קבלה לטיפול בהיי ריסק

טוש10

New member
קבלה לטיפול בהיי ריסק../images/Emo35.gif

אני כל הזמן שומעת בפורום בנות שמטופלות בהיי ריסק. למה הכוונה? איך מתקבלים לטיפול כזה ואיפה?

מעקב ביחידה להריון בר סיכון

יש מעקבים כאלו בקופות ובבתי החולים השונים. הנוהל שונה מקופה לקופה ומאיזור לאיזור, אבל בעקרון, צריך הפניה של הרופא לצורך קבלה למעקב ביחידה כזו.

אז ככה...

זה לא העניין של טיפולים מיוחדים שמבצעים, אלא של רופאים שמתמחים בטיפול בהריונות שעלולים להיות מורכבים, ושבהם קיימת סכנה לעובר או לאם. רק מי שההריון שלה הוא כזה צריכה להיות במעקב במחלקה להריון סיכון, אם ההריון רגיל, אין לזה כל ערך מוסף.

טחג

New member
מהניסיון שלי -

א. יושבים שם רופאים שרואים כל הזמן את הבנות עם המצבים המיוחדים, הלא שגרתיים, והם כבר בקיאים בזה. ב. אם יש מצב של סכרת/יתר לחץ דם/צרה אחרת שמחייבת מעקב מיוחד - הם מתמחים בזה. ג. אותי לאור ההיסטוריה שולחים כמעט כל ביקור לעשות א.ס. ליתר בטחון. יש יחידת א.ס. ליד עם רופאים מומחים. (למרות שתכל'ס מי שבד"כ עושה את הבדיקה הן הטכנאיות ולא הרופאים אא"כ יש באמת בעיה מיוחדת) להרגשתי החסרון הגדול הוא שכל פעם את רואה רופא אחר לפי מי שנמצא באותו יום במרפאה (ככה לפחות זה בבילינסון) . אם יש לך רופא טוב שאת סומכת עליו ומכיר אותך בקופ"ח אז יכול להיות שעדיף להשאר אצלו. שוב, תלוי גם במצב שלך. בהצלחה.

יש גם מרפאות הריון סיכון של הקופ"ח

ושם את רואה את אותו רופא באופן קבוע. באיכילוב גם הולכים בדר"כ (עם דגש על בדר"כ) לאותו רופא.

לפי מה הרופא מחליט?

ועוד שאלה קצת
כולם שואלים אותי אם אני נחשבת הריון בסיכון גבוה. לא כ"כ הבנתי מי אמור "לתת" לי את ההגדרה. אני בעצמי?? או הרופא?? ומה זה אומר אם כן? אני שבוע 17. אחרי לידה מוקדמת שבוע 26.

לפי מה שאני מבינה

הרופא קובע אם מדובר בהריון סיכון לפי ההיסטוריה הרפואית או לפי נתונים בעייתיים בהריון הנוכחי. האמת שאני לא יודעת להשיב לך מה נכון במקרה שלך... מצטערת. אם הרופא אכן יקבע שמדובר בהריון סיכון, תצטרכי להיות במעקב יותר הדוק אצל רופא שמתמחה בהריון סיכון (יש בקופ"ח [אני במכבי] מרפאות מיוחדות להריון סיכון - בקופות אחרות אני מניחה שגם יש, שווה להתקשר למוקד הקופה ולברר). בכל מקרה, כדאי לך להתייעץ עם רופא, על מנת להבטיח שאת מקבלת את הטיפול והמעקב המתאימים למקרה שלך.

טחג

New member
הרופא אמור להחליט לפי הנתונים

הרפואיים שלך. אצלך למשל - לאור הלידה המוקדמת היה נראה לי הגיוני שתחשבי הריון בסיכון גבוה. אבל זה תלוי בעוד גורמים - למשל מה גרם ללידה המוקדמת אם יודעים בכלל. וכמובן בדעתו של הרופא. יש רופאים שממהרים יותר לשלוח להריון בסיכון גבוה ויש כאלה שלא יתיחסו לשום דבר כאל בעיה ויש כמובן כאלה שבאמצע.

למעלה