יכולים לעשות זה את הקאפואים אשר התאכזרו סתפ פשוט סתם ויש עדויות מוצקות לפי דעתי אולי יש מקום לשפוט אותו אבל עדין בסימן שאלה גדול!!! אי אפשר לשפוט כי אנחנו לא הינו במצב של הבחירה הזאת אז אנחנו לא יכולים לקבוע!!! נושא מאוד מורכב וקשה!!!

lihi r

New member
כמו שאמרו...

אי אפשר לשפוט אדם בזמן כזה שמה שהוא מנסה לעשות זה להגן על חייו ואולי חיי משפחתו וצריכים כל מקרה לבדוק לגופו

אמממ...

אני יודעת שהיו קאפואים שהשתמשו בתפקידם כדי להציל אנשים והיו כאלו שהשתמשו בכוחם לרעה. אבל כמו שאמרת לא שופטים אדם בצערו ובתקופה כזו אי אפשר לשפוט יהודים. דרך אגב גם אני די התגעגעתי, מקווה לחזור לפה בזמן הקרוב. אוהבת עלוה......

למעלה