קאפקייקס

נועה011

New member
קאפקייקס


הכנתי קאפקייקס ממתכון בסיסי שמצאתי באינטרנט (סוכר, ביצים, תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וחלב), והטעם יצא כמו של עוגת טורט (כי זה אותם המצרכים).

יש לי 2 שאלות:

1. כשאני מכינה עוגות טורט, הטעם הדומיננטי בעוגה הוא של הביצים. למשל, בקאפקייקס שמתי 2 ביצים על 2 כוסות קמח ועדיין הביצים הורגשו מאוד. איך אפשר למנוע את זה?

2. הקאפקייקס וגם עוגות אחרות שאני מכינה (בין אם זה בתבנית עגולה או מאורכת), תופחות מאוד ומעוותות את הצורה כך שיש להן "גבעה" (כמו בתמונה הימנית), ופחות נוח למרוח עליהן קרם - ממה זה נובע?
 

bali

New member
מנהל
קצת תשובות

לגבי טעם הביצים, ככה זה בעוגות עם ביצים. הפתרון היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא לחזק טעמים אחרים של הבלילה - יותר וניל/קקאו או הוספה של עוד טעמים חזקים כמו גרידת לימון/תפוז, קפה, קינמון וכיו"ב.

לגבי התפיחה של קאפקייק - הסיבות לגבעה הגדולה היא טמפ' אפייה גבוהה יחסית ו/או הרבה חומרי התפחה. זה מאד תלוי מתכון, לפחות עניין חומרי ההתפחה. יעזור לראות מתכון סטנדרטי שאת עובדת לפיו.
מה שיכול לעזור - לאפות בטמפ' של 160 מעלות (ולא 180 כמו שכתוב בד"כ). התפיחה תהיה איטית יותר ואחידה יותר והגבעה תצא פחות תלולה. זמן האפייה יתארך מעט, אולי בחמש דקות. צריך לבדוק מוכנות שלהם ע"י נעיצת קיסם במרכז המאפין, והוא אמור לצאת נקי.
 

נועה011

New member
תודה


איך מוסיפים טעם של וניל לעוגה? שמים אבקת וניל / תמצית וניל?

לגבי החום של התנור, יש לנו תנור תורבו, ואני יודעת שהעוצמות שלו חזקות יותר, אז בדרך כלל אני אופה על טמפרטורה של 160 מעלות ויותר זמן, אחרת הלמעלה של העוגה משחיר.

המתכון של הקאפקייק (16 יחידות):
רכיבים: 1 כוס סוכר, 100 גרם חמאה, 2 ביצים, 1 כפית תמצית וניל, 2 כוסות קמח, 2.5 כפיות אבקת אפייה, 1 כוס חלב.
הוראות הכנה: מערבבים במיקסר חמאה וסוכר.
מוסיפים את הביצים אחת עחת ואת תמצית הוניל.
מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בכלי נפרד ומוסיפים אותם יחד עם החלב לבלילה.
20-25 דקות אפייה, בטמפרטורה של 170 מעלות.
 

bali

New member
מנהל
יש יותר מדיי אבקת אפייה במתכון

מספיק 2 כפיות מחוקות או אחת קצת גדושה.

וכן, לחזק טעם וניל ע"י הוספה של עוד אבקת וניל או תמצית וניל טובה.

ואם התנור נותן חום גבוה יותר מהרשום, אפשר לאפות אפילו על פחות מ 160 מעלות.

בהצלחה
 
למעלה