קבורתה של הקבורה החילונית ברעננה

קבורתה של הקבורה החילונית ברעננה

לפני שנים מספר, הוחלט להקים את העמותה מנוחה נכונה רעננה לצורך הפעלת שטח קבורה חילונית אלטרנטיבית בבית הקברות המקומי וזאת על פי חוק המחייב הקצאת שטח בכל הרחבה של בית קברות לוצרכי קבורה חילונית. למרות שכל השנים מפלגת מרצ הובילה את מהלך הקמת העמותות לקבורה חילונית, מסיבה לא ברורה ניתה ה"בעלות" על העמותה למפלגת שינוי ואני הצטרפתי כחבר הקבוצה המקימה. מולאו טפסים כחוק והעמותה עברה תהליך רישום.... ומאז... קול דממה רועמת בינתיים מפלגת שינוי שנולדה מחטא היוהרה מתה ונקברה קבורת חמור מעבר לגדר הפוליטיקה הישראלית. כמו תמיד לכל חטא של אי עשיה יש שותפים ובמקרה הנדון השותפים הם מפלגת מרצ שוויתרה כל כך בקלות על הובלת העמותה לטובת שינוי. אני יודע שכמה אנשים בעיר בטח ימציאו תירוצים על הפשלה אבל המשפחות שרצות היום לקיבוצי הסביבה כדי לקבור את יקיריהם בטח לא מבינים מה קרה. אשמח אם משהו חברי שינוי ז"ל שחבר בעמותה יעלה להסביר את החידלון ואולי יבוא ויפנה מקומו בעמותה לטובת אנשים יותר רציניים

צ'מע, הפשלת שרוולים, אה? ../images/Emo6.gif ../images/Emo24.gif

טוב, אתה כבר יודע שרק מהפחד - אותך ואותי יקברו בקבורה חילונית
רק שנשתוק ולא נעורר את המתים
מי הוא נציג שינוי ז"ל? נביא אותו לכאן, לאירוח

ארזS

New member
כפי שכתבת בעצמך

אין לחילונים אלא להלין על אותם נציגים שצרחו בגרונות ניחרים "בלי ש''ס ובלי דתיים" ולא עשו כלום למענכם בתקופה שלא היה אף נציג דתי בממשלה [למעט הרב מלכיאור ואברום בורג מהעבודה]...

ATAF151

New member
החילונים הם האשמים ולא שינוי או מרץ

אני מעולם לא הצבעתי לשינוי ואני לא מסכים עם חלק משמעותי מדעותיהם. אבל לדעתי הם היו מפלגה מצויינת שהשיגה הישגים רבים למי ששותף לדעותיה, אבל המצביעים נטפלו לזוטות וזנחו אותה, והיום מלינים שאין עם מי לדבר על קבורה חילונית למשל. להזכירך, רק ממה שאני יודע: 1. בזמן שינוי לא היו חרדים בממשלה, ולזה יש משמעות אדירה, כי לשרים יש השפעה רבה, למשל עד כמה הם אוכפים את חוק השבת. 2. הם הורידו בעשרות אחוזים את ההקצבות לחרדים בישיבות. ונתנו מאות מיליונים בשנה כתוספת לאוניברסיטאות ולסל התרופות. 3. הם גרמו לזה שלכל ילד תהיה אותה קצבת ילדים, ולא כפי שביבי תכנן לא לתת כלל קצבה לילדים 1,2 ולתת קצבת מוגדלת לילד חמישי ואילך (כלומר לילדי החרדים). ואכן מאז אחרי יותר מעשרים שנה ירדה הילודה הערבית והתייצבה הילודה החרדית. ובנוסף מאז יש גידול ביציאת חרדים לעבודה. 4. הם תמכו והשתתפו ברפורמות הכלכליות של ביבי כאשר במקרים רבים רוב סיעת הליכוד התנגדה ורק בעזרת שינוי הרפורמות עברו. אז נכון שמאחר שלא הייתה אפשרות להקים ממשלה חילונית הם נאלצו גם להתפשר וגם לוותר על חלק אחר משאיפותיהם. מה לעשות אלו החיים הפוליטיים, גם ש"ס לפעמים דורשת יותר ולפעמים מוותרת יותר הכל בתלות בכוחה בקואליציה. צריך לזכור שמפלגת השלטון הייתה הליכוד והיא מפלגה שמקורבת לדת ויש גבול כמה שאפשר להשיג כאשר רוב חברי מפלגת השלטון מתנגדים ומעדיפים חד משמעית קואליציה עם החרדים.

למעלה