קבוצת תמיכה של מגמגמים, הרהורים

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
קבוצת תמיכה של מגמגמים, הרהורים

קשה לי לשמוע מגמגם שנתקע חזק,אף שאינו לידי,ברדיו למשל.אני חש צביטה חדה בלב. מעולם לא הייתי במפגש שכלל רק מגמגמים,אני מתאר לעצמי כי זו יכולה להיות חוויה קשה.כמובן תלוי ברמת ההתקעות של המדברים. אם יעלו מספר מגמגמים שיתקעו חזק זה יכול להיות מחזה קשה וכואב שיכול להשיג תוצאה הפוכה.מאין התבוננות בראי!!! מבחינתי,פורום הוא פתרון מתאים:סטרילי,מגמגמים אינטלגנטים שמסוגלים להסביר את תחושותיהם בבהירות,תחושה של ביחד!! חלק מכם בודאי חווה מפגשים אחרי התכתבויות ארוכות,ואת החוויה,הקשה לעיתים, שבמפגש עם נסיך החלומות שהיה צפרדע! לכן,מנסיוני,איני ממהר כיום לנתץ חלומות. בנוסף,לא נראה לי שבמפגש פנים אל פנים,המשתתפים יגיעו לדרגת החשפות כפי שנעשה בפורום. הרבה יותר קל להוריד מסכות כאשר אנו אלמונים.

gali90

New member
מזכיר לי..

בתקופת האוניברסיטה עבדתי בשירות לקוחות טלפוני וכשהיה מתקשר מגמגם - כולי (אבל כולי!) הייתי נדרכת ומתכווצת ולהגיד לך שזה היה פשוט ? ממש לא . ואם זה היה גמגום קשה - עוד יותר לשמוע את ההתקעויות ואת הקושי הרב בלהוציא מילה ,לצד זה אני חייבת להגיד שמאוד התרגשתי על האומץ של המגמגם (כי בקושי התקשרו מגמגמים )שהתקשר ודרש שירות כמו הלקוחות. היה לי חבל שלא התקשרו יותר.. לגבי קבוצת תמיכה , אפשר ליצור 2 קרטריונים עיקריים כמו - קב' גיל, רמת גמגום וכו'. אני לא מפחיתה מערכו של הפורום להיפך אני גיליתי אותו והוא הפך לחלק מחיי , אבל אני גם יודעת מנסיון כמה כוח יש לקבוצה . אני מדברת בעיקר על הכוח הטוב של הקבוצה . החשיפה מאוד תלוייה בהרכב ובבשלות של חברי הקבוצה ולכן חשוב שכן יהיו קרטריונים מסויימים. בכל מקרה , לדעתי שווה לתת הזדמנות ..ביי

shoshyyy

New member
גלי את מתכוונת ....

שקרטיונים אלו ישמשו כתנאי לבלה לקבוצה ?????? הא... אתה מגמגם מדי ...לא מתקבל ...קטן מדי ... לא מתקבל ? או שטעיתי ...?

gali90

New member
לא טעית..

אני ממש לא התכוונתי לתנאי קבלה קשוחים - ממש לא . אבל אני חושבת שדבר כמו גיל - יש משמעות מסויימת מבחינת שלבים בחיים וראייה כללית על החיים - סליחה אבל ממש אין לי כוח ואנרגיה "לעבד" עם בני נוער את עניין הגמגום-(אני עברתי את השלב הזה) אני אשמח להשתתף בקבוצה עם אנשים באותה חתך גיל שלי (כמובן, פחות או יותר ) . לגבי גמגום - אני מסכימה שזאת שאלה . נוער יקר- לא התכוונתי לפגוע.

אבי

גם אני תקופה ארוכה ארוכה חשבתי כמוך. היום, אני מרגישה שפגישה עם מגמגמים רק תעשה לי טוב ותגרום לי להרגיש פחות יוצאת דופן ומוזרה. בפורום גמגום הקודם פגשתי בחור מגמגם שגר בצפון, דיי קרוב אלי (נורא חבל לי שהוא לא משתתף כאן היום). נוצר בינינו קשר חברי נהדר והוא ניסה לשכנע אותי להגיע למפגשים במוצקין. בזמנו ממש התנגדתי וחשבתי שהמפגש עם מגמגמים רק יגרום לי לגמגם יותר, באמת הרגשתי שאני צריכה להיפגש ולהתערבב רק עם לא מגמגמים כדי לקבל מהם השראה וכך זה היה תמיד...כשנפגשתי איתו אכן גמגמתי יותר (כאילו נתתי לגמגום שלי לגיטמציה ואישור שפה מותר) ועם לא מגמגמים לא גמגמתי (כלומר התאמצתי מאוד להסתיר). מאז ועד היום תחושתי השתנתה, אפשר להגיד שמאז שהכרתי את בל הבנתי בעצם כמה נוח לי בחברתו של אדם מגמגם (או שמגדיר את עצמו כך למרות שגמגומו לא נשמע), אני יכולה להתקע בשיחה עם בל ולא להרגיש דפוקה, מוזרה ומושפלת. אני יודעת שהיא לא תשפוט אותי ואני מרגישה מאוד נוח איתה. עם השנים ירד לי האסימון והסקתי שנמאס לי מהמלחמות האלה של להסתיר ולדבר "יפה" ליד לא מגמגמים ואני מוצאת שהרבה יותר נוח לי בחברת אנשים כמוני! הבעיה אצלי זה הרצון הבלתי מוסבר הזה לשמור על פרטיותי ולא להחשף בתור מגמגמת. אני כותבת פה תחת כינוי ולא שמי האמיתי ובפורמים אחרים אני כותבת תחת שמי האמיתי. אני עדיין חיה בהסתרה ופשוט לא יכולה להשתחרר מזה. אולי כי כל החיים דאגו להגיד לי שאין לי בעצם בעיה, שהכל אצלי בראש, שאני סובלת מחוסר ביטחון עצמי ולא ממשהו אחר....אולי אני פוחדת לאכזב את הסביבה הקרובה לי ולהצהיר
הלו?! אני מגמגמת!!! רק בגיל 27 כשניגשתי לטיפול הראשון, העזתי להתמודד מול אמא שלי ולהגיד לה שאני בטיפול אצל קלינאית תקשורת כי אני מגמגמת, פליטת הפה הראשונה שלה היתה "אבל את לא מגמגמת!". ההצהרות האלה פשוט מתסכלות אותי יותר. אין לי בעיה לגלות שנסיכי הפורום הם צפרדעים, אני לא מחפשת חתן, רק ידידות אמת ואוזן קשבת מאנשים שדומים לי לפחות בנושא אחד שלטעמי מספיק גדול. אני הייתי מוכנה להגיע למפגש פורום גם אם הוא יערך במרכז. אני מדגישה- לא כינוס של אמב"י אלא מפגש של משתתפי הפורום. שוקי, אתה מרים את הכפפה?

avi9

New member
למירב,כאשר קראתי את דבריך,הרגשתי

כאילו אני מדבר מגרונך וכוונתי למשפחה שלא היתה מוכנה להודות שאני מגמגם. למלחמה הבלתי פוסקת והמלחיצה לדבר בשטף.ההרגשה המשחררת והמקילה כאשר אני מדבר עם מגמגם ויכול להתרכז בתוכן ולא באופן הדיבור. למזלי, בעבודתי יש מספר מגמגמים ובאמת אני משוחרר מאד בשיחתי איתם. מה שרציתי בעצם לומר שלמרות שאנו אידיבידואלים,כל אחד עולם ומלואו,הרי אם נחשןף את תחושותינו נרגיש כמה אנו דומים!! וכאשר רק במדינת ישראל יש יותר מ 50 אלף מגמגמים,הרי איננו כל כך מוזרים וחייבים להתחבא ולהתבייש ולהצטדק.

b e ll

New member
מירב ואבי, אנחנו לא מוזרים יותר מכל

אחד אחר. אתם חושבים שאנחנו מוזרים? תלכו ברחוב ותראו מוזרים אמיתיים! יש אנשים שהמוזרויות שלהם מוסתרות, יש פסיכופתים וחולים ואנחנו אנשים בריאים בנפשנו שכואבים את המגבלה. בסה"כ הגימגום הוא לא התכונה הגרועה ביותר שלנו!

mico24

New member
פשוט מדהים !! כמה זה תואם

כשסיפרתי לאבא שלי, שאני הולך לעשות את הקורס, הוא ביטל את זה בהינף יד, ופלט משהו כמו "אין לך מה לעשות עם הכסף".. באותו רגע ראיתי את עצמי, כמו באיזה סדרת טלוויזיה, קופץ עליו וקורע לו את הראש מהגוף... הלכתי משם מבלי להגיד מילה.. חבל על המאמץ..

R O N Y1

New member
מה רע במיפגש של משתתפי הפורום?

לפי דעתי מיפגש של משתתפי הפורום יכול להיות מועיל מאוד בתנאי שלא יופיעו בו כל מיני "מומחים" שיביטו בנו במבט מיתנשא ומבין,וכל מיני סקרנים שחושבים שלמגמגם יש קרניים כמו שכתבה בל "גן חיות ". מניסיון עד לפרום הזה לא יצא לי לתקשר עם מגמגמים .כאן בפורום אני רואה דברים שפעם הייתי חושב עלהם לבד אף אחד לא היה מבין . אבל כאן בפורום אני רואה הבנה שיש כאלו שמרגישים בדיוק כמוני!! בוא נומר זה לא סוד שאני סקרן לדבר עם "מירב בתיה שושי רובין ובל..ועוד אותי לא מעניין המושג שבימקום נסיך יופיע צפרדע לא מעניין אותי יופי חיצוני אבל אני בטוח שיש לנו יופי פנימי וזה מה שחשוב אז בא נפסיק עם ה"הרהורים" ונצא לדרך. RONY

b e ll

New member
ממש נעלבתי! אבל ממש!

כבר אתם יודעים שתפגשו צפרדעים? אני למשל יודעת בביטחון מלא שאפגוש אך ורק ברבורים! לא יכול להיות אחרת. מחכה בכליון עיניים לפגישה.

למעלה