ערב טוב אמה - קבוצת תמיכה
אני מלווה את חמי לקבוצת התמיכה בראשון לציון ,מנחה אותה גברת עופרה שגב פסיכולוגית בחסד עליון ,אישיות מקסימה המשרה אווירת נוחות בקבוצה. למעשה בראשון קיימת קבוצת התמיכה היחידה בארץ לחולים עצמם אשר עדיין בשלבי התובנה ,פגישת הקבוצה הזו מתקיימת פעמיים בחודש בימי ב'. קיימת גם קבוצת תמיכה לבני משפחה בלבד אשר מטבע הדברים בן המשפחה החולה כבר אינו מסוגל להיות נוכח ,פגישה זו מונחת אף היא על ידי עופרה והיא מתקיימת פעם בשבוע ביום ד' הראשון בחודש. לגבי הפעילות: 1. בקבוצת התמיכה לחולים עצמם (מתחיל מגילאי 55+) - מופרדים החולים מבני המשפחה ופגישתם מתקיימת בחדר סמוך בהנחיית עופרה כמובן ,המלווים יושבים בחדר אחר ולמעשה מתקיימת קבוצת תמיכה עצמאית ,בה נדונות כל הבעיות היומיומיות הכרוכות במחלת האלצהיימר ,ממש כמו כאן בפורום,רק יותר דינאמי. משך הפגישה שעה וחצי. מחמי אני יודע כי החולים מדברים על הקשיים שהם נתקלים בחיי היום יום כתוצאה מהמחלה ,מעבירים תחושות ומעניקים עידוד אחד לשני ,בכל מקרה המלווים אינם מורשים להיכנס אליהם בזמן המפגש. 2. בקבוצת התמיכה לבני המשפחה - מעבר להנחייה של עופרה מתקיימות גם הרצאות מקצועיות בתחומים הקשורים למחלה כמו : סיעוד ,גריאטריה,רפואה ,תרופות , משפטים ,חידושים בתחום ועוד הרבה נושאים. לסיכום - אני משתתף גם בקבוצת התמיכה לבני המשפחה ,ואני ממליץ לך בלב חם לבוא ולהתנסות בחוויה ,בפגישה האחרונה הגיעה משפחה שרק לאחר שנתיים אזרו אומץ להשתתף בקבוצת התמיכה (במפגש לחולים) ,לאחר המפגש הם היו פשוט נפעמים והמומים מול העוצמה והאנרגיות החיוביות שהיתה בין המשפחות. ממליץ מאוד יותר פרטים אשמח לתת במסר גרשון