קביעת שבוע הריון...

mogit

New member
קביעת שבוע הריון...

קודם כל שלום לכן. עוד לא יצא לי לכתוב בפורום הזה, ובכל זאת, אני קוראת פאסיבית זה זמן מה :) אני יודעת שכבר שאלו למטה, ובכל זאת - אני מבקשת הבהרה : תאריך המחזור האחרון שלי היה ה-30.9. לפי זה, אני נמצאת כרגע בתחילת השבוע ה-9. לפני שבוע (אז הייתי בשבוע 8) הלכתי לעשות US ראשון, ראו שק הריון ודופק (Yippee !!!) ותזמנו את הגודל של העובר ב-6 שבועות (כלומר, שבועיים פחות). ראיתי שטל של שחר ענתה למטה, שנהוג לספור לפי תאריך המחזור האחרון, ושבבדיקת ה-US תמיד יוצא שבועיים פחות. קודם כל, אני שמחה שאני "כמו כולם" (זו הפעם הראשונה אני חושבת, שאני שמחה לא להיות מיוחדת...), ובכל זאת - אז לפי מה לספור ??? איך אני יודעת באיזה שבוע של ההריון אני ? האם לספור לפי התאריך האחרון של המחזור או לפי הגודל האמיתי של העובר ? האם אני בתחילת שבוע 9 או בתחילת שבוע 7 ? תודה מראש, מוגית נ.ב. בדרך כלל אני לא כזו קטנונית, אבל אני רוצה לדעת מתי לקבוע לסקירה מוקדמת וחלבון עוברי ושקיפות עורפית וכל שאר הבדיקות שעושים בהתחלה...

פוגית

New member
קביעת שבוע הריון

לא תמיד יש פער של שבועיים בין אולטרה סאונד לתאריך מחזור אחרון. חוץ מזה בקביעת גיל הריון לפי תאריך וסת אחרונה יש לקחת בחשבון גם את אורך המחזור (28 יום, יותר או פחות). אני מצרפת לינק לאתר שעושה את החישוב בשבילך (באנגלית). שימי לב, רושמים גם כמה ימים המחזור! ועלייך להתייעץ עם הרופא לגבי גיל ההריון. הוא זה שיקבע ולפי ההחלטה שלו תלכי.

anat_i

New member
מי אמר שתמיד יש פער של שבועיים?

מה פתאום! קביעת תאריך הלידה המשוער לפי המחזור מבוסס על ההנחה שמחזור הוא בן 28 ימים. מאחר וזה לא תמיד כך ויש נשים שיש להן אורך מחזור שונה או מחזור לא סדיר (כמו אצלי, למשל) אז יש פער. אבל בטח לא של שבועיים, אלא אם כן המחזור ממש לא סדיר. את אמורה להסתמך על התאריך המשוער שנקבע על פי האולטראסאונד, במיוחד אם הוא נעשה בשלב מוקדם ככל האפשר, כי אז זה הכי קרוב למדוייק.

sdratler

New member
שבוע שמיני

גם אצלי בדיוק כמוך הווסת האחרונה הייתה ב-30.9 וכשביקרתי אצל הרופא ב- 15.11 ההייתי בטוחה שאני בסוף שבוע שביעי ואילו הוא אמר לי שאני בשבוע 6.4 בדיוק. כך שהיום שבוע וחצי אחרי אנחנו אמורות להיות ב- 8.2 (ז"א תחילת שבוע שמיני). נכון שזה קצת מבלבל בהתחלה אבל אני בטוחה שאם הזמן נתחיל להתרגל לספור בשבועות.

למעלה