קבוצות תמיכה

• פותח הנושא sadb
  • פורסם בתאריך

sadb

New member
קבוצות תמיכה

שלום לאנשי הפורום היקרים! הצעתי לאימי לפנות לקבוצת תמיכה.אני רואה שמאוד קשה לה .אבי (הצעיר יחסית 58) סובל מתופעות שעלולות להעיד על אלצהיימר,למרות שאף רופא לא אמר זאת בוודאות. אני חוששת שהמפגש עם אנשים שמתמודדים עם מה שעוד לפניה,עלול לשבור אותה במקום לעזור. אשמח לשמוע דעתכם יישר כח

טיקו1

New member
התמיכה של קב' תמיכה

אכן, לא תמיד קבוצת תמיכה עוזרת. אך מנסיוני -לרוב הפונים היא עוזרת. יתכן שבהתחלה נגרם הלם לבן המשפחה, אך בהמשך מתברר שזה עשוי להכין לקראת הבאות ולחשל. כדאי מאד שאולי את תצרי את הקשר הראשוני ואת תבקרי בקבוצה ורק אח"כ תצרפי את אמך.אגב, רוב הקבוצות הן לבני משפחה באשר הם ורבים מהמשתתפים בם הם בנים ובנות של חולים (לפעמים רק הם ולפעמים עם ההורה הבריא).אפשר לשוחח טלפונית מראש עם מנחה הקבוצה ולהסביר את הבעייה והוא אולי יוכל להפגש לשיחה מקדימה, או שיוכל לנווט את המפגש בצורה "רכה".בברכת הצלחה, רותי - מנחה קב' תמיכה בפ"ת.

קבוצת תמיכה

שלום לך בחורה יקרה, זה נוגע לליבי לשמוע כמה את דואגת לאימך במצב זה. גם בעלי בן 56 כבר מאובחן וסובל ממחלה זו.בתי הצעירה גם דוחפת אותי ללכת לקבוצת תמיכה. לצערי לא הסתייע בידי עד עתה להיות בקבוצה אך בחודש הבא אני מקווה להגיע. יש מספר קבוצות שיכולות להתאים ואני בטוחה שזהבה שחם תוכל לסייע לך. מעבר לכך , כדאי שתפנו לרופא מתאים לצורך אבחון. טיפול תרופתי עשוי לעכב את המחלה ולהקל על הסימפטומים שלה. מה שאת יכולה לעשות , זה באמת לדבר עם אמא שלך , שלא תרגיש שהיא מתמודדת לבד. בהצלחה , טובה

למעלה