קבוצות סגורות בפייסבוק ללא ניהול

• פותח הנושא riky7
  • פורסם בתאריך

riky7

New member
קבוצות סגורות בפייסבוק ללא ניהול

שאלה למבינים:
פייסבוק הרודן הבלתי אפשרי הנחית עליי מכה קשה בזמנו כשהפך את הפרופיל הקודם שלי לדף, מה שגרם לאובדן של כ-3,500 חברים שהיו לי בבת אחת (אמנם לא אבדו לגמרי אלא הפכו לאוהדים בדף, אבל זה לא אותו דבר). אם לא די בזה, הלכו לי לאיבוד גם חלק מהקבוצות שהקמתי וניהלתי, משום שדף אינו יכול לנהל קבוצות או לעשות כל פעולה שהיא מחוץ לדף עצמו, ולא הספקתי למנות להם מנהלים חלופיים. עם זאת יכולתי, וכך עשיתי, לסגור קבוצות, אלא שהן עדיין קיימות, והאבסורד הוא שלמרות חלוף השנים עדיין אין להם מנהל (לכמה מהם אני אף לא יכולה להיכנס), ולא מצאתי שום דרך למנות להם מנהל, לאחר שכל פניותיי בנדון לפייסבוק דרך מרכז העזרה, דרך דיווחים על קבוצה ולמיילים שונים לא נענו (כיוון שזו מערכת טוטליטרית ומנותקת מעם), ומרכז העזרה שלהם אינו מספק שום פתרון.
אם מישהו יודע מה עוד אפשר לעשות כדי להציל את הקבוצות האלה אודה על עזרתו.

shoosh2607

Member
מנהל
בוקר טוב

אני מבינה את הכעס אולם מצד שני את עשית משהו שהוא בניגוד לחוק (חוקי פייסבוק כמובן) ולכן נענשת.
אין דרך למנות מנהל חלופי אם לא עשית זאת מראש.
אני הייתי מנסה כאן:
http://mizbala.com/contact-facebook

riky7

New member
תודה, ניסיתי, ושוב מענה אוטומטי לא רלוונטי

שלחתי פנייה למייל של חברת פייסבוק ישראל, וכמו בכל הניסיונות הקודמים - ללא הועיל. התקבל מענה אוטומטי סטנדרטי המפנה בעצם למרכז התמיכה, שאין בו, כרגיל, שום אפשרות לפרוץ את המעגל הסגור של הפתרונות המובנים ושום מוצא שיאפשר פתרון לבעיה המיוחדת שהצגתי, אע"פ שאני משוכנעת שזו בעיה שגם אחרים נתקלים בה.

כאמור, מערכת פייסבוק היא לא אינטראקטיבית אלא אוטיסטית, מנותקת מעם ומעצבנת ברמות בלתי נסבלות. יש לי חשש שעובדים שם רק רובוטים.

וזה לשון התגובה המכנית:
תודה על פנייתך לפייסבוק ישראל,

בהתאם לאופי פנייתך אנו ממליצים לך לבקר במרכז העזרה שלנו. אנא לחץ/י על אחד הקישורים מטה בהתאם לבעיה בה נתקלת:
· החשבון שלי נעול
· אני מעוניין/ת לחסום מישהו
· אני מעוניין/ת להסיר פוסט
· שכחתי את הסיסמה שלי
· אני מעוניין/ת לשנות את הסיסמה שלי
· אני חושב/ת שהחשבון שלי נפרץ
· אני מעוניין/ת לדווח על תוכן מסויים בפייסבוק

הערה חשובה: אם שלחת דואר אלקטרוני בכדי לדווח על תוכן בפייסבוק או לדווח על מקרה דחוף, אנא השתמש/יבכלי הדיווח המקוונים שלנו
. פעולה זו תבטיח כי פנייתך תטופל במהירות האפשרית.

אם לא מצאת פתרון לפנייתך במייל זה, נסה/י לבקר במרכז העזרה שלנו
או לחילופין לפרסם שאילתה בפורום קהילת הגולשים שלנו
, בו אלפי אנשים שואלים ועונים תשובות.

תודה,
צוות פייסבוק ישראל

shoosh2607

Member
מנהל
מערכת פייסבוק עובדת לפי חוקים שלה

את עשית משהו שאסור ולכן הפרופיל שלך הפך לדף עיסקי.
אין להם שירות לקוחות כ את לא הלקוח שלהם (לעסקים מפרסמים בתשלום יש שירות לקוחות). כל השירות שאת מקבלת הוא לגמרי בחינם.
את כותבת שאת משוכנעת שזה קרה לעוד אנשים? אני באופן אישי לא נתקלתי בזה.
בכל אופן, את מאד כועסת עליהם אבל את לא חייבת להיות שם

תראי, אני לא סניגורית שלהם והרבה דברים שהם עושים לא מקובלים עלי, אבל אני לא נמצאת במקום שהחברה עושה משהו שעד כדי כך מרגיז אותי (בגלל זה אין לי טלפון של סמסונג או שלל אפל).
חבל על העצבים

&nbsp

riky7

New member
בניגוד לחוק? אפשר לחשוב

בסך הכול היה לי פרופיל עם שם של קבוצה. ממש פשע נגד האנושות. אפשר היה להסביר לי (הייתי חדשה בפייסבוק) שזה "לא בסדר" (במונחים של פייסבוק) ולהניח לי להחליף את השם הקבוצתי לשמי האישי, כפי שאכן עשיתי בהמשך כשפתחתי פרופיל חדש, למה לא? מנגד, אם כבר הפרופיל הפך לדף, היה צריך לאפשר למנות לו מנהל חדש בעל פרופיל אישי (כמו הפרופיל האישי החדש שלי או של אחד החברים), ואם גם זה לא - שפייסבוק ה"חכם" היה עולה במשך שלוש השנים שחלפו על העובדה שיש קבוצות בלי מנהל (שלי ומן הסתם גם של אחרים שהסתבכו איתו או נטשו) והיה פותח בהן אופציה לניהול ע"י אחד החברים. המצב היום ברוב טמטומה של מערכת רובוטים זו הוא שיש הרבה קבוצות סגורות ללא מנהל ואין דרך להציל אותן כי אין עם לי לדבר. אז נכון שתמיד אפשר לנטוש, אבל אם כבר השקענו הרבה, הקמנו קבוצות ובכל אחת מאות חברים והפעילות שלהן נדרשת, למה ככה? אני מניחה שאין פה נציגים של פייסבוק, עד כדי כך הם אדישים לרגשות הציבור, אבל יום יבוא והם יצטערו על זה. למה? כי זו דרך העולם, צוחק מי שצוחק אחרון ופייסבוק אינה יכולה להתקיים בלי הגולשים. יום יבוא והם יחנכו אותה כך או אחרת.

למעלה