קבוצת נשים יוצאת לדרך!! (18-23)

עיטוש

New member
קבוצת נשים יוצאת לדרך!! (18-23)

העצמה נשית (אנד אול דאט שיט)
קבוצת נשים המיועדת לגילאי 18-23.

אנו מזמינות אתכן - פמיות, בוצ'ות וכל מה שביניהן, להצטרף לקבוצה החדשה שמטרתה לארגן זמן וחלל קבוע למפגשים שבהם נוכל להתעסק במה שמעניין אותנו באמת – עצמנו. כלומר... מפגשים בין נשים שבהם נוכל ליהנות מעצמנו, בעצמנו, בשפה שלנו.

מטרותינו היא לפתח חשיבה ביקורתית ובוא בעת להכיר טוב יותר את מי שראינו רק בחושך, בשפאגט. נתעסק בתכנים שמעצבים אותנו ואת עולמנו, בין השאר: מגדר, הארון, המצעד, הומופוביה וכל נושא אחר שאחת מאיתנו תרצה להעלות על הפרק, וכך נעצב ביחד את אופי המפגשים. בין כל הרצינות והתובנות נפטפט גם על הא ועל דא ונזמין את החורף בהתרכבויות, הקשבה וחום.

כל יום חמישי בשעה 20:30 נהיה שם ונשמח לראותכן.
לפרטים,

עפרי:
[email protected]
0544848958

רעות:
[email protected]
0523363296

או בפייסבוק-
Ofri reut

purpleyaler

New member
זה לא קצת מוזר

לפרסם קבוצת נשים בפורום ג׳נדרקווירים?
לא הייתי הולכת לקבוצה הזאת רק בגלל ההזדהות שלה כ״קבוצת נשים״.
אם אני לא תופסת את עצמי כאישה אז אין לי מקום שם..

עיטוש

New member
אכן יש פה פרדוכס...

התלבטתי בהתחלה איך לפנות אלייך, שהרי העדת שאינך תופסת עצמך כאישה ואז שמתי לב שאת מדברת על עצמך בלשון נקבה. תראי, בגדול את צודקת... יש פה פרדוכס מכיוון שהמושג ג׳נדרקוויר בהגדרתו היבשה מרפרר למגדר שאינו גבר ואינו אשה. אך בפועל צורתו נזילה יותר ויכולה להפנות לאדם שאמנם לא מזדהה באופן טוטאלי עם חלוקת המגדר לאו גבר או אשה ובוחר להגדיר את עצמו או מרגיש שהוא גם וגם. המושג כולל גם את תת המושג ג׳נדרפאק בו יש תנועה חופשית בין המגדרים. על כן מצאנו לנכון לפרסם גם בפורום זה את ההודעה;
למעשה, מה שאני מנסה לומר הוא שגם עם מגדרך לא נוקשה ולא מורגש בתוך המילה אשה, אך את בוחרת לכתוב בלשון נקבה כי זה מה יש או זה מה שנכון לך, אז יש לך מקום אצלינו. כאמור, הכל נבחן ויבחן בעת חשיבה ביקורתית ושאילת שאלות ולדיון שכזה שתעוררי את או אחרת אנו מכוונות, בין היתר, בקבוצה.

אולי היה צריך להרחיב על כך כשבחרנו לשים כאן את המודעה.
סליחה על החפירה אך בהחלט העלית שאלה מעניינת.
עפרי

purpleyaler

New member
אני מקווה שלא הרגשת מותקפת או משהו

ואם כן, אז אני מתנצלת :}
הכוונה העיקרית שלי הייתה, איך תגיבי במידה ויגיע זכר שתופס את עצמו כאישה? לפי התשובה שלך אני מבינה שהוא יתקבל בברכה. יכול להיות שאני טועה.
על כל פנים, זאת בהחלט נשמעת חוויה מעניינת ^^

עיטוש

New member
לא הרגשתי מותקפת לרגע, להיפך!

זו היתה שאלה מאוד במקום שעוררה גם אצלי מחשבות ותהיות.

תראי, המפגש הראשון הוא היום מה שאומר שעוד אין קבוצה ומכאן שאין צביון ואין אפיונים עדיין.
אז לזכר שתופס עצמו כאשה יש מקום לבוא ולבחון אם הקבוצה מרגישה לו מקום נכון להיות בה,
אם הוא/ היא מרגישה שהיא מקבלת את המענה לו היא זקוקה. אם התשובה היא כן והדינמיקה של הקבוצה
היא מאפשרת ואוהדת עבורה אז לא רק שיש לה מקום, אלא רצוי שתשאר ותקח חלק בקבוצה.
הקבוצה פתוחה אם כך, אך רק איידע שישנה גם קבוצה של טרנג׳נדרים שטומנת בחובה אופי אחר מעצם היותה
והמענה בה יכול להתאים יותר או פחות. כך שיש אופציות ונכון לשלב זה הכל פתוח.

יום מצויין ויופי של שאלה:)

wwwSapir

New member
מהניסיון שלי

בקבוצה של איגי בעבר, היה אצלנו גם מישהו שפיזית הוא אישה ונפשית כבר :)

למעלה