קבלה ללימודי רפואה

LostTime

New member
קבלה ללימודי רפואה

בטוחה שהפורום הזה מוצף בהודעות כאלה, אבל אשמח לייעוץ/חיזוק/הכוונה.
שמעתי כבר את כל התגובות מהסובבים ואשמח לשמוע עוד מהפורום.
אלה הציונים שלי כרגע:
פסיכומטרי רב תחומי- 677 (אנגלית 683).
ממוצע בגרויות בבן גוריון 112.48 ובתל אביב 111.34.
אני מניחה שעל תל אביב אין מה לדבר בכלל.
אבל בן גוריון-
רשום ברפואה סכם 735 אבל הם רוצים 680 רב תחומי בשביל סף זימון לריאיון. הסכם שלי הוא 759 לפי האתר שלהם אבל חסרות לי 3 נקודות ברב תחומי.
לא יודעת מה לעשות כרגע, אין לי כוחות נפשיים לעוד פסיכומטרי. אני יודעת שהמון סטודנטים לרפואה עשו פסיכומטרי מספר רב של פעמים ושזה לגיטימי, אני יודעת גם שיש כאלה שהצליחו לעבור בפעמים הראשונות. אני יודעת שלימודי הרפואה בכלל לא קלים ושהפסיכומטרי מתגמד לעומתם, אבל תמיד רציתי את זה וזה תמיד עניין אותי יותר מכל דבר אחר. אין לי כרגע אלטרנטיבות בכלל.
יש לי אפשרות לגשת לדצמבר כמובן, אבל אני באמת לא יודעת איפה נפלתי הפעם. יצאתי בתחושה הכי טובה בעולם ובסוף סיימתי עם אנגלית 146, כמותי 130 ומילולי 125. אני באמת לא יודעת איך לשפר את זה, עשיתי כבר את כל הסימולציות של המרכז הארצי. אני לא יודעת גם איפה בדיוק נפלתי בבחינה.
 

yoram79

New member
הי

אנסה קצת לעזור.
ממוצע הבגרויות לך גבוה ומנסיון העבר אין סיכוי שבן גוריון יזמנו אותך לראיון כאשר המינימום להגשת מועמות הוא 680.
הייתי ממליץ לך לא להסתמך על קבלה לבן גוריון בלבד מכיוון שהכם שם נמוך אלפי מועמדים מגישים מועמדות (לצורך העניין השנה נגשו למבחן הממוחשב 1800 אנשים ועברו לראיון אישי 700 מתוכם).
אב"ג רוצה להנגיש את מסלול הרפואה לאנשים עם פסיכומטרי נמוך מ700 אך הסינון מרגע מעבר הסכם הוא נוקשה יותר. מה גם שניתן לגשת רק פעמיים למבחני הקבלה שם שלא כמו במו"רקם.
לכן, הייתי ממליץ לך לאגור כוחות (אם רפואה הוא החלום שלך) ולנסות לשפר את הפסיכומטרי. השנה ניתן להיבחן במועד דצמבר בצמוד למועד אוקטובר , מתנה שלא תחזור על עצמה. נצלי אותה בכל הכוח!
כמה פסיכומטרי עשית לפני?
אני יכול לומר לך שעשיתי 5 פעמים פסיכומטרי ועדיין מנסה להתקבל.
נראה שנקודות התורפה שלך הם הכמותי והמילולי ולשניהם אחוז נכבד מהציון.
לכן הייתי ממליץ לך לתרגל חומר חדש שלא פתרת לפני (יש את ערכת הספרים של ניב רווח שהיא מעולה) ולנסות לעמוד על הטעויות שלך.
חשוב לציין שבפסיכומטרי יש גם את פקטור הלחץ וגם מזל :)
שיהיה בהצלחה.
 

LostTime

New member
אפשר לקבל אולי טיפים?

לא הרגשתי שהייתי בלחץ בפסיכומטרי, להיפך. הרגשתי שהייתי יותר מרוכזת מאשר כשתירגלתי בבית לבד או בכל מקום אחר. פשוט נשאבתי לזה ממש, לא נגעתי באוכל ובמים במשך כל הזמן ופשוט הייתי כמו רובוט (שלא לדבר על זה שניסיתי כל שטות טבעית להרגעה ולשיפור הריכוז בשביל הקטע הפסיכולוגי).
&nbsp
בכל מקרה, תמיד הייתה לי בעיה עם החלק המילולי. פשוט קשה לי להישאר מרוכזת או לא להגיע למצב שאני קוראת דברים פעמיים לפעמים- במיוחד כשמדובר בטקסטים מעצבנים.
&nbsp
אני לא יודעת למה נפלתי כל כך בחלק הכמותי, בסימולציות הייתי מגיעה ל140.
&nbsp
לצערי לא הספקתי לבדוק את החיבור שכתבתי, אבל תמיד הייתי מקבלת ביקורות והערות על החיבורים ותמיד נאמר לי שהם ברמה גבוהה מאוד. גם אם ירדו לי נקודות על שגיאות שנבעו ממהירות ומחוסר מעבר עליהם- כמה זה כבר יכל להוריד?
&nbsp
מה עושים עכשיו? איך משפרים? השתמשתי בכל חומרי הלימוד האפשריים עד המועד הזה (מועד שלישי). עשיתי את כל הסימולציות האפשריות. זאת לא חוכמה לעשות סימולציות שעשיתי לפני חודשיים שוב פעם, סביר להניח שאזכור חלק מהשאלות.
איך לעזאזל מצליחים לשפר את המילולית? אין לי בעיה של אוצר מילים. גם את זה למדתי.
 

LostTime

New member
אה ושכחתי לציין את הציונים- אנגלית 146 מילולי 125 כמותי 130

 

Sandcastle

New member
שני הסנט שלי בנושא

עלילות הפסיכומטרי שלי עד כה, בקצרה: פסיכו ראשון שלי 680; מילולי 127; אנגלית 150; כמותי 131, פסיכו שני מספטמבר האחרון 734 מילולי 140; אנגלית 150; כמותי 138.

אצלי הציון הנמוך בפעם הראשונה במילולי נבע מחיבור גרוע. היו לזה כמה דגלים אדומים בבחינה עצמה שהבנתי בדיעבד- לא נצמדתי לתבנית, ברברתי בשכל (לדעתי הגעתי שם ל40+ שורות) ובאופן כללי איבדתי את עצמי. בסימולציות בקורס עמדתי על 145+ בפרקים המילוליים (טעות אחת או שתי טעויות ולפעמים אפילו אפס טעויות), ונשבר לי הלב כשקיבלתי את הציון כי לא חשבתי שהחיבור עד כדי כך יוריד וכן ציפיתי ל700+. הבחינה שניגשתי אליה בפעם הראשונה פורסמה באתר של המרכז הארצי וכשהתכוננתי למועד האחרון ועשיתי את הסימולציה הבנתי בוודאות שנפלתי אך ורק על החיבור.
אז קודם כל - אל ייאוש. הייתי בערך באותו המקום שלך ואם אני שיפרתי ככה גם את תוכלי :)
שנית- תבדקי את החיבורים שלך. אני יכולה לומר לך די בביטחון שרוב הנפילות המילוליות הן בחיבור, ומאחר ואמרת שבקורס עמדת גם על סביבות ה140 רוב הסיכויים שזה החיבור. גם לי מאוד החמיאו בקורס הראשון שעשיתי על החיבורים. כשהתחלתי להתכונן לפסיכומטרי השני שלי קראתי את החיבורים הישנים שכתבתי - לא רוצה לומר כמה נחרדתי מהם, בייחוד לאחר שבדקתי אותם בעצמי והשוויתי אותם למכוון של המרכז ולחיבורים שפורסמו, אבל אפשר לומר בעדינות שלא הגיעו לי מחמאות בכלל.
לקראת הפסיכו השני השקעתי יותר בחיבור - הקפדתי על תמציתיות, תכנון המבנה וביסוס הטיעונים לפני שהעליתי אותם על הכתב ובחרתי לי מילים גבוהות שלא נשמעות הזויות כשמעלים אותן על הכתב כדי להרשים את הבודקים או משהו (זה לא יכול להזיק).
עצם זה שכתבת שלא היה לך זמן לבדוק את החיבור יכול להיות גם חלק מהבעיה - דברים שאת חושבת שנשמעים הגיוניים במהלך הכתיבה עשויים שלא להיות כאלה בקריאה שניה.

מבחינת הפרק עצמו - אין איך להשתפר חוץ מתרגול ותחקור. בסך הכל לשאלות האלה יש "'קטע" שצריך להתרגל ולהבין אותו, כמו בכל פרק בבחינה. אני הייתי מסמנת לעצמי דברים - שאלו מה לא סביר אז הייתי מקיפה בעיגול את ה"לא" אחרת הייתי מתבלבלת, לדוגמא. אם היה משפט שנראה קטנוני אז הייתי מסמנת אותו. לאט לאט גם מפתחים שיטות ככל שמבינים את הלך הרוח בבחינה - אני הייתי מסמנת משפטי מפתח ומילות קישור, מהתחקורים הייתי מבינה איזה סוג שאלות מפיל אותי יותר או פחות וככה הייתי מקציבה להן זמן - ברוב הפעמים הייתי מסיימת את הפרקים לפני הזמן, וכך ידעתי לאילו שאלות לחזור אח"כ.
ברפואה לעם (עשיתי אצלם את הפסיכו השני) אמרו לנו לקרא ספרים של האוניברסיטה המשודרת כדי להבין איך לכתוב טקסט עיוני, אבל אלה גם הטקסטים שהמרכז הארצי משתמש בהם בכתיבת השאלות בחלק המילולי. אם יש לך בעיה של ריכוז בטקסטים מעצבנים, אולי כדאי שתקחי איזה ספר שלהם מהספריה בנושא שהכי משמים אותך (אצלי זה היה פילוסופיה ומוסר, לא סובלת את זה) ותרגילי את עצמך לקרא גם דברים שאת פחות אוהבת.
כנ"ל הפרק הכמותי, שגם אותו תאלצי לשפר אם תרצי ציון באמת גבוה - מעל 740 זה באמת הבדל של טעות פה וטעות שם.
מבחינת חומרים - תמיד יש ערכות שעדיין לא השתמשת בהן: יש את פסיכו, יש את ניב רווח, יש ספרים של אנקורי שאפשר לקנות למיטב הבנתי בחנויות ספרים, יש להשיג ספרים משומשים של יואל גבע/קידום/800/איזיוואי וכו', יש את הבחינות הישנות (הן מעולות, לדעתי, בעיקר בכמותי ובאנגלית), הבחינות המשולבות, שחזורים באינטרנט... אם את מרגישה שזה לא יעזור לך, עשי מה שאני עשיתי - קחי הפסקה של חצי שנה- שנה בה תקראי ספרים ותלמדי מילים, תעבדי (בשבע שנים של רפואה צריך כסף)/תטיילי (בשבע שנים של רפואה פחות נוח לטייל)/לא יודעת מה, ותתחילי להתכונן לבחינה הפסיכומטרית אחרי שיש כמה מועדים חדשים שעוד לא עשית, כדי שייתנו לך פרספקטיבה.
אני אגב ממש ממליצה לקנות את האוגדנים של הפסיכומטרי - הבחינות אמנם ישנות, אבל השאלות רלוונטיות, מה גם שהמכונים לרוב מנסחים מחדש שאלות, כך שיוצא שכשאת פותרת שאלות בסימולציות של המרכז את למעשה פותרת שאלות שכבר עשית כשתרגלת בספרים. לי אישית הרגיש שהשאלות באוגדנים הן "חדשות" יחסית ולמדתי מהן המון, והיו שם דברים שלא נתקלתי בהם לפני.
 
למעלה