קבלה ללימודי סיעוד

jon71

New member
קבלה ללימודי סיעוד

שלום רב,
אני בן 23 מעוניין לילמוד סיעוד.איפה אני יתחיל אני די שבור ומתוסכל,אני מאד רוצה ללמוד סיעוד לתואר אך אני לא חושב שאני יעבור את הפסיכומטרי.זה נסיון שני שלי. ובעוד 3 שבועות אני נגדש ואני אפילו לא קרוב לציון.רציתי לשאול, יש דרכים להתקבל לסיעוד ללא פסיכומטרי הכוונה לתואר.מישהו מכיר איזה מסלול אחר במכללה או באונברסיטה.למרות ששמעתי שמכינה לא שווה בגלל שבסוף מפילים את כולם בראיון.
אני אבוד עצות,אני כל כך רוצה ללמוד את זה.ופשוט לא רואה איך זה קורה.
מצטער שאנהי אולי חופר אך אני מיואש.אשמח אם מישהו מכיר דרכים אחרות.

פנינה21

New member
אפיק מעבר

זה הקישור למידע לגבי אפיק מעבר לאונברסיטת חיפה

אפיק מעבר זה אומר שאתה לומד כמה קורסים באונברסיטה הפתוחה מוציא ציונים טובים ואז מגיש את הציונים לאונברסיטה שאתה מבקש ללמוד בה. אני לומדת בפתוחה ואני מכירה את כל התגובות אוטומטיות של אנשים שטוענים שזה ללמוד הכל לבד. זה פשוט לא נכון !
אתה מוזמן לשלוח לי מסר ואני אשמח לספר לך על הלימודים .
אם אתה לא מעוניין לאבד שנה זאת תחילת תקופת ההרשמה ממש לפני כמה ימים .

NurseMan

New member
אם אני לא טועה כבר עשית את הפסיכומטרי...

אבל אם עוד לא, אז אל תבוא בגישה הזו, להיפך... לך בגישה שהכל יכול להיות ושתצליח להוציא את הציון שאתה רוצה.
אם עברת כבר את הבחינה, אז תקווה לטוב, הכל יכול להפתיע אותך :)
&nbsp
ובמקרה הגרוע ביותר, אם לא עברת בציון שרצית, אז כמו שאמרו יש את האפיק מעבר, יש גם מכינה במכללת עמק יזרעאל, של שנה אקדמאית. כן זה גוזל שנה שלמה... אבל זה במקום פסיכומטרי + תעודת בגרות.
בסוף השנה הזו אתה צריך להיות עם ממוצע של מעל 90 (אומר לך שזה די פשוט, יחסית למקצועות ולכמות החומר הנלמד. באמת) ובנוסף יש לעבור סימולציה כרגיל ולרוב גם ריאיון אישי.
&nbsp
אם יש לך שאלות אתה יכול לשאול אותי...
אל תתייאש לעולם. אני עשיתי 3 פסיכומטרי - לא הצלחתי, עשיתי מכינה ועברתי בהצלחה והיום אני כבר בתוך זה.
דבר אחד רק יש לי להגיד - אל תתייאש. אני יודע מה שקשה, אבל אל תתייאש, תקווה תמיד לטוב ותאמין לטוב.
&nbsp
שוב אני פה אם אתה צריך ייעוץ או שאלה כלשהי בקשר למכינה עצמה בעמק יזרעאל

jon71

New member
מכינה בעמק יזרעאל

קודם כל תודה רבה,כן זה נכון שעשיתי את הפסיכומטרי זה היה לפני 3 ימים.
לגבי מה שציינת על המכללה בעמק יזרעאל לפי מה שאני שמעתי מאנשים גם מי שעובר את המכינה, בסוף נכשל בראיון.זאת אומרת כמעט אף אחד לא מתקבל מהמכינה.ידוע לך משהו על זה?

NurseMan

New member
אני יכול להגיד לך

שזה הפחד שהשאיר אותנו תמיד בפוקוס.
כל פעם אמרו לנו שזה קשה וסיכוי קלוש שמי שמהמכינה נכנס.
לאט לאט עם הזמן ראיתי יותר ויותר אנשים בשנים א',ב',ג',ד' שעשו מכינה והתקבלו
כל אחד מהם הביא לנו איזה פוש נוסף.
&nbsp
מי שמתאים - נכנס, מי שלא מתאים - לא ייכנס גם עם פסיכומטרי, תהיה בטוח....
הראיון הוא כדי למיין, כי הרבה נושרים מהלימודים. כאלה שלא מתאימים (לא אומר שזו הדרך הכי טובה למיון)
&nbsp
בכל מקרה, רק כדי שתסתכל על הצד החיובי,
מהשנה שלי שעשיתי - נכון שהמון רצו סיעוד (רובם ערבים), אני יודע שמתוך 40 אנשים בערך שעשו מכינה ורצו סיעוד והצליחו להגיע לממוצע 90+ התקבלו 25 שאני מכיר... אולי יש עוד מהכיתה השנייה שאני לא מכיר וגם היו במכינה...
&nbsp
אני לקחתי את הסיכון הזה ואמרתי לעצמי שעל החלום אני לא מוותר, ואם פסיכומטרי לא הצלחתי להיכנס בגללו אז נפנה לדרך אחרת וזה מה שהיה, כל השנה הזאת שמתי לעצמי מטרה שאני עובר את ה90 ובסוף זה קרה והנה אני פה היום...
&nbsp
אל תוותר, אם אתה רואה שזו האופציה האחרונה או לפני האחרונה - לך על זה...

למעלה