קבלה למדמ"ח

• פותח הנושא upup
  • פורסם בתאריך

upup

New member
קבלה למדמ"ח

שלום.. החלטתי ללכת למדעי המחשב ולא הנדסת תוכנה בגלל מה שאמרתם פה. עם פסיכו 625 מה הסיכוי שלי להתקבל לעתודה במדמח? לאוניברסיטה אני יכול להתקבל... מה עם העתודה?

vinney

Well-known member
רובנו פה דווקא לא עתודאים

כך שאת השאלה הספציפית הזאת כדאי יותר להפנות לפורום עתודה. בכל מקרה,
, בתקווה שתתקבל

upup

New member
../images/Emo13.gifתודה.. כנס שנייה

קודם כל כל הכבוד על זה שאתה עונה לכולם במהירות באמת.. וכל הזמן מחייך תמשיך ככה!! ועוד שאלה אלייך ... איפה אתה למדת ? ואיפה אתה ממליץ ללמוד? ועוד משהוא.. אני כנראה אנסה להתקבל למדמ"ח דרך העתודה ואם הם לא יתנו אז אחרי הצבא... גם קיצרו את השירות ויש גם ככה הרבה חסרונות לעתודה.. אז הכי הרבה אחרי הצבא :)

vinney

Well-known member
אני למדתי באוניברסיטה הפתוחה

וקשה לי להמליץ לך איפה ללמוד, לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו. אם לא תתקבל לעתודה (והאמת - אני לא ממש בעד העתודה ברמה העקרונית), תוכל ללמוד באו"פ במהלך השירות הצבאי, אם יהיה לך זמן, ואחרי זה לעבור על סמך גליון הציונים למקום אחר, או לסיים באו"פ. או לחלופין, ללמוד כמו כולם, אחרי הצבא, אף אחד עוד לא מת מזה

vinney

Well-known member
אמר לך הבחור

בגלל מה שאמרנו כאן
היה גם דיון על זה בפורום הנדסת תוכנה, ובפורום שפות תכנות, אם אתה רוצה לראות את כל הדעות - תחפור קצת בארכיונים. הכי טוב - להסתכל על הקורסים בשני המסלולים, אתה תווכח שההבדל הוא בזה שאחד לומד בפקולטה להנדסה, השני בפקולטה למדעים/מתמטיקה, אבל בסופו של דבר - לומדים אותו דבר. קורסים שהם חובה בהנדסת תוכנה, ניתן לקחת כבחירה במדעי המחשב, למי שרוצה, וזה נכון כמעט לכל מקום.

טיורינג

New member
הייתי עתודאי

ולפחות בזמני הרף של העתודה היה גבוה בערך בעשרה אחוזים מהרף של האוניברסיטה. אבל זה משתנה כל הזמן, בעיקר בהתאם לצורך של הצבא במהנדסים. אחרי שסיימתי ללמוד ושהצבא מירר לי את החיים (הם לא הסכימו שאני אעשה השלמה ל-B.Sc ואאריך את הדח"ש בעוד שני סמסטרים) התחילה תקופת הבועה בהייטק. אף אחד לא רצה ללכת לעתודה, ומי שכבר היה בצבא עשה ככל יכולתו להשתחרר. אז הצבא התחיל לתת הטבות מפליגות לעתודאים (מימון שכר לימוד, מגורים ועוד כהנה). לכן חשוב התזמון (למרות שאתה לא שולט בזה כמובן) ותזכור שכמו כל דבר בישראל (לצערי) גם זה נתון למשא ומתן - אם האוניברסיטה תקבל אותך, לך לצבא ותשכנע אותם, בסוף הם יסכימו. אגב, אפשר להתקבל למדמ"ח עם פסיכומטרי 625? לא שאני מזלזל, אבל נראה לי שהרף גבוה יותר, לא?

למעלה