קבוצת אומנות

rastotman

New member
קבוצת אומנות

ביום שלישי הבא אנחנו מעבירים את הפעולה הראשונה של קבוצת אומנות שלנו (או הקבוצה היוצרת, זה עוד לא בטוח). מה זה קבוצת אומנות? (קצת רקע, אתם מוזמנים לדלג פיסקה), אני ורוב הקבוצה שלי בכלל לא חשבנו שנחזור לתנועה מתישהו, אבל לפני שנתיים שני חיילים באו לכיתות שלנו והציעו לנו לבוא לחוג קולנוע איכותי בחינם, לראות סרטים, לנתח אותם- ואנחנו באנו. דרך הסרטים דיברו איתנו על ערכים ולאט לאט התחלנו להיתחבר לתנועה. עכשיו אני וחברות רוצות להעביר חוג אומנות באותו רעיון כמו החוג קולנוע המיתולוגי שלנו. אנחנו ארבע מדריכות, ונגייס מכיתה ו´ אחת ככה שאני מעריכה שיהיו בערך 15-20 אנשים בפעולה הראשונה. חשבנו להתחיל מפסל קבוצתי, משהו גדול אולי מעיסת נייר אולי מחומר אחר שנעשה כולנו ביחד- אם יש לכם רעיונות בקשר לזה זה יהייה ממש טוב. בטח אנחנו ניעזר בפורום הזה הרבה במשך הזמן אז אני אספר לכם עוד קצת על הרעיון- חוג שצובעים בו חמסות עם סטפ1 ו2 והולכים הבייתה הם יכולים לקנות גם במתנ"ס, בגלל זה גם חוג קולנוע הפך עם הזמן לקבוצת קולנוע והקבוצה שלנו מתחילה מההתחלה בלי המילה חוג בשם שלה, כי אנחנו מנסים בעצם לבנות קבוצה מסביב לעניין האומנות. וגם לפעולה הראשונה הזאתי אנחנו צריכים להוסיף עוד תוכן חוץ מלפסל זה כיף, אולי משהו שישאר בקן וימחיש להם שהקן שייך להם- ספסל או משהו כזה, בעיקר זה צריך להיות משהו שחניכים מקבוצות אחרות לא יוכלו להרוס. טוב, מספיק דיברתי- תיזרקו רעיונות, הכל יכול לעזור
.

rastotman

New member
עוד רעיונות

חשבנו שבמקום לעשות פסל גדול כל חניך יכין משהו קטן שנחבר אחר כך, ושזה ייצא דומה לפעולה שאנחנו עברנו (כל אחד מכין סלט כשכל ירק זאת תכונה אחרת, ובסוף מחברים את הכל בקערה גדולה שזאת כאילו הקבוצה). אבל יש לנו כמה בעיות, קודם כל שלעיסת נייר לוקח הרבה יותר מדי זמן להתייבש וגם שאני לנו רעיון למשהו שכל אחד יכול לעשות חלק ממנו ואחר כך אפשר לחבר (חוץ מפאזל אבל זה מאבד את העניין של פיסול והופך להיות סתם פעולה). שני רעיונות שחשבנו עליהם הם למשל אשכול ענבים- כל אחד מכין ענב ומקשט אותו, אבל לכדורי עיסת נייר יקח לפחות לילה כדי להתייבש, וחשבנו גם על להישתמש בתחבושות גבס שמתיבשות יותר מהר, רק שאנחנו לא בטוחות מה להכין מהם. הכי חשוב אני חושבת זה שכל חלק שהם יעשו ייצג אותם (כדי שנוכל להתחיל להכיר אותם) ושיהייה להם משהו נחמד לקחת הבייתה אחרי הפעולה.
.

רעיון אחר...

לא קשור לפיסול..אבל מתאים להתחלה. לבקש מכל אחד לצייר את השם שלו..וכל אחד כבר יבין את זה איך שהוא רוצה(יש כאלה שמציירים את האותיות, יש כאלה את המשמעות יש כאלה את המהות..)ואח"כ כל אחד מציג את עצמו ואת העבודה..(אפשר לא רק בציור אלה הדבקות גורנלים וחומרים שונים) אם אתם בכל אופן רוצים משהו קבוצתי, אפשר על בריסטול גדול או בד גדול ואז מציירים יחד, משהו כמו גרפיטי ועוד רעיון..כל אחד יכול להוציא משהו מהתיק שלו..ואז יוצרים מזה משהו משותף. את הפסל הייתי משאירה לשלב מאוחר יותר שיהיה כבר גיבוש.

למעלה