קאפקייקס שוקולד ותפוז

קאפקייקס שוקולד ותפוז


קאפקייקס תפוז שוקולד (רותי קינן עם שינויים והמלצות שלי
)

רכיבים:
200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר (אני מחליפה חצי כוס סוכר לבן בסוכר חום/קנים)

3 ביצים

קליפה מגוררת מ-1 לימון

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

2/3 כוס מיץ תפוזים

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

75 גרם שוקולד מריר (ממליצה על מריר עם אגוזים/חלב עם שברי אגוזים ובכלל, ניתן ל"התפרע" עם טעמי השוקולד והשילובים- שוקולד עם צימוקים, עם אוכמניות, קרמל ועוד) מגורר או קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים תבנית שקעים ממתכת או מרפדים את השקעים בסלסילות נייר (מנז`טים) גדולות המתאימות לאפייה. אם משתמשים בתבנית סיליקון אפשר לוותר על השימון והסלסילות.

במערבל או במעבד מזון, טורפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, תוך טריפה בין הוספה להוספה. שומרים בצד 1 כפית מהקליפות המגוררות (לציפוי) ומוסיפים את היתר לתערובת.

מוסיפים את המיץ ומערבלים היטב. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותו בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד שכל הקמח נבלע בתערובת.

מקפלים בתערובת 2/3 מהשוקולד המגורר בתערובת ומשאירים את היתר לציפוי.

ממלאים כל שקע כדי 3/4 מנפחו בתערובת. אופים כ-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז כל עוגה יוצא יבש.

אפשרויות לציפוי:

- גנאש שוקולד לבן/חלב (100 גרם שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד לבן/חלב, 25 גרם חמאה רכה)

- ציפוי שוקולד (להמיס על אש קטנה 200 גרם שוקולד מריר, 2 כפיות נס קפה, 2 כפות סוכר לבן, 2 כפות סוכר חום, 70 גרם חמאה)

- קרמים שונים - (1/2 1 אבקת פודינג בטעם הנבחר, 1/2 1 שמנת מתוקה, ניתן להוסיף חצי כפית תמצית וניל (בקרם וניל). בשביל ליצור קרמים בצבעים שונים נוסיף טיפה של צבע מאכל.

- קרם פירות (200 גרם חמאה ללא מלח, 200 גרם אבקת סוכר, 65 גרם שמנת מתוקה, 25 גרם ריבה / קונפיטורה בטעם הנבחר, מעט פירות קצוצים/מעוכים המתאימים לטעם הנבחר) באם בחרתם פרי שהוא חמוץ , ניתן להוסיף מעט מהריבה המתוקה ולאוהבי הטעם החמוץ, השילוב של חמוץ-מתוק הוא נפלא

בתיאבון ושבת שלום
 
איזה חמוד

אני לא מהחובבות פרות הדר באפיה ,אבל זה ניראה ממש יפה
בהחלט מוצלח ה גימור
 
למעלה