קבב בנענע ושום
תבשיל עירקי מבית סבתא הנקרא קבב תום ונענאע. הטעם המתקתק ,החמיצות של הלימון בתוספת ניחוח הנענע והשום הם אלה שחודרים לקבבים בבישול איטי ומעשירים את טעמו.. המרכיבים: לקבב: 1/2 ק"ג בשר טחון 2 בצלים מגורדים 3 שיני שום כתושות 1 כף פירורי לחם כ-4 כפות נענע קצוצה כ-2 כפות פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה. 1/2 כפית אבקת מרק עוף לרוטב: 2 בצלים פרוסים לחצאי עיגול 5 עגבניות פרוסות עבה 10 שיני שום חתוכים לעיגולים 2 כפות רסק עגבניות 4 תפ"א חתוכים לרצועות 2 קישואים חתוכים לרצועות 1 כף של : מלח,פלפל, פפריקה מתוקה, א. מרק עוף,סוכר כ-4 כפות נענע קצוצה. מיץ מלימון טרי שמן,מים רותחים כ-5 כוסות (או עד גובה התבשיל.) אופן ההכנה: בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התפ"א ומערבבים. מסדרים את פרוסות העגבניות, הקישואים והשום מעל. בקערית מערבבים את רסק העגבניות עם המים ויתר המרכיבים שופכים מעל ומביאים לרתיחה. מערבבים את כל חומרי הקבאב ויוצרים קבבונים קטנים ומניחים בתוך הרוטב,מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
תבשיל עירקי מבית סבתא הנקרא קבב תום ונענאע. הטעם המתקתק ,החמיצות של הלימון בתוספת ניחוח הנענע והשום הם אלה שחודרים לקבבים בבישול איטי ומעשירים את טעמו.. המרכיבים: לקבב: 1/2 ק"ג בשר טחון 2 בצלים מגורדים 3 שיני שום כתושות 1 כף פירורי לחם כ-4 כפות נענע קצוצה כ-2 כפות פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה. 1/2 כפית אבקת מרק עוף לרוטב: 2 בצלים פרוסים לחצאי עיגול 5 עגבניות פרוסות עבה 10 שיני שום חתוכים לעיגולים 2 כפות רסק עגבניות 4 תפ"א חתוכים לרצועות 2 קישואים חתוכים לרצועות 1 כף של : מלח,פלפל, פפריקה מתוקה, א. מרק עוף,סוכר כ-4 כפות נענע קצוצה. מיץ מלימון טרי שמן,מים רותחים כ-5 כוסות (או עד גובה התבשיל.) אופן ההכנה: בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התפ"א ומערבבים. מסדרים את פרוסות העגבניות, הקישואים והשום מעל. בקערית מערבבים את רסק העגבניות עם המים ויתר המרכיבים שופכים מעל ומביאים לרתיחה. מערבבים את כל חומרי הקבאב ויוצרים קבבונים קטנים ומניחים בתוך הרוטב,מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.