"קבוצות רכישה" לחומרי גלם?

greyhounddog

New member
"קבוצות רכישה" לחומרי גלם?

היי,
הייתי משוכנע שזה בטח עלה פה בעבר עם "הראש הישראלי" אבל לא הצלחתי למצוא בחיפש...

האם עלה/יש/מעוניינים בקבוצת רכישה לאחד או יותר מחומרי גלם, כדי שזה יעבוד זה צריך להיות אנשים מאותו איזור/עיר/שכונה

מדובר בעיקר במוצרים "יבשים" שנשמרים יותר, דוגמא אחת טובה היא שוקולד, קילו עולה משהו כמו 50, בעוד ש-5-10 קילו יוצאים כ-40 או אפילו פחות, תלוי בכמות, בטוח יש עוד דוגמאות?

מחשבות?

אני בפנים

אומנם אני לא יודע מה לעשות עם 1 ק"ג שוקולד (אני חושב שגם לשוקולד יש תוקף תנאי אחסון וכו - אבל אני לא קטנוני).
ספציפי לשוקולד יש כל כך הרבה סוגיום ויצרנים ומחירים שזה לא פשוט בכלל.
אבל אם אני בסוף אקנה מיזה משרדים, ורובר אני בפנים!

לי חשוב בשוקולד, שאם כבר אז שיהיה שווצרי - אחרת זה סתם צימקאון זול!

ornme1

New member
לאו דווקא - השוקולד המשובח ביותר

בין השוקולדים חומרי הגלם הוא קאליבו הבלגי.
ויש גם צרפתים מעולים כמו וולרונה.

לשוויצרים ישנם מוצרי שוקולד ידועים, לא כולם טעימים (בעיני, בכל אופן) - כמו לדוגמא הטובלרון עם גושישי הטופי הדביקים האלו, שלאורך תקופה ארוכה (מידי) היה המתנה האולטימטיבית מהדיוטיפרי...
אבל השוויצרים אינם מספקי חומרי הגלם השוקולדיים המשובחים.

ואגב, גם במוצרי השוקולד הבלגים מובילים בגדול - גודייבה המדהים הוא בלגי, וגם קוט דאור.
אז לפני שאתה טועה בפסיקים, בבקשה תבדוק.

מאחר

ובלגיה מדינה שתומכת בטרור, ובמשך שנים הנהיגה הפליה לטובה למען ערבים. ואני אנני טורם לטרור, אנני קונה שוקולד בלגי!

לגבי עובדות טובלרון בבעלות קראפט האמריקאית, לפי מה שאני יודע בשוויץ הוא לא השוקולד המוביל, וזה שכנית / קיבלת אותו מתנה שה לא מעיד דבר על שוקולד השווצרי.

אני אישית לא מתלהב מבונבונירה... מעדיף פרלינים שווצרים איכותיים (אני לפחות)

ולגבי הפסיק, זו באמת היה טעות מהעתקה והדבקה

ושניה אחרי שגיליתי, לא הצלחתי לשנות

למזלי זו לא שגיעת הכתיב היחידה שלי .....
ואם זה היה מתוכנן לא היתי מייד אחרי זה מתנצל!

salo22

New member
ולרונה עולה משמעותית על כל הבלגיים

וגם המחיר בהחלט מראה זאת
ויש עוד לא מעט יצרנים שעושים בית ספר רציני ומשאירים את כל הבלגיים הרחק מאחור כבר שנים רבות, Amedi החברה הכי יוקרתית בעולם השוקולד לדוגמא איטלקיים (ועם קשרים אמריקאיים לדעתי בשנים האחרונות), Domori איטלקיים גם כן, מישל קוליזל וולרונה צרפתיים כמובן, כנ"ל בונט, חברה מצויינת, יש יצרניים אמריקאיים מעולים, הבלגים והשוויצרים לא מתקרבים לצמרת העולמית ועל מוצר כמו הטובלרון לא ממש חובה להרחיב במילים

לא אוהב את המוצרים של קאליבו באופן גורף, גם קקאו ברי לא להיט ענק בתחום הזול יחסית (צרפתים..) אבל עדיף על המקבילות הבלגיות, לאחרונה אהבתי מאוד לעבוד עם ICAM האיטלקי, הייתה לו לטעמי תמורה מצויינת למחיר והיכן שלא יהיה לי ולרונה איכותי, שמח להשתמש בו..
**לא מקבל אחוזים מאף חברת שוקולד עולמית לצערי

ornme1

New member
יופי, תודה. אנסה את המלצותיך. עם האיטלקיים עדיין לא עבדתי.

ga26

Member
לא נראה לי ששימוש במילים "קבוצת רכישה" בעת הזו

היא הדרך הטובה ביותר לשווק רעיון כלכלי.

salo22

New member
יצליח לך רק אם תמצא

קבוצת אנשים המעוניינים כולם באותה חברה, אחוזים ולפעמים גם זן. אין כזה דבר "קילו שוקולד עולה משהו כמו 50", צור קשר עם חנויות מתמחות ולמד יותר טוב את התחום, נניח שוקולד במשקל, בדוק את האפשרויות שלך ובמיוחד אתר קודם כל את השוקולד שתרצה לעבוד איתו, רק אחרי זה תוכל לנסות ליצור קבוצת רכישה עבורו דרך האינטרנט.
אגב עדיף להתרחק מהשוקולד השוויצרי, בכל מקרה לא תמצא בשוק קרוב לוודאי יצרני שוקולד שוויצריים במשקל בחנויות מתמחות, גם תוצרת השוקולד של השוויצרים באופן גלובלי ולאורך השנים, לא משהו להתגאות בו במיוחד.

salo22

New member
שוויין

אם היית טורח לפחות לנסות לפתוח את היוזר שלי ולהבין שאני זה הוא, במקום להתעמק בטרוליות, כבר היינו מתקדמים. אבל בכל מקרה אני בטוח שאין לך שמץ וטיפה של ידע בתחום השוקולד לתרום לדיון כזה, אז בכל מקרה לא משנה.

נטעליג

New member
אני ראיתי התארגנויות כאלה בפייסבוק, בין חברות מאותו איזור

אבל מדובר במצרכים שמיוצרים בארץ ונקנים ישר מהיצרן.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בזמנו פנינו לענבל אור לרכישה קבוצתית של פסטה

המפרק הבטיח לנו שבקרוב נקבל.

למעלה