קבוצה חדשה בפייסבוק לדיון על אוסטרליה החיים בה והמעבר אליה

zaske

New member
קבוצה חדשה בפייסבוק לדיון על אוסטרליה החיים בה והמעבר אליה

חברים יקרים וחברי פורום שלום רב,
בימים (או שבועות) האחרונים התארגנה לה קבוצת חברים והקימה קבוצת פייסבוק חדשה

https://www.facebook.com/groups/israelim.australia

שכל מטרתה אוסטרליה והחיים בה. אנחנו מודעים היטב כי קיימות מספר קבוצות פייסבוק וכן פורומים שמיועדים לישראלים לשעבר (כולל דוברי רוסית ושפות אחרות), אך קבוצות אלו לרוב מתמקדות בנושא עיקרי אחד (למשל, הגירה) או שאינן פעילות דיין או שיש אינטרס כלכלי מובהק מאחוריהן ו/או אדמין אחד (אצלנו יש מספר אדמינים על מנת להיות כמה שיותר שקופים ואנחנו מתחייבים להיות שקופים מבחינה כלכלית ולעזור לפרסם כל עסק קטן באוסטרליה) וכאן אנחנו נכנסים לתמונה. המטרה של הקבוצה היא לאחד ולאגד את כל הישראלים שחולמים על אוסטרליה, נמצאים בהליכי הגירה אליה או כבר חיים בה. אצלנו בקבוצה ניתן לדבר על כל נושא שהוא שקשור באוסטרליה, מעבר אליה והחיים בה. הקבוצה אמנם צעירה, אך פעילה מאוד (היה לנו כבר שרשור הצעות עבודה ראשון, כולל משרות של רילוקיישן לאוסטרליה) ואנחנו מתכננים לשדרג אותה עוד יותר עם המון הפתעות בהמשך. בואו, תעיפו מבט בקבוצה. מבטיחים שלא תרצו לעזוב. בברכה, מנהלי הקבוצה

zaske

New member
ותודה מיוחדת לרוקד עם שבלולים ויתר החברים שמשקיעים ממרצם

לטובת כולנו.

לרוקד עם שבלולים על האישור לפרסם פה.

אני לא השקעתי כלום.

כתבתי הודעה אחת ולא יספתי, ואין לי כוונות להיות פעיל בקבוצה הזו. שאו ברכה.

zaske

New member
תנסי את בירת הג'ינגר של mittos אם שמם זכור לי נכון

אבל היא אלכוהולית

arieltr

New member
האם הקבוצה מיועדת גם למי שחולם על אוסטרליה עם

מחירי נדל"ן שפויים?

עוד שאלה - האם הקבוצה מיועדת גם למי שלא מעוניין לפתוח יוזר בפייסבוק אבל כן מעוניין באוסטרליה?

וקצת יותר ברצינות - מה אפשר לעשות בקבוצה החדשה שאי אפשר לעשות בפורום הנוכחי (שלא מתמקד בנושא עיקרי אחד, המנהלים שנבחרו בקפידה רבה פתוחים לדבר על כל נושא בעולם, ואין פה באמת אינטרס כלכלי מעיק מלמעלה (כמו פורומים אחרים) ותפוז לא כופים עלינו פרסומות כל חצי דקה)?

ושאלה כללית לכל מי שקורא - פעם היה רק תפוז, היום יש קבוצות תמיכה/אחיזה/נפילה/משיכה/צביטה/פלטפורמות/אתר הבית לישראלים... ומה אין בעצם. אם כך האם השאיפה של הישראלי המצוי להיות 'מנהל' מעוררת עצמה גם מחוץ לגבולות המדינה.
וכמובן השאלה האולטימטיבית - האם ניצן שחזר הביתה יפתח קבוצה חדשה 'ישראלים שחלמו על אוסטרליה חזרו לישראל וחולמים על מה שכבר נשאר לחלום', כי זו אולי הקבוצה היחידה שטרם פתחה שעריה

zaske

New member
הקבוצה מיועדת לכולם

א. במקרה שלך תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה בעל נכס. כמה חמדן אפשר להיות? :)
ב. אתה רוצה שנדון במצב הטכני של פלטפורמת תפוז? מהירות תגובה, יכולות?
כתבת פוסט? זהו, אחרי 15 דקות אתה לא יכול לערוך. למה? כובע.
מעבר לזה שיש עוד כמה כלים נלווים שהם בשלבי עבודה שלדעתי יכולים להקל ולעזור לאנשים שחיים פה.
אגב,
אני ויתרתי על תפקיד ניהול כשעברתי לאוסטרליה ואין לי שאיפה להיות מנהל בקרוב.
אם הייתי רוצה להיות מנהל הייתי מנהל יחיד שם בקבוצה ו/או נשאר בארץ וממשיך להיות מנהל בחברה בה עבדתי.
לגבי ניצן -
למה לא, אני בעד שתהיה גם קבוצה של "שבים מרילוקיישן" זה יותר כללי ויכיל גם חוזרים לא רק מאוסטרליה, למה אתה מפלה?

arieltr

New member
איפה ראית ששאלתי על עצמי?

כבר שנים אוסטרליה לא עברה לי בחלום.
וכן, אתה טועה, אינני בעל נכס. אני בעל שלושה נכסים. אבל אהבתי את הכיוון שהלכת אליו, כי אתה מרים פה מצויין להנחתה. אני בינתיים לא אוריד אותה :)

לגבי הקבוצה/פלטפורמה נוספת, יש כבר את 'אוזים' החביבים, הם כבר עפים על כל הצד הטכני שאתה מכוון אליו. אני אישית מעדיף את תפוז בגלל מגוון סיבות.
"אחרי 15 דקות לא יכול לערוך"? אז אתה ההוא ששוקד פה על דוקטורטים וצריך עריכה באופן אולטימטיבי? רגע מה עם כריכה? מוציא לאור יש? רק שלא יוציא בלילה. חופשי תפוס אותי על שגיעוט קטיב, סה"כ בנאדם.
בכל אופן בהחלט שיהיה בהצלחה עם אוזים 2.0 וברגע שיתווסף הכפתור שמגיש תה ישר מהפלטפורמה, תגיד.

zaske

New member
כמה הערות

א. מרבה נכסים מרבה שמחה ולא דאגה, אני מקווה עבורך
ב. זכרתי רק את זה שאתה גר בקאונסיל שלי עמך הסליחה
ג. "חביבות" היא עניין סובייקטיבי , לפחות אצלנו אין אינטרס כלכלי
ד. אני חושב ש400 פלוס משתמשים לשלושה שבועות ראשונים זה לא רע, אתה מוזמן להנות גם ולקרוא, ואנחנו ניתן שרותים נוספים (חינם) על בסיס הקבוצה (שוב, לאור היכולות הטכנולוגיות שיש לפייסבוק שלתפוז לצערנו אין).
ה. לפחות אנחנו מנסים לתרום בחינם, ולא סתם לקטר או להיות ציני -האם נצליח? נחיה ונראה.

arieltr

New member
שוב פעם, אתה קופץ מהר מדי לתהיות נחרצות מבלי להכיר או להבין

את האושר שלי אני לא בהכרח מחפש במקומות שאתה מכוון עליהם. לא ציינתי, אגב, על איזה נכסים מדובר, אבל די משעשע לראות לאן קו המחשבה שלך מוביל אותך.
אין לי שמץ של מושג באיזה מועצה אתה מתגורר, או האם אני גר בקאונסיל שלך או באיזה שמפו דרדסית חופפת, ובטח שאין לי מושג מדוע כל זה בכלל חיוני לנושא הקבוצה בפייסבוק.
אישית כנראה הסיכוי לשלום במזרח התיכון יותר גדול מהסיכוי שאני אתחיל להצטרף לכל מיני קבוצות בפייסבוק, אבל לך תדע אולי השלום אוטוטו פורץ.

pixie66

New member
תשובה רצינית

מילת הבאזז הנוכחית: "connect"

As in: Stay in touch with your community
Or even' lately I've heard about a new trend in Aus called "Adopt a family" - or maybe it's only in WA becasue we are so far far away (I wondered) but I heard it from this lady who lives in an Eastern State. So. As I was saying

זה לאו דווקא קשור לישראלים, זו מן מגמה כזו שמתפתחת לה

Caput femoris

New member
זה אמנם לא ענייני, אבל אם כבר העלת את הנושא

אני אשמח להבין פעם אחת ולתמיד מה ההיגיון בלפתוח עשרות קבוצות ותתי-קבוצות של ישראלים באוסטרליה. וגם אם נגיד יש איזשהו צורך בקבוצת נישה כזו או אחרת, בוא תסביר לי בבקשה מה הצורך בקבוצה נוספת לדיונים כלליים מעבר לעובדה שהצלחת להסתכסך עם מנהלי שתי הקבוצות האחרות.
את התסכולים והעצות שלך היית יכול להביע פה (כפי שעשית שנים, להנאת הקורא ק. פמוריס ורבים אחרים) או באוזים או במקומות אחרים. במקום זה בחרת לכתוב אצל גיאגיא למרות שידעת בדיוק במי מדובר, ואחרי שהוא העיף אותך עברת לדורון, שמעולם לא הסתיר את האג׳נדה שלו (ואני מכבד אותו על כך).
פלטפורמות טכניות?
בחיאתק. לא קונה את זה. את המגילות שלך הרבה יותר קל לקרוא ולכתוב כאן, ולמען האמת אני רואה טעם לפגם במערכת שמאפשרת לך לערוך פוסטים אחרי שכבר פורסמו ואנשים נחשפו אליהם.
אין אינטרסים כלכליים?
לקח לי 17.9 שניות למצוא לפחות אינטרס כלכלי בולט אחד ברשימת המנהלים. אין לי בעיה עם זה (למרות שבניגוד למלא תצליח למצוא אינטרס חבוי כלשהו אצלי או אצל רע״ש), אבל את מבחן הנראות כבר נכשלתם.
לעזור לפרסם כל עסק קטן באוסטרליה?
ומדוע פורום/קבוצת פייסבוק אמורים להיות לוח מודעות? כמשתתף בעבר ובעתיד ומנהל בהווה אני לא רואה שום צורך לקדם את האג׳נדות העסקיות שלי או של חברי הפורום. אנחנו לגמרי בעד המלצות למסעדה, להקה, פודקסט או סוכן הגירה אבל מוחקים פרסומות, גם בגלל מדיניות תפוז (שאני מסכים איתה) וגם כי התקבע פה נוהג לפיו פרסומות הן ספאם מיותר.

אקיצר, באינגלוזית פשוטה, גש לעומק הדברים.

zaske

New member
תשובות

א. לגבי אין אינטרסים כלכליים - כן, קראת נכון.
רוצה להיות סקפטי? תפדל. יש היום 4 מנהלים (אני כנראה אפרוש בקרוב יהיו 3 ) מתוך ה3 , אחת בעלת עסק. כן, העסק עוזר בהקלטות באוסטרליה.
יש עסק מתחרה במלבורן. גם הוא מנוהל על ידי מישהי. אחרת.
אם המישהי האחרת (הקוראת ג ) תרצה לפרסם בשרשור העסק שפתחנו - יותר ממוזמנת.
אנחנו לא נהפוך את הקבוצה למערכת פרסום של נדל"ן שבבעלות אחד מאיתנו ו/או אפליקצייה שפיתחנו ו/או מיזמים אחרים שרק אנחנו מנהלים.
לי אין כרגע מתחרים עסקיים כי אני שכיר, אם אהיה עצמאי ומתחרה ישיר שלי ירצה לפרסם , תפדל.אאנחנו לא לוקחים כסף עבור הפרסום בקבוצה (בניגוד לפלטפורמות אחרות).
ב. כן, פייסבוק זו פלפטורמה טכנית טובה יותר מתפוז. אני לא יודע בדיוק באיזה תחום אתה מרצה, כשתרצה להתדיין בנושאי תפוז מול פייסבוק ברמה הטכנית. היתרון היחיד שיש לתפוז הוא מידה מסויימת של אנונימיות,אם כי גם בפייסבוק אתה יכול להשאר אנונימי אבל הרוב לא עושים זאת (אני אישית הייתי צריך להתלבט לגבי האם לאשר ל"טוסטר משולשים" להכנס, אבל תכל'ס - למה לא? שיפנק אותנו בטוסטים חופשי ).
ג. אני לא יודע אם אתה מקבל כסף מתפוז כאדמין, אני מניח שלא.
לא אתה הרמת את הפלטפורמה של תפוז, אלא חברת תפוז, ומכיון שהפורום הזה נמצא על הפלטפורמה של תפוז אני בהחלט מקבל את מה שכתבת.
זה לא המצב של פלטפורמות אחרות שלא אנקוב בשמן.
ד. אין בעיה שיהיו כמה קבוצות של אוסטרליה - לי אין מה לחפש ב"משפחות ישראליות בסידני" כי אני לא גר בסידני. הרוסית שלי מחרידה ולכן לא אהיה ב"אמהות רוסיות במלבורן " (אני כמעט בטוח שיש כזו קבוצה), וכו'.
אין היום לדעתי בפייסבוק קבוצה פעילה שנקיה מאינטרסים כלכליים (ששוב, זכותך המלאה לא להסכים להגדרה).
ה. הסיבה שאנחנו רוצים לעזור לעסקים היא שלא כולנו עובדים באקדמיה, אני אולי צריך להזכיר לך ש*אני* משלם את המסים שלך בצורה זו או אחרת.
אני מאוד מעריך את האקדמיה, אבל כדאי שגם *אתה* תהיה בעד הצלחה של עסקים קטנים.
אז כן, אי אפשר לפרסם בתפוז, אבל למה שלא יהיו שרשורי עסקים?
ה. לגבי נושא עריכת המגילות - חולק עליך. לפעמים אני כותב פוסטים בלילה, ואז התינוקת מתעוררת ואני רץ לעזור לה, אני חוזר אחרי חצי שעה, אין אפשרות לערוך את הפוסט וסתם מיהרתי והקלדתי אנטר. אין לי כח על כל דבר כזה לשלוח מייל לאדמין. וזה קרה יותר מפעם אחת, תאמין או לא.
שוב, נחיתות טכנולוגית של תפוז, זכותך (חובתך?) כאדמין להגן על הפלטפורמה.
המצב של תפוז נהיה מזעזע מבחינה טכנית ,הוספת הפיצ'רים האחרונים של יכולת העריכה (שוב, רק ל15 דקות) וממשק המשתמש החדש פגעו (ולא רק אני אומר את זה) בביצועי המערכת.
לגבי דורון וקבוצת ההגירה שלו -אין לי שום בעיה, אני פשוט החלטתי להפסיק לעזור לפרנס בן אדם שמוחק פוסטים שאני השקעתי עליהם 10 דקות שמחשבים את עלות ההגירה המלאה (כן, מעבר לעלות הויזה), לזכותכם יאמר שהפורום פה שקוף יותר, לקח שהייתי צריך ללמוד.
לגבי גיאגיא - לא מסכים עם הטענה שלך, אני שמעתי את הטענות שלכם כלפיו, לא קיבלתי אותן כפי ש3000 החברים בקבוצה שלו לא מקבלים אותן כי לא נחשפו אליהן. בסופו של דבר מי שנכווה ברותחין לא חוזר לשם.

שוב, תאמין במה שאתה רוצה, אני כאן כדי לעזור, מה אתה עושה חוץ מלשחק אותה מרצה?

Caput femoris

New member
תודה על התגובה המפורטת. עכשיו אתה מדבר לעניין.

אתה עוסק בטכנולוגיה. אני עוסק בנפש האדם.
אין לי עניין מיוחד בלדון איתך על ההיבטים הטכניים של תפוז. אין לי מושג בנושא ולמען האמת ביצועי המערכת של תפוז מעולם לא הטרידו את מנוחתי. אני אוהב את השרשורים האלכסוניים, את האנונימיות היחסית ואת העובדה שפוסטים מהסוג והאורך שאתה כתבת מתפרסמים כאן. אני משוכנע שהקוד של פייסבוק הרבה יותר אלגנטי (מה שזה לא אומר) אבל זה לא ממש מזיז לי. אני לא אוהב לכתוב בפייסבוק ועושה זאת רק אם אני ממש מוכרח. הפעם האחרונה שעשיתי זאת היתה אחרי ש ABC עשו כתבה בנושא המחקר שלי והזמינו אותי לתת שעת ייעוץ בדף של 7.30.

לא מן הנמנע שאתה מבין בפלטפורמות טכניות הרבה יותר מאשר שאתה מבין בנפש האדם. אחרת קשה להסביר מדוע עשית סיבוב דרך אוזים, גיאגיא, דורון ועוד כמה שפספסתי בדרך בלי להבין מה האינטרסים שלהם, רק כדי להתאכזב אחרי כמה חודשים ולעבור למקום אחר.

אגב, רק כדי להרגיע אותך - אני לא מקבל כסף (וגם לא שום דבר אחר) מתפוז ובטח לא ממך. אין לי חובה להגן על שום מערכת, אין לי נדל״ן להשכרה, אין לי שום דרך לעשות סנט מהפורום הזה ויותר מכל - אין לי שום מושג מדוע אתה חושב שאתה משלם את המיסים שלי.

אני לגמרי בעד שהעסקים הקטנים יעשו חיל אבל לא מבין מדוע צריך לנצל את הפורומים החברתיים כדי לקדם עסק כזה או אחר. אני בהחלט מסכים איתך שהמצב בפלטפורמות אחרות הגיע למקומות מגוכחים עד כדי כך שחוקרים מפרסמים שם את מרכולתם האקדמית, אבל אם המסר שלך הוא ״פרסום לכל פועל״ אז אני לא ממש מתרשם. עד כמה שאני יכול לעשות, תרבות הפרסום שהתחילה בפייסבוק והשתכללה באוזים לא תגיע לכאן, ואם איזשהו מוכר ג׳ינסים חביב תופס את רע״ש ביום טוב אין זה אלא יוצא מן הכלל המעיד על הכלל.

zaske

New member
כמה תשובות

כמדומני אתה עדיין מרצה באקדמיה באוסטרליה, הלא כן?
האם האונ' באוסטרליה לא מקבלות ולו סנט אחד מהמדינה?
אם הן מקבלות ולו סנט מהמדינה כל 9 מליון (סתם הערכה גסה) משלמי המסים מתחלקים באותו תשלום סנט בודד למערכת האונ', וחלק מאותם 9 מליון הם אולי בעלי מכרות כמו ג'ינה ריינהארט (שהיא אגב מנסה בכל כוחה לשלם כמה שפחות מס), וחלק הם "סתם בעלי עסקים קטנים").
אגב, גם אתה דרך המשכורת שלך מן הסתם משלם למען החינוך באוסטרליה, כולל החינוך האונ', בדיוק כמו שלמשל שוטר בויקטוריה דרך המשכורת שלו משלם גם בצורה זו או אחרת לקיומה של משטרה חזקה.
המסר שלי הוא לא רק פרסום לכל פועל, ואין לי שום בעיה עם פרסומים כאלה, אלא של עזרה בשאלות לגבי אוסטרליה ובהגעה אליה. וזה הכל.
לצערי צדקתי, ואכן השיפורים (לפחות בנתיים) מזעזעים, ואין שום פתרון לבעיית הביצועים.
אני לא חושב שאתה כזה מבין גדול בנפש האדם, כי אחרת, כי אם היית כזה מבין גדול בנפש האדם, היית יכול להבין שאנשים עושים טעות.
אני לא רוצה להרחיב על עניין המחלוקת שלי עם אוזים, בוא נגיד שאני לא מחשיב את שני המייסדים של אוזים כחברים שלי יותר, ועד כמה שידוע לי זה הדדי (לפחות שניהם עשו לי unfriend בפייסבוק וזה בסדר גמור ) וזה אחרי שעזרתי להם לקדם את הפלפטורמה שלהם בתחילת הדרך וגם לא בהתחלה, חינם אין כסף.
לגבי האחרים - כתבתי את מה שכתבתי,
זה שאתה ממשיך לדון בנושא באמת גורם לי לתהות כמה אתה מבין בנפש האדם, שהרי אני כולה איש מחשבים, ואנחנו ידועים כמי שלא תמיד קל לנו ... איך להגיד, להתמודד עם אנשים אחרים.

Caput femoris

New member
אז מה שאתה בעצם אומר

זה שכולנו משלמים מיסים וכולנו מקבלים משהו מהמיסים האלה. זה די ברור וגם מאוד שונה מ״אני אולי צריך להזכיר לך ש*אני* משלם את המסים שלך בצורה זו או אחרת״ איתו התחלנו.
אגב, אני מרצה מעט מאוד ועוסק בעיקר במחקר, מה שאומר שהממשלה מזמינה ממני עבודות ומשלמן תמורתן בדיוק כפי שהיא קונה מוצר מחברת התוכנה שאתה עובד בה (למעט ההבדל שאצלנו אין שולי רווח - אז אולי *אני* בעצם משלם את המיסים שלך?
).

לגבי השאר - לכולם מותר לטעות וכל אחד שיעשה מה שנראה לו נכון חברתית או טכנולוגית. בכל הפורומים והקבוצות שנידונו עוזרים לאנשים ולכולם אדמינים טובים, מוכשרים וזכי לבב. ההבדל היחיד הוא הוא שכאן הוא המקום היחיד בו אין ולא היו לאדמינים אינטרסים מסחריים.

אם אין לך מה להוסיף אז מבחינתי סיימנו.

למעלה