קבילות הקלטת שיחת טלפון

miketc

New member
קבילות הקלטת שיחת טלפון

שלום אם אני מקליט שיחת טלפון באמצעות תוכנה האם זה קביל בבית משפט? תודה מייק

קבילות שיחות

הקלטת שיחת טלפון שבה אתה נוטל חלק הינה חוקית. הקלטת שיחת טלפון שעורכים אנשים אחרים, ללא ידיעתם והסכמתם, איננה חוקית והיא מהווה עברה פלילית.

לא מדויק

די בהסכמה של אחד המשתתפים בשיחה כדי להכשיר את ההקלטה בידי צד שלישי (סעיף 1 לחוק האזנת סתר). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

עופר, תודה על ההארה

אכן, מה שציינת מדוייק בהחלט. פשוט לא רציתי בתשובתי להיכנס ל "דקויות" החוק. אבל... מה שנכון נכון... המשך יום טוב לנו, גיל איכבום, עו"ד

ברוך הבא לעו"ד איכבום

הרבה זמן לא בא לכאן עו"ד להשיב, חוץ ממני כמובן. אשמח כמובן אם תמשיך להשתתף וגם אם יבואו עוד.

miketc

New member
אבהרה

תודה על התשובות. השאלה שלי היתה ספיציפת לגבי הקלטה באמצעות תוכנה ולא ע"י מכשיר הקלטה האם יש חשיבות לאמצעי שאיתו אני מקליט? תודה רבה מייק

עכשיו הבנתי

כל דרך טכנולוגית צפויה לעמוד במבחן בבית המשפט. כפי שהמשטרה חוייבה להוכיח מהימנות של מכשיר מדידת מהירות, כזה או אחר. אני מציע לך להיכנס ל www.law.co.il ולחפש את פסק הדין של מונדיר באדיר, שהוא פס"ד מעניין בתחום דיני הראיות ונוגע לתחום העתקת קבצים וגם האזנות לקווי טלפון, יש שם דיון מאד מעמיק וכנראה ראשון בעולם בתחום הזה. את ההוכחה, צריר יהיה לבצע באמצעות מומחה שיסביר את השיטה ומדוע השיטה שאתה משתמש בה היא מהימנה. תוכל לעיין גם בספר של עו"ד נמרוד קוזלובסקי - המחשב וההליך המשפטי - ראיות אלקטרוניות וסדרי דין, ניתן להזמינו בבית ההוצאה לאור של לשכת עוה"ד או לעיין בספריות המשפטיות.

תודה מקרב לב, דורון ...../images/Emo51.gif

אשתדל להמשיך ולהשתתף כהמלצתך, אך עם כל הכבוד לי, אין סיכוי שאעמוד לא בקצב שלך ולא ברמה המקצועית הגבוהה של תשובותיך. אז... ניפגש בפורום, אני מניח, ושימשיך הפורום להיות מקום מעניין. המשך יום טוב, גיל איכבום, עו"ד

למעלה