קבבים

קבבים

אני רוצה להכין קבבים עם טחינה אדומה מי מכירה מתכון טעים לקבבים ולטחינה אדומה?? ואיך הכי טוב לתבל פרגיות וכנפיים ??
 

avi5199

New member
טיבול פרגיות וכנפיים

על הכנפיים \פרגיות שמים: קצת טומריק (קורקום), קצת מלח , בצל בינוני מרוסק על פומפיה, קצת צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה או שניהם, פלפל שחור, כפית מיץ לימון, שמן זית, ולערבב. (מי שאוהב כמון, אפשר להוסיף גם קצת כמון אני לא שם כמון בגלל שאישתי לא אוהבת...) לתת לגחלים להדלק טוב שהחום יהיה מפוזר ונמוך , בלי אש גלויה, להפוך הרבה פעמים שלא ישרף בצד אחד,,, בהתחלה כל פעם שהופכים מורחים את הצד העליון בתבלינים. טחינה עושים בנפרד : מוסיפים מלח, 2 שיניים של שום כתושות, סוחטים מיץ מלימון, ומערבבים ותוך כדי ערבובו מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצוייה. (1 לימון שלם על 500 גרם טחינה) טחינה אדומה לא מכיר.
 

tornedo2

New member
מתכון קבבים

הסוד של הקבבים הוא השומן,יוצרים תערובת של קילו בשר בקר שמן(מכסה אנטריקוט או צלעות)ו 200 גר' שומן כבש שניהם טחונים גס(רצוי על הסכין למי שיודע ) מוסיפים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה קצוצים,בצל אחד בינוני קצוץ דק (לא מרוסק!)מוסיפים פלפל שחור גרוס בערף כף שטוחה מלח (תלוי אם הבשר מוכשר או לא בכל אופן להזהר עם המלח)1/2-3/4 כפית של בהרט או ראס אל חנות,כמון וכורכום לפי הטעם,יוצרים עיסה מהכל ומניחים במקרר לפחות 12 ש'. אח"כ יוצרים קציצות בכל צורה שרוצים אבל לשים לב לא לעשות דקות מדי שלא יתיבש. משהים בחוץ ע"מ שיגיע לטמפ' החדר כשעתיים וצולים לדרגת מדיום - מדיום/וול לכל היותר בתיאבון
 

פוקסי99

New member
תשובות

יש לך כאן סדנה על האש המרינדה 2 כפיות פפריקה מתוקה כפית כמון 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית חרדל 1/2 כפית פלפל שחור כפית מלח 4 שיני שום כתושות 1/2 כוס שמן לבחוש הייטב כאשר רוצים טחינה אדומה ניתן להוסיף פפריקה מתוקה לקבלת הצבע ומי שאוהב להוסיף מעט פפריקה חריפה לקבלת טעם פיקנטי כאשר רוצים טחינה ירוקה קוצצים דק דק פטרוזיליה ומוסיפים למי שאוהבים כוסברה ניתן לקצוץ חצי חבילה כוסברה על כוס טחינה גולנמית
 
טחינה אדומה ...

אני מוסיפה עגבניה לטחינה אבל אכלתי אצל חברה טחינה שעורבבה עם מי סלק היה מאד טעים . הכנתי בעבר גם טחינה עם גמבה קלויה ויצא אדום ויפה או טחינה כתומה שהכנתי עם מיץ תפוזים חמוץ(כן אחד מעצי התפוז מניב פרי חמוץ), וגרדת תפוז. הכנת מזון היא יצרה ..וכל אחד יכול לחפש את הדרך שלו לטחינה צבעונית ..הטחינה עם טעמה העשיר די נטראלית וניתן לשלב אותה עם המון חומרי טעם..
 

מירית98

New member
פוקסי -לי רשמת תיבול אחר להודו . למעלה-התיבול

של מה? כ ראיתי שלקבב חוץ מפלפל שחור ומלח אתה לא מוסיף עוד תבלינים? או ש-2 התיבולים אפשר להשתמש לכנפיים ולהודו? תודה ותבורך עלהעזרה
 

פוקסי99

New member
מרינדה

המרינדה להודו מתאימה גם לכנפיים התיבול לקבב הוא כמו שכתבת רק םלםל שחור ומלח השאר מתבסס על טעם הבשר הטחון שצריך להיות איכותי אני ממליץ על בשר טחון אשר מורכב מבשר צואר ושריר הזרוע ולמי שמשיג גם מכסה הצלע ממליץ להכות על הבשר הטחון עם צידי הסכין או עם קופיץ כאשר מכים על הבשר משתחרר הג'לטין אשר נמצא בבשר השריר והוא מונכ מהבשר להתפרק פעולה זאת נכונה גם כאשר מכינים המבורגר. רצוי להוסיף לקבב מעט שומן ליאה של כבש והתנצלות מכוון שאין לי מחברת מתכונים או פתקים וכל הידע והניסיון שלי פזורים ברחבי הפורום יכולים להיות שינויים במתכונים מפעם לפעם מקווה בקרוב להתחיל לאסוף את כל המתכונים לסםר אחד כל טוב פוקסי
 
למעלה