קאפקייקס
הכנתי קאפקייקס ממתכון בסיסי שמצאתי באינטרנט (סוכר, ביצים, תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וחלב), והטעם יצא כמו של עוגת טורט (כי זה אותם המצרכים).
יש לי 2 שאלות:
1. כשאני מכינה עוגות טורט, הטעם הדומיננטי בעוגה הוא של הביצים. למשל, בקאפקייקס שמתי 2 ביצים על 2 כוסות קמח ועדיין הביצים הורגשו מאוד. איך אפשר למנוע את זה?
2. הקאפקייקס וגם עוגות אחרות שאני מכינה (בין אם זה בתבנית עגולה או מאורכת), תופחות מאוד ומעוותות את הצורה כך שיש להן "גבעה" (כמו בתמונה הימנית), ופחות נוח למרוח עליהן קרם - ממה זה נובע?

הכנתי קאפקייקס ממתכון בסיסי שמצאתי באינטרנט (סוכר, ביצים, תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וחלב), והטעם יצא כמו של עוגת טורט (כי זה אותם המצרכים).
יש לי 2 שאלות:
1. כשאני מכינה עוגות טורט, הטעם הדומיננטי בעוגה הוא של הביצים. למשל, בקאפקייקס שמתי 2 ביצים על 2 כוסות קמח ועדיין הביצים הורגשו מאוד. איך אפשר למנוע את זה?
2. הקאפקייקס וגם עוגות אחרות שאני מכינה (בין אם זה בתבנית עגולה או מאורכת), תופחות מאוד ומעוותות את הצורה כך שיש להן "גבעה" (כמו בתמונה הימנית), ופחות נוח למרוח עליהן קרם - ממה זה נובע?