קבוצה או דף

loadii

New member
קבוצה או דף

שלום אני רוצה לקדם 2 רעיונות לגבי שני הדברים ( כל אחד לחוד ) אני מתלבטת אם לפתוח דף או קבוצה, ובמידה וקבוצה האם סגורה או פתוחה , חיפשתי בגוגל וראיתי תוצאות משנת 2013 ואחורה ולא בטוחה שזה אקטואלי לימים אלה. שפייסבוק כל שני וחמישי משנה.
הרעיונות:
1.הוא סוג של קידום רעיון פוליטי לאיחוד רשיויות והפחתת מיסי עיריה וכו'.
2. הוא קשור לסביבת המגורים וההזנחה של הרשות המקומית , כאשר מי שיש לו עניין יהיו לרוב התושבים המקומיים בשכונה.
אם יש איזה לינק אקטואלי לעניין אשמח לקבל
תודה לעונים

shoosh2607

Member
מנהל
לינק למה? מה חיפשת בגוגל?

השאלה מה המטרה ומי את רוצה שיהיה פעיל.
את רוצה שכל העולם יראה ויוכל להגיב? את רוצה שידעו שאת מנהלת את זה? את רוצה לפרסם בתשלום? וכן הלאה
אם תסבירי קצת יותר, אני אוכל לנסות לייעץ לך מנסיוני.

loadii

New member
בהמשך: את הרעיונות רשמתי , התוצאה זה המטרות שיהיו טובות,

אם הייתי יודעת מה ההבדלים אולי היה לי יותר קל להחליט , שכן שחיפשתי בגוגל ורשמתי דף או קבוצה , השאילתה קיבלה תוצאה משנים קודמות ואני מניחה שהיו כבר שינויים. ואם יש לך איזה משהו רלונטי אשמח לקרוא
יש לי התלבטות , מה גם כל אחד ששאתי ולא בקיא במיוחד אמר משהו אחר מה עוד שיש קבוצה פתוחה וסגורה שגם שם לא ברורה כ"כ האבחנה.
דבר אחד ברור לי שאני רוצה בשני הרעיונות כמה שיותר תפוצה, אולם הרעיון השני שהוא ברמה מקומית ברור שזה לא הולך להיות משהו ארצי.
1. לעניין החסיון ששאלת , כאן גם יש התלבטות ואודה לך אם תפרטי את ההבדל בין דף לקבוצה ציבורית לקבוצה סגורה . כגון :
א. האם הדף כותב הפוסט הראשי הוא חסוי או שיש לו זהות הפרופיל האישי או של הדף ? בקבוצה אני מניחה שהאפשרות קיימת רק בזהות בדוייה ולרוב היה בזהות הפרופיל האישי
ב. כתיבת פוסט בקבוצה ציבורית או סגורה , האם קופץ אך ורק לחברי הקבוצה או חלילה גם לחברים שלא חברי הקבוצה , ברור שהייתי מעדיפה שהפוסט יופיע אך ורק לחברי הקבוצה ולא למשל לחברים בעבודה שיתלחששו במה אני מתעסקת בזמני החופשי , האם בהגדרות של הדף או הקבוצה סגורה או פתוחה אפשר להגדיר את הרצוי
3 . פרסום - הכוונה להגיע לכמה שיותר אנשים ( אם לזה התכוונת) - ברור שהייתי מעדיפה לכמה שיותר בשניהם.
4. פרסום פוסט חשוב לי לבטח בקבוצה המקומית שפוסט שפורסם נניח לפני חודשים ולא 'זכה' לקבל מענה מהעירייה , אפשר אחרי חודשיים לקדם אותו למעלה , כך לדודמא אחרי חודשיים לכתוב, לא זכה לטיפול למרות שפנינו לפני חודשיים ולהקפיץ אותו למעלה , האם זה אפשרי בדף ?
5. לגבי דיון בין המשתתפים ? אולי תכווני אותי עם דוגמאות , נראה שזה חשוב
6 לפרסם בתשלום - לא הבנתי את כוונתך ?
7 אם יש בעוד מידע לגבי הכיוון אשמח לענות
תודה מראש

shoosh2607

Member
מנהל
בוקר טוב

ראשית, השאלה שלך מנוסחת עכשיו מאד ברור ומאד יפה. תודה

ולתשובות:
1. פה את יכולה לקרוא על ההבדלים בין סוגי הקבוצות:
https://www.facebook.com/help/220336891328465?sr=2&query=group&sid=06pWIAF7kRkXRlzdm
2. פה את יכולה לקרוא על ההבדלים בין דף לקבוצה:
https://www.facebook.com/notes/face...tween-a-facebook-page-and-group/324706977130/
3. לענין החסיון:
א. בדף הכל ציבורי. כולם רואים הכל. אבל אף אחד לא יודע מי מנהל הדף ואם את כותבת בשם הדף, לא ידעו מי את.
בקבוצה (לא משנה מה הגדרתה) יודעים מי מנהל הקבוצה ואת כותבת בשמך המלא.
ב. בקבוצה ציבורית כל חברייך יראו. בקבוצה סגורה או סודית - רק חברי הקבוצה
4. פרסום - בדף הפוסטים שאת מעלה מגיעים לבערך 10% מחברי הקבוצה (אלא אם שילמת עבור הפרסום). בקבוצה הפוסטים יגיעו לכל חברי הקבוצה (כמעט. זה תלוי בהגדרות שלהם אבל זה בגדול).
5. כן - אפשרי להקפיץ פוסטים. יש אפשרות גם לנעוץ פוסט שישאר תמיד בתחילת העמוד.
6. דיון בין המשתתפים אפשרי בשניהם. בקבוצה זה יותר קל - זה מופיע בדף הראשי להבדיל מדף שזה מופיע בצד.
7. בתשלום הכוונה שאת משלמת לפייסבוק עבור קידום פוסט. את יכולה להגדיר מי יראה אותו וכמובן שגם לאנשים שלא עשו לייק לדף. למשל את יכולה שיראו אותו רק גברים בגיל 40-50 שגרים בפ"ת.
זה אפשרי בדפים בלבד.
פה את יכולה לראות דוגמאות:
https://www.facebook.com/groups/253052041484162/?ref=group_browse_new
זו דוגמא לקבוצה פתוחה. את יכולה לראות מי המנהל, את יכולה לראות דיון בין משתתפים וכן הלאה.
https://www.facebook.com/yediotahronot/?fref=ts
זו דוגמא לדף. את לא רואה מי מנהל אותו והדיונים הם או כתגובה לפוסט של הדף או בצד למטה.
לגבי הרעיונות שלך -
לרעיון השני בוודאות קבוצה. כיוון שזה רלוונטי רק לתושבי השכונה. הבעיה תהיה להגיע אליהם ולדאוג שהם יצטרפו לקבוצה. במקרה כזה הייתי הולכת על קבוצה סגורה.
לגבי רעיון הראשון - למי את רוצה להגיע? האם זה פונה לכלל האוכלוסיה (כמו למשל הדפים של ביטול האגרה)? במקרה כזה הייתי הולכת על דף.
מקווה שעזרתי קצת

&nbsp
&nbsp

loadii

New member
בהמשך לתשובתך:

3. חסיון -
א. האם בדף ניתן בהגדרות לפרסם את שם המנהל? והאם שאני אכתוב פוסט ראשי זה תמיד יהיה בשם הדף או שמא ניתן לרשום פוסט ראשי שלא בשם הדף?
ב. פרסום בקבוצה ציבורית - גם מי שלא חבר בקבוצה יראה את הפוסט ? אם כן האם ניתן להגדיר זאת שרק חברי הקבוצה יראו את הפוסט ?
ג. בק בוצה סגורה רק מי שחבר בקבוצה יראה את הפוסט?
4. פרסום - בדף , מי שעשה like לדף , רואה את הפוסט או שזה גם תלוי בפייסבוק ?
5. הקפצת פוסט בדף - איך עושים זאת ? והאם רק המנהל יכול לעשות זאת?
6. דיון - ראיתי את הקישור לדף ששלחת , האם בדף רק בעל הדף יכול לרשום פוסט בדף הראשי או שמא זה תלוי בהגדרות ויוצר הדף יכול להרשות לאחרים לפרסם פוסט בדף הראשי.
אני מבינה שחבר בדף יכול לפרסם פוסט בצד ומקווה לנהל דיון בעקבות הפוסט שפירסם , זה לא הכי ויזואלי ?
תודה מראש

shoosh2607

Member
מנהל
תשובות

3. א. לא. רק את יודעת מי המנהל.
ניתן לכתוב פוסט בשמך (ולא בשם הדף) אבל הוא יופיע בצד. לא במרכז הדף.
3. ב. כן, כולם יראו. לא ניתן להגדיר אחרת.
3. ג. כן. רק מי שבקבוצה יראה את הפוסט. אם מישהו יכנס לקבוצה והוא לא חבר בה הוא יראה רק את רשימת החברים.
4. פוסט לא ממומן יגיע בערך ל - 10% מהאנשים שעשו לייק.
5. תגובה מקפיצה את הפוסט בדר"כ. זה לא תמיד אבל בדר"כ זה יקרה (תלוי בגורמים נוספים של פייסבוק עצמה)
6. רק בעל הדף. השאר מופיעים בצד.
נכון - זה לא הכי ויזואלי. אם מנהל הדף מפרסם משהו אז הדיון בעקבותיו יהיה בדף הראשי.
&nbsp

למעלה