קבלה ללימודים בחול

yarden154

New member
קבלה ללימודים בחול

היי לכולם,
אז אני בשנה השלישית שלי ללימודי הנדסה כימית ואני מתחילה לחשוב על לימודי תואר שני בחול, בעיקר הרצון הוא בארה"ב אבל כמובן שגם אופציות אחרות אפשריות.
אני מעוניינת להגיע למחקר, בכיוון של ביוכימיה.
דבר ראשון, האם יש לכם המלצות לאוניברסיטאות שבהם המחקר טוב ויכול לקדם אותי?
דבר שני, מהם הדברים שאותם עלי להשיג/לרכוש במהלך השנתיים האחרונות ללימודים (כמובן שלכל אוניברסיטה זה שונה, אך האם יש כיוון כללי) כדי שאני אצליח לשפר את סיכויי הקבלה שלי? כמו כן ראיתי בהרבה אוניברסיטאות שצריך מכתבי המלצה, האם זה הכרחי? אין לי בתואר יותר מדי אינטרקציות עם מרצים שאוכל לבקש מהם בסופו של דבר המלצה..

תודה רבה ושיהיה שבוע טוב!
 
אם הכיוון העתידי הוא מחקר וארה"ב

כדאי לך לשקול גם את האופציה של דוקטורט. בארה"ב בד"כ אין צורך בתואר שני כדי להתקבל לדוקטורט. מצד שני, כיון שהכיוון הוא ביוכימיה ולא הנדסה כימית יכול להיות שתצטרכי השלמות של קורסים בסיסיים (אלא אם במקרה לקחת כאלו בתואר הראשון).

באופן כללי תצטרכי מבחן אנגלית ( TOEFL בד"כ) ו GRE (כללי, ואולי גם ספציפי בהתאם לדרישות הקבלה של האוניברסיטאות שאליהן תחליטי להגיש מועמדות). וכן, מכתבי המלצה הם חובה. בלי מכתבי המלצה האפליקציה תיחשב כלא שלמה ואפילו לא תישקל. אני מניח שבמסגרת לימודי ההנדסה את עושה פרוייקט גמר- רצוי שמנחה הפרוייקט יהיה אחד הממליצים.

לגבי אוניברסיטאות: את צריכה להכין שיעורי בית ולבדוק מי והיכן עוסק בתחומים הספציפיים שמעניינים אותך. ביוכימיה זה תחום די רחב וכמעט בכל מקום שאליו תפני יבקשו הצהרת כוונות וירצו לדעת שיש לך כיוון כללי למחקר שבו את רוצה לעסוק. ההתאמה בינך לבין המחלקה ומנחים פוטנציאליים היא שיקול מרכזי בקבלה לתארים מתקדמים. לכן זה לא לעניין לתת לך רשימה מהשרוול.
 

corrigenda

New member
כן, המלצות הן חובה והן חלק חשוב מאוד בתיק

בהתאם לדבריו של קיפי, אני מניח שבסוף תגלי שמסלול דוקטורט בארה״ב מתאים לך יותר ואני עונה בהתאם.

המלצות ממרצים שישבת אצלם בקורסים וקיבלת 100 לא נחשבות יותר מדי. זה מובן אם למועמדת שבאה מתואר ראשון יש אחת כזו (מתוך 3 שנדרשות בד״כ), אבל יותר מזה לא יאפשר לך להתקבל למקומות היוקרתיים יותר. המטרה בהמלצות היא לקבל זווית של חבר סגל שפיקח עליך כחוקרת (גם אם זוטרה שנמצאת רק בתחילת המסלול). לישראלים זו בעיה כי אין הזדמנויות לאינטראקציה בתואר ראשון עם חברי סגל כמו שמקובל כאן. לכן את צריכה לייצר לעצמך הזדמנויות כאלה.

ומילת עידוד: את נמצאת במצב מצויין מבחינת זה שיש לך עוד שנתיים לסוף התואר, ויש לך את הזמן לבנות תיק קבלה מצויין.
 

Gidi Shemer

New member
מחקר, מחקר , וכמה שיותר מחקר

זה מה שאת צריכה לעשות/לרכוש בשנים הקרובות כדי להעלות את הסיכויים להתקבל (וגם כדי לדעת אם זה באמת מה שמתאים לך).
גם בעניין מכתבי ההמלצה, מכתב המלצה מהמנחה שלך בפרוייקט בתואר ראשון יהיה חשוב יותר ממכתב מקביל של מרצה בקורס
 

ashkeloni

New member
בתור בוגר הנדסה כימית שחשב על כיוון דומה

גילוי נאות: אני בוגר תואר ראשון בהנדסה כימית וחשבתי על כיוון דומה. שיניתי כיוון ממספר סיבות והמטרה היא לסיים דוקטורט בארץ ולאחר מכן לעשות פוסט בארה"ב.

כמו שכבר כתבו לך, חשוב מאוד שתשיגי המלצות מחוקר על סמך היכרות מעמיקה כך שתקבלי המלצה משמעותית יותר מאשר "yarden154 עשתה אצלי קורס בעקרונות הנדסה כימית 1, שם חצי מהסטודנטים נכשלים אבל היא התמודדה עם המבחן בהצלחה וקיבלה 100".

ההיכרות שלי היא עם המחלקה באוניברסיטת בן גוריון, שם יש מספר חוקרים שעוסקים בתחום של ביוכימיה. אני מאמין שגם בטכניון יש חוקרים העוסקים בתחום. לגבי אוניברסיטת אריאל ומוסדות אחרים אין לי מושג.
הייתי ממליץ לך פשוט לפנות אל חוקרים רלוונטים ולשאול האם הם מחפשים סטודנטים לעבודה בתור עוזרי מחקר. אני מניח שהציונים שלך טובים ויודע שבדרך כלל חוקרים מאוד פתוחים לגבי העסקה של סטודנטים לתואר ראשון (לפחות בבן גוריון).
הייתי ממליץ לבדוק גם במחלקה לכימיה - שם מן הסתם יהיו אנשים שעוסקים בתחום.

חשוב לשמור על ממוצע טוב, אבל אם תצליחי בשנתיים האלה להשיג המלצה טובה מחוקר מוערך - זה שווה המון.

לגבי מוסדות - אני קצת מוטה, בגלל היסטוריה משפחתית ומוסדות איתם יש לי היכרות בשל שיתופי פעולה כאלה ואחרים.
כדאי לך להעיף מבט במוסדות כמו (אבל אל תגבילי את עצמך!)
- University of Michigan - Ann Arbor
- University of Madison - Wisconsin
- University of Calironia - Los Angeles
- University of California - Santa Barbara
- University of California - Riverside
- University of Texas at Austin
- Yale
- MIT
- Berkeley
- Purdue
- Carnegie Mellon University
כמובן יש עוד רבות איכותיות וטובות (סתם סרקתי כאלו שעלו לי לראש). בחלקן יש כרגע סטודנטים ישראלים במחלקות רלוונטיות לפי מה שידוע לי.
כדאי להיכנס לאתרי המחלקות להנדסה כימית (וגם כימיה), להעיף מבט ברשימת החוקרים ולבדוק מי מהם עובדים על מחקר שמעניין אותך. מדובר באחד השלבים החשובים ביותר בתהליך של לימודים בחו"ל לדעתי וככל שתשקיעי בכך יותר זמן, יש סיכוי טוב יותר שתגיעי למנחה שיתאים לך (לא רק מבחינת נושא, אלא גם האופי).

טיפ נוסף - נסי לבדוק אם אותם חוקרים מגיעים במקרה לישראל לכנס. יצא לי לדבר עם חוקרת מהרווארד שעוסקת בתחומים שמאוד מעניינים אותי ממש במקרה בכנס במהלך התואר הראשון. במקרים מסויימים אפשר להשיג מימון להשתתפות בכנס בתור שומע חופשי אם את שייכת למסלולים מסויימים (או שאם תעבדי אצל מישהו הוא יסכים לממן השתתפות כזו)

אם את לומדת באוניברסיטת בן גוריון אשמח לשוחח איתך בפרטי ולייעץ.

שיהיה בהצלחה!
 
למעלה