בית ללא מחשב וללא טלויזיה- עמדתי ואיך זה אצלי-
אני מודעת היטב לכך שהיום יש מצב חמור של קיצוניות של התמכרות למסכים. אני הראשונה שמדריכה הורים, ואף עושה זאת בביתי שלי, לגבי הגבלת זמן המסך ומילוי הזמן בפעילויות איכותיות.
גם הילדים שלי נפגשים עם החברים שלהם פיזית ולא דרך המחשב.
וגם הילדים שלי הולכים לחוגים, קוראים ספרים (כי חשוב לי להקפיד על כך), לומדים היטב, מציירים ויוצרים ללא הפסקה, משחקים במשחקי קופסה מגוונים, יורדים למטה לשחק בגינת הבניין, הולכים לגינות משחקים וכן הלאה וכן הלאה.
יחד עם זאת, יש זמנים מסויימים ביום שאני בהחלט מרשה זמן מסך, כל עוד אני יודעת ומודעת לתכנים הנצפים.
כלומר- מה שאני מנסה לומר זה שניתן לשלב את שני הדברים. זה שיש מסכים בבית, עוד לא אומר שצריך להיות צמודים אליהם. זאבל אן יש טלויזיה ומחשב בבית, זה דורש המון המון עבודה מצד ההורים כדי לכוון את הפעילות ולהגביל זמני מסך ולשלוט על התכנים.
אגב, מבחינתי מחשב זה דבר חשוב, כי הוא מאפשר המון המון למידה וידע. אני משתמשת בו גם בעבודתי כמרפאה בעיסוק שעובדת עם ילדים. לדוגמא: ילד שלא יודע מה זה "כלנית"- אני מיד מראה לו תמונה ואנחנו חוקרים את הפרח דרך התמונה ודרך המידע שאני קוראת על הפרח (הכל, כמובן- תלוי גיל).
כלומר- כל דבר שאני מפעילה שכל בתפעולו, יכול לשמש לחיוב.
בני כמה הילדים שלך? איך הם מסתדרים ללא מחשב?- לא צריך להגיש עבודות מודפסות במחשב? לא צריך להכין עבודות על נושאים שונים ולהשתמש בידע הזמין? (הבת שלי , לדוגמא, היתה צריכה להכין עבודה על בנימינה, ומצאתי חומר מדהים ומעמיק...).
חשוב לי לכתוב לך שלא ניתן לברוח מהקידמה. רק צריך לתעל אותה בצורה חכמה. היו לי בעבר מודרכות דתיות ואף מודרכת אחת חרדית, שכן השתמשו במחשב, וזה היה ממש כלי עבודה נפלא וחיוני עבורן, כמו עבור כולנו.
שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028