קבוצה בווצאפ

קבוצה בווצאפ

אין לי מחשב. לכן רציתי לשאול אם אתן מכירות קבוצות פעילות בווצאפ בנושאים הבאים:
הריון אחרי אובדן.
הריון
ועוד קבוצה שאולי נשמע קצת הזוי, אבל תמיכה בנשים שלהן ילדים ממין אחד.
אשמח לתגובות, אפשר גם בפרטי .
תודה

תנסי לשאול בפייסבוק. הממשק שלנו אנונימי.

אני יודעת בוודאות על קבוצות של הריון ושל אובדן הריון, לא שמעתי על קבוצות הורים לבנים/בנות בלבד.

שירהד1

Member
מנהל
ולי אין סמארטפון ואין לי ווצאפ

ועכשיו ברצינות- אני לא מכירה קבוצות כאלו...
אם את רוצה בכל זאת לשתף אותנו במשהו- אשמח. האם כל הקבוצות הללו עבורך? (פשוט אם גם הקבוצה האחרונה עבורך, אז זה אומר שיש לך ילדים, ולכן לא נראה לי הגיוני שאין מחשב בבית...).
בקיצור- אם את רוצה לספר משהו על עצמך, את מוזמנת.
מעניין אותי במיוחד למה נשים שיש להן ילדים ממין אחד זקוקות לקבוצת תמיכה.
מה, זה עד כדי כך נוראי? אני שואלת באמת, ולא בציניות, אז את מוזמנת להתייחס.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

זה לא נוראי, אבל זה חסך

נכון שאחרי אבדן לגווניו נראה זניח ושולי והעיקר הבריאות, אבל ללדת ילדים משני המינים זאת כמיהה של הרבה זוגות. 'זרה' לא תבין זאת, אבל הרבה נשים שילדו בן אחד או שניים כן מדברות על כך בגלוי או בסתר. אני שומעת את הטרוניות והתסכול של האמהות לבנים בלבד (לא כולן, חלקן) שמתות לחוות הורות לבת על המנעד הרגשי, עולם המשחקים 'של בנות', ומדפי בגדי הבנות. חלק מהנשים הללו הביאו לעולם ילד רביעי או מתכננות לנסות, בתקוה שתהיה ילדה. לא חושבת ששמעתי אמא לבנות שמתלוננת בעוצמות מקבילות על כך שאין לה בן (אולי אם הייתי חלק מחברה מסורתית, שמצפה להביא יורש זכר).

רונית 294

New member
נכון. לי היה חשוב בעיקר שיהיו לי בנות.

אבל כן, אני רוצה בן. מודה. רוצה לעשות ברית, לחוות הורות קצת אחרת, שלבעלי יהיה עם מי לראות כדורגל ושתהיה לנו המשכיות לשם המשפחה. רוצה קצת בולבול בעיניים ;) ואם תיוולד הפעם שוב בת אני אשמח. באמת ואוהב אותה עד אין סוף. האכזבה היחידה שתהיה לי היא שלא תהיה לי אופציה לסיים עם הילודה כי אני אמשיך לנסות להביא בן וזה ברור לי.

שירהד1

Member
מנהל
רונית, משום שייתכן שמדובר בבן, חשוב לי לומר לך,

שלא כל הבנים אוהבים כדורגל. באמת. יש כאלו שכן ויש כאלו שלא. יש כאלו שחולים על זה, ויש כאלו שזה סבבה עבורם, ויש כאלו שזה ממש לא הקטע שלהם. וזה ממש בסדר. זה שהאבא מאוד אוהב משהו, עוד לא אומר שחובה שהבן יאהב (ואותו הדבר כמובן לגבי בנות ואימהות...).

המשכיות לשם המשפחה- אנחנו "דפקנו" אותם עם שני שמות משפחה, משום שלא הסכמתי להיכנע למסורת שוביניסטית עתיקת יומין חסרת כל היגיון...לכן כולנו (כולל בעלי)- עם שני שמות משפחה- דוד-רוזנפלד...
לא יודעת מה הילדים שלי יעשו כאשר יתחתנו. אולי יעשו ראשי תיבות, אולי ישלבו איכשהו עם עוד שם משפחה, אולי יעשו מיקס עם בן זוגם. אין לי מושג. זו כבר לא בעיה שלי:)

שירה דוד
09-7749028

רונית 294

New member
חחחחחחח ברור לי לגמרי...

אני סתם מעלה נקודות לדוגמא. בעיקר חשוב לי לדעת איך זה לגדל בן ובגלל שאנחנו מסורתיים אז רוצה שיהיה לבעלי בן ללכת איתו לבית הכנסת. בגדול זה כיף לחוות גם משהו אחר.

חייבת לשתף באנקדוטה

יש לי 2 בנות, אחריהן ניסינו כל מיני שיטות טבעיות לבחירת מין היילוד. הכל הכל לא ידוע מבחינה רפואית ועיכב אותי מלהיכנס להריון במשך שנה. (תזונה לא מאוזנת, שטיפות איבריים עדינים בחומרים מעולם הבישול ועוד)
בסוף אחרי שנה של נסיונות ושתי הפלות כואבות (אחת של בן בשבוע 18) נולד הבן המיוחל.
לבעלי היה מאוד חשוב. לי פחות. היה לי חשוב בשבילו.
הוא אוהב כדורגל ויודע לצעוק גווול.
מה שרציתי לספר, שערב אחד השבוע, בתי השנייה בכתה פתאום במיטה. באתי בלחץ "מה קרה? מה קרה?"
היא "אחרי שנולדה לכם בת רציתם בן ואז אני באתי ולא רציתם אותי כי אני בת"
כמובן שהרגעתי אותה שהכי היה חשוב לנו שהתינוק יהיה בריא ושכשידענו שהיא בת גם שמחנו מאוד שיהיו לנו שתי בנות ביחד ובאמת היה כיף.
הפואנטה היא, לא לדבר על הדברים האלה ליד הילדים. פשוט לא. זה מעליב אותם

רונית 294

New member
בטח שלא ליד הילדים

למרות שהגדולה שלי רוצה בעצמה בן עכשיו עם בולבול. אחרי שכבר קיבלה אחות.

בית ללא מחשב

אז קודם כל. כן. אנחנו מגדלים ילדים ללא מחשב וללא טלוויזיה. הקושי הוא יותר של ההורים מהילדים. הילדים מסתגלים מהר מאוד למה שמרגילים אותם. הם מוצאים לעצמם תעסוקה, הרבה יותר תעסוקתית. והם נפגשים עם החברים שלהם פיזית ולא דרך המחשב. יש זמן לספרים, חוגים, תנועת נוער, אסיפת קרשים לל“ג בעומר וכו.

שירהד1

Member
מנהל
בית ללא מחשב וללא טלויזיה- עמדתי ואיך זה אצלי-

אני מודעת היטב לכך שהיום יש מצב חמור של קיצוניות של התמכרות למסכים. אני הראשונה שמדריכה הורים, ואף עושה זאת בביתי שלי, לגבי הגבלת זמן המסך ומילוי הזמן בפעילויות איכותיות.
גם הילדים שלי נפגשים עם החברים שלהם פיזית ולא דרך המחשב.
וגם הילדים שלי הולכים לחוגים, קוראים ספרים (כי חשוב לי להקפיד על כך), לומדים היטב, מציירים ויוצרים ללא הפסקה, משחקים במשחקי קופסה מגוונים, יורדים למטה לשחק בגינת הבניין, הולכים לגינות משחקים וכן הלאה וכן הלאה.

יחד עם זאת, יש זמנים מסויימים ביום שאני בהחלט מרשה זמן מסך, כל עוד אני יודעת ומודעת לתכנים הנצפים.
כלומר- מה שאני מנסה לומר זה שניתן לשלב את שני הדברים. זה שיש מסכים בבית, עוד לא אומר שצריך להיות צמודים אליהם. זאבל אן יש טלויזיה ומחשב בבית, זה דורש המון המון עבודה מצד ההורים כדי לכוון את הפעילות ולהגביל זמני מסך ולשלוט על התכנים.

אגב, מבחינתי מחשב זה דבר חשוב, כי הוא מאפשר המון המון למידה וידע. אני משתמשת בו גם בעבודתי כמרפאה בעיסוק שעובדת עם ילדים. לדוגמא: ילד שלא יודע מה זה "כלנית"- אני מיד מראה לו תמונה ואנחנו חוקרים את הפרח דרך התמונה ודרך המידע שאני קוראת על הפרח (הכל, כמובן- תלוי גיל).

כלומר- כל דבר שאני מפעילה שכל בתפעולו, יכול לשמש לחיוב.

בני כמה הילדים שלך? איך הם מסתדרים ללא מחשב?- לא צריך להגיש עבודות מודפסות במחשב? לא צריך להכין עבודות על נושאים שונים ולהשתמש בידע הזמין? (הבת שלי , לדוגמא, היתה צריכה להכין עבודה על בנימינה, ומצאתי חומר מדהים ומעמיק...).

חשוב לי לכתוב לך שלא ניתן לברוח מהקידמה. רק צריך לתעל אותה בצורה חכמה. היו לי בעבר מודרכות דתיות ואף מודרכת אחת חרדית, שכן השתמשו במחשב, וזה היה ממש כלי עבודה נפלא וחיוני עבורן, כמו עבור כולנו.

שירה דוד
09-7749028

ילדים ממין אחד

כמו שמישהי כתבה לפני. זר לא יבין זאת.
נכון. ב“ה יש בבית בנים בריאים ושלמים. אבל הרצון לבת, הוא מבחינתי משהו ניצחי. במיוחד שהסביבה לא באמת מבינה מה הבעיה שלי? מה אני בןכה לבת? אבל כל בן שנולד, ישר הם יודעים להגיד, נו... מה עם איזה אחות... זה מרתיח אותי. מה אתם חושבים שאני לא רוצה? שאני לא מנסה?
כן. אני מסתובבת מרחוב, ורואה הורים שיש להם משניי המינים ואני פשוט אכולת קינאה. למה? למה אני לא מצליחה?
אני יודעת שזה כפוי טובה מצידי לחשוב ככה, אבל זה בילתי נשלט מבחינתי. אני בוכה על זה יום ולילה.
בהריון הקודם, לא ידענו מה יש, ואחרי שנולד הבן שבועות ישבתי ובכיתי ולא רציתי בכלל לקום לטפל בילד.
והפעם, ב“ה הריון ושוב בן. רק שהפעם זה אפילו יותר טעון. זה אחרי כמה חודשים שניסינו כל מיני שיטות לבת, כולל דיאטה ומעקב זקיקים. ואין הריון. אחרי שב“ה נקלט, התבשרנו שזה תאומים. אין שמחה יותר גדולה. כבר רקמנו חלומות, ואז הגיעה השקיפות, ובה נודע שאחד מהם הפסיק להתפתח. אבל שמחנו כי נאמר שכנראה זו בת. תדמיינו איך הייתי.ואז בסקירה בלי שום ספק, זה בן. ומשם אני כבר לא מצליחה להתאושש.

רונית 294

New member
מבינה אותך....+ אינפורמציה חשובה

אצלי זה אחרת כי יש לי 2 בנות ורציתי בעיקר בנות. עכשיו אני לא יודעת מה יש לי אבל כן אני רוצה בן. מודה באמת. זה חשוב לי. אני לא יודעת מה האמונה שלך מבחינה דתית ומוסרית וכולי. הבנתי כי מעל 4 ילדים מאותו מין ניתן לגשת לועדה ולברור את מין העובר ב pgd. זה הפריה חוץ גופית שלפניה בודקים את מין העובר ואז מחליטים אם להחזיר לרחם אם מאשרים לך זה עובד ב 100% במידה ונקלט ההריון. יש גם אופציה של הזרעה עם הפרדת זרע וזה עם אחוזי הצלחה של כ 80%.

אכן

גם על זה חשבתי. אבל להפריה צריך לעבור ועדות שונות, והם “עושים תמוות”, בשביל שיאשרו לזוג את זה.
בקשר להזרעה , צריך להיות ממש עשיר בשביל לעשות את זה פרטי, כי דרך הקופה אין מימון במקרים כאלו. בררתי ועל כל סבב( מחזור), זה 10000 ש“ח. במידה שזה מצליח בראשון אז סבבה, במידה ולא אפשר לנסות ולנסות, אבל בנתיים לא ישאר כסף לגדל את הילדה שתיוולד. אפילו מעקב זקיקים, הייתי צריכה למצוא סיבות מסיבות שונות, כי אף רופא לא רצה לאשר לי את זה.
חוץ מיזה שבעלי אמר לי שאני יכולה לעשות ולברר מה שאני רוצה, הוא לא שותף בזה. ( בעיה הילכתית).

רונית 294

New member
גם מבחינה הלכתית אפשר לפנות לפועה

הבנתי שבמקרים מסויימים הם מאשרים. בכל מקרה, לגביי מעקב זקיקים. יש איזו מישהי בפתח תקווה שאני לא זוכרת את שמה. תחפשי באינטרנט. היא לוקחת כ 1500 שח לשנה שלמה ועושה מעקב זקיקים ואומרת לך מתי לקיים יחסים בדיוק ומתי לא. יש כאלה שזה עזר להן. אפשר לנסות להבא... כמה ילדים יש לכם כבר? אתם בכלל רוצים עוד?

שירהד1

Member
מנהל
ילדים ממין אחד- תגובה להכל לטובה24-

הבנתי. אני מסכמת את הדברים עבור אלו שמנסות להבין (לי לקח פעמיים עד שהבנתי מה המצב כרגע)-
יש בנים בבית.
בהריון הקודם- גם נולד בן, ובמשך שבועות בכית והתקשית לטפל בו.
ההריון הנוכחי- התחיל כהריון תאומים. בשקיפות העורפית הסתבר שעובר אחד הפסיק להתפתח. בסריקה נאמר לכם שהעובר שממשיך להתפתח הוא זכר, ואת מתקשה להתאושש מאז.

יש לי כמה שאלות:
1. באיזה שבוע את כעת של ההריון?
2. האם הוגדרת כלוקה בדיכאון לאחר הלידה? (אני מתכוונת לאחר ההריון הקודם).
3. האם טופלת בצורה כלשהי?
4. האם ואיך יצאת מהמצב הקשה של הבכי וחוסר התפקוד לאחר ההריון הקודם?
5. האם את מייחסת את חוסר ההתאוששות שלך כעת לבשורה שמדובר בעובר זכר, או לעובדה שאחד העוברים הפסיק להתפתח או למשהו אישיותי שלך, או לעומס והקושי היום-יומי?
6. האם את יודעת להגדיר לעצמך מדוע חשוב לך שתהיה לך גם בת? מה באימהות שלך חסר לך כעת? איזה חלק בך לא ממומש (אם בכלל)?
7. האם יש לך נחת מילדייך? האם את מאושרת בהם? גאה בהם?

אלו שאלות מעמיקות, ואת ממש לא חייבת לענות עליהן. אבל חשוב היה לי לכתוב לך אותן, ואולי תוכלי למצוא איזושהי מסגרת טיפולית ותוכלי לעבד את השאלות הללו ושאלות נוספות ביחד עם המטפלת.
אני חושבת שאת זקוקה למשהו שהוא יותר מעמיק מקבוצות ווטסאפ.

בכל מקרה, אני מקווה עבורך שהעובר הנוכחי ימשיך להתפתח, ואני גם מקווה שתטפלי בעצמך בכל צורה שנראית לך, כדי שתגיעי ללידה ותקבלי אותו בלב שמח ובידיים מושטות לרווחה. אני כעת חושבת גם על רווחתך, וגם על רווחת התינוק.

שירה דוד
09-7749028

רונית 294

New member
שלחתי לך הודעה בפרטי

ואגב. אני נכנסת לכאן רק דרך הסמארטפון וזה מאוד נח.

למעלה