קביעת אחוזי נכות של ועדה רפואית

rois5

New member
קביעת אחוזי נכות של ועדה רפואית

שלום לכולם. לפני 8 חודשים עברתי תאונת דרכים עם קטנוע לאחר 2 ועדות רפואיות קיבלתי אתמול מכתב עם סיכום אחוזי הנכות. 3 חודשים ראשנים שלחר התאונה 100% חודשיים אחרי זה 30% חודשיים אחרי זה 20% וחודש אחרי זה 10% והחל מה-1.7.06 0% נכות ו0% נכות צמיתה רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת פיצויים שאני יקבל והאם כדאי לי לערער. יש לי עדיין כאבים בברך והגב שלי עקום והם טוענים שלא נראות מוגבליות לעתיד. תודה רועי

קביעה על פי דין אחר

מאחר שנקבע כי אין לך נכות צמיתה, הסיכוי לפיצוי גבוה - נמוך מאד. המשמעות של קביעת הנכות על ידי ועדות המל"ל היא, שבתביעה שתגיש, אם תגיש, לבית המשפט, לא ימנה בית המשפט מומחה רפואי אלא יקבל את חוות הדעת של המל"ל. ניתן לבקש לסתור את קביעת מומחי המל"ל, אך אפשרות כזו ניתנת במשורה (ובמלים אחרות - כמעט אף פעם). אם הקביעה היא במסגרת ועדה רפואית ראשונה, ניתן לערער עליה בפני ועדת ערעורים. מומלץ ביותר להיוועץ בעו"ד שזה תחום עיסוקו לפני הגשת הערעור, במיוחד לאור ההשפעה על התביעה האזרחית. אם הנכות תישאר בעינה, יתכן שכדאי לשקול להגיש את התביעה בעוד מספר שנים (בכפוף - בראש ובראשונה - למגבלת ההתיישנות), ובשלב מסוים להגיש בקשה למל"ל להכרה בהחמרת מצב, במידה ואכן יוחמר מצבך.

rois5

New member
תודה על התשובה

יש לי עוד שאלה. אם התאונת דרכים הייתה מתרחשת לא במסגרת העבודה אז הסיכוי לפיצויים היה יותר גבוה? ולא הייתי צריך לעבור את כל הטרטור של הועדות הרפואיות? תודה רועי

הפיצוי משתנה ביחס ישיר לשיעור הנכות

שלום רב, ולגבי מה ששאלת - זאת השערה בלבד, והתשובה יכולה להיות כן או לא, תלוי בנתונים. בברכה,

למעלה