קבב לא בשרני

avico2591

New member
קבב לא בשרני

מדוע מבשר צלעות או שפונדרה לא יוצא לי בשר בשרני כמו - קבבים אסליים של ערבים גם אם לייה
חסר לי איזון בין שומן לבשרניות
שם 15% שומן אבל חסר לי טעם בשרני - גם אם זה לייה.
 

avico2591

New member
בשר בשרני - הכוונה היא שפונדרה - אנטריקוט

קניתי 80% - שפונדרה ו20% שייטל
לא יצא לי בשרני כמו קבב במסעדות ערביות אסלית
שאני שם לייה - היא משום מה נוטה להשתלט לי מדי ואני שם 10% לייה.
 

חנהפ

Active member
כדי שקבב יצא עסיסי צריך שיהיה בשר עם שומן

בתוספת לליה, אני מניחה שטעם הטלה משתלט, אפשר לוותר ולשים בשר שמן כמו צוואר, צלעות
 

avico2591

New member
אני הוספתי שפונדרה עם השומן

ולא יצא לי בשרני מספיק על אף שאני לא הוספתי שומן נוסף לזה שעל השפונדרה שהיתה - מפורקת מהעצם, כמובן.

לא ניגר השומן מהבשר במחבת על אף שהמחבת היתה לוהטת.
 

avico2591

New member
מה דעתכם על המתכון

קילו בשר בקר (מכסה, צלעות)
300 גרם שומן בקר
1 בצל בינוני קצוץ דק דק
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כף תבלין "ראס אל חנות" (תערובת תבלינים)
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש
כפית שום כתוש

מבחינת קילו בשר- צלעות ומכסה אנטריקוט ולהוסיף לו 30% שומן בקר
לא "קצת" כבד מדי הכמות שומן בהתייחס למכסה ולצלעות?
האם הייתם עושים ככה גם אם יש בצלעות שומן נניח 10% מוסיפים לו בנוסף 30% שומן נקי.?
 

avico2591

New member
יש חדשות, אתמול הוספתי ל-700 גם בשר

160 גרם - 100 לייה ו60 בוקס
יצא מעולה
 
למעלה