קבוצת חניכים בתנועת נוער של אקי"ם

orlupo

New member
קבוצת חניכים בתנועת נוער של אקי"ם

שלום, אני אור. אני מדריך בתנועת הנוער ה"מכבי הצעיר". במסגרת תפקידי השנה אני מדריך אקי"ם ואני מדריך מספר של חניכים הסובלים מפיגור שכלי למיטב הבנתי שמתבטא בעיקר בפעולות בחוסר תקשורת ומספר חניכים בעלי אוטיזם. הבעיה העיקרית שאני נתקל בה היא שלא כל המשחקים מתאימים לכולם... כאלו בעלי רמת תקשורת גבוהה יותר בד"כ אומרים שהם ילדותיים ואילו בעלי רמת התקשרות הנמוכה יותר נהנים בכמעט כל המקרים עם משחקים שהם מסתדרים איתם. רציתי לשאול, האם אתם מכירים מקרים כאילו מפעילויות? אני לא יודע בדיוק אם זה המקום וכמה אתם קשורים לפעילויות שעוברים ילדיכם... בתודה מראש, אור.

שלום אור!!! כל הכבוד על ההתעניינות

ועל הרצון לעזור. אולי אפשר למצוא משחקים שאפשר לשחק אותם בכמה רמות, כל אחד בהתאם ליכולתו. אם זה משחקי תפקידים, אז יש תפקידים מורכבים יותר, ויש פשוטים . או שאפשר לשלב - משחק אחד ברמה גבוהה, ואחריו משחק פשוט יותר - ולבקש מאלה שברמת תקשורת גבוהה, שישתפו פעולה ויעזרו לחלשים יותר, והמשחק שאחריו יתאים להם יותר. נראה לך ? הבת שלי משולבת בנוער העובד בקבוצה רגילה, ונהנית מכל מה שהם עושים שם. הכל כיף לה. נראה לי שבאופן כללי, מאוד קל לרצות את רוב הילדים המקסימים האלה, וכיף לעבוד איתם, אבל כשאתה מכיר אותם טוב יותר, אתה יודע ממה הם נהנים במיוחד, ומכוון את הפעילות בהתאם. בהצלחה, אורלי נ.ב. אני אוהבת את השם שלך

smo

New member
אצלנו בשבט הצופים גם יש חניכים עם פיגור שכלי

אכן הבעייה שאתה מתאר קיימת לפעמים כי כל ילד הוא ברמה אחרת. אבל לא יודעת איזה פעולות ומה התוכן שמעבירים להם.

נאמי

New member
כמה עצות

נסה לראות אם אתה יכול לחלק את הקבוצה לשתיים או שלוש תתי קבוצות יותר קטנות בהן החניכים יהיו בעלי יכולות דומות. ואז להפעיל בתחנות או בקבוצות קטנות את אותה הפעילות במקביל. בנוסף אתה יכול לערוך תחרות בין המשתתפים או בין קבוצות על שיתוף פעולה, עזרה לאחרים, מורל גבוה, שירה ואז תתן נקודות באופן אישי או קבוצתי למי שמשתף פעולה. דבר שגם אם אתה עושה הפעלה אחת ינטרל את התלונות. נסה ללכת על פעילויות של גיבוש קבוצתי - כל הקבוצה עומדת על שמיכה או סדין גדול והופכים את הסדין לצד השני בלי לרדת מהשמיכה. פעילות נוספת - לוקחים חבל סנפלינג וקושרים אותו כך שנוצר חבל סגור בעיגול. כל הקבוצה אוחזת בחבל במעגל ומותחת את החבל. כשהחבל מתוח מבקשים מכולם לשבת ביחד. ואז לקום ביחד. אפשר גם לעשות גל - כולם עומדים ואז אחד אחרי השני מתיישבים ולהפך. אפשר גם למתוח את החבל ושאחד מהמשתתפים הולך על החבל ואוחז במשתתפים. בקיצור לך על פעילויות שצריך שיתוף פעולה של כולם. לפחות עד שהם יתגבשו. מקווה שעזרתי ולו במעט כל הכבוד לך בהצלחה ואם עדיין אתה תקוע תבקש הדרכה בעניין ממי שמלווה את הפרוייקט

ענתי271

New member
אור שלום,

שמי ענת ואני פועלת בתנועת הצופים. זו השנה השלישית שאני עובדת עם ילדים עם פיגור שכלי. בשנתיים האחרונות הדרכתי והייתי ראש גדוד של קבוצה בשבט שלי וכיום אני אחראית על הצוותים של הקבוצות באזור דן רמת גן. רציתי לשאול אם קיבלת איזשהי הכנה מראש? אשמח לעזור לך ברעיונות או בכל דבר אחר אתה מוזמן לכתוב לי למייל [email protected]

נאמי

New member
זה יקירתי

כי לא שמעת את הרעיונות הנפלאים שרצו הערב אצל רחלי בבית. הייתה אחלה פגישה נשיקות ממני

שלום לך אור חמוד ../images/Emo24.gif

אני חברה בוועדת ההיגוי של פרוייקט צמיד בתנועת צופי ת"א, המשלב ילדים בעלי פיגור וחריגויות אחרות בשבטי הצופים בעיר. אשמח לחבר אותך למדריכים של הפרוייקט כאן אצלינו אם תרצה אורית

smo

New member
פרויקט צמיד

בגלגול למטה בלינק הזה אפשר למצוא לינק לקובץ אקרובט - אוגדן הדרכה.

למעלה