קבלה למדעי המחשב

קבלה למדעי המחשב

שלום אני מאוד מעוניין ללמוד מדעי המחשב / הנדסת תוכנה.. הבעיה שהבגרות שלי לא משהו ועדיף לי כבר לעשות מכינה. האם המכינה של את"א טובה ? כדאי לי ללמוד באת"א ? אני ת"א זה למה אני שואל. או האם כדאי לעשות את המכינה בטכניון ? אני מאוד רוצה ללמוד את הנושא שציינתי למעלה למרות שאני ממש גרוע במתמטיקה ואין לי רקע טוב לזה. אשמח להמלצות מה לעשות. תודה

vinney

Well-known member
למה אתה מתעקש על מכינה?

למה לא המכללה האקדמית ת"א יפו או האוניברסיטה הפתוחה (שמספקת אפיקי מעבר גם לאת"א וגם לטכניון, אם אתה רוצה, אך ורק על סמך השיגים אקדמיים, בלי תלות בבגרות או פסיכומטרי)?

כי ...

אמרו לי שכל נושא האפיקים ומכללות לא כדאי ... רמה ממש נמוכה יחסית לאוניברסיטאות.... זה קשה לבחור, בין להשקיע במכינה מה שגם מכין אותך ללימודים האמיתיים... לבין פשוט ללכת למכללה /או"פ ולעבור אחרי זה לאוניברסיטה... אני לא יודע מה הכי כדאי.......

vinney

Well-known member
הטעו אותך

הרמה של האו"פ גבוהה יותר משל יתר האוניברסיטאות, ושל המכללה האקדמית דומה לזאת של את"א עצמה. מקום נוסף שכדאי לך לשקול זה המרכז הבינתחומי בהרצליה. דעתי האישית שמכינות זה מסחטת כסף שמושתת על הדעות הקדומות כגון אלה שציינת, אין שום סיבה שבעולם שתבזבז שנה שלמה על לימודים שלא יתרמו לך כלום, כשאתה יכול לנצל את השנה הזאת בללמוד שליש מהתואר.

מכינה זה דבר טוב

תחשוב שבן אדם לא למד 4-5 שנים.. אני מאמין שאני לא ממש יצליח עזוב את זה שאני לא מתקבל לפקולטות שאני רוצה מבלי לשפר מתמטיקה ועושה עוד בגרות 5 יחידות במשהו... כמה שמכללה ואו"פ נשמע טוב ואפיק מעבר יכול לעזור זה עדיין מוטל בספק במקומות עבודה... המכינה נותנת סיכוי לאנשים שלא השקיעו בתיכון וגם מפתחת להם כלים להתמודד באוניברסיטה.. בטכניון אני יודע שנותנים לך זמן גם לגשת לבגרויות וככה אתה בעצם גם משפר את הבגרות שלך חוץ מהמכינה. 2 בגרויות לעשות עולה 12000שח וזה לא ממש יעזור לי כי המקצועות ההומניים מורידים לי את הממוצע. ללכת למכללה זה דבר אחרון שאני יעשה אם לא תהיה לי ברירה. אני לא מבין איך זה שאתה כל כך בעד או"פ / מכללה ואתה נמצא בכלל בבן גוריון

vinney

Well-known member
מי אמר לך שאני בבן גוריון?

סיימתי תואר ראשון באו"פ, אני עושה עכשיו תואר שני במדעי המחשב באו"פ. לגבי מעסיקים - האו"פ מאוד מוערכת, וזה מנסיון אישי. בגרויות בכלל, ומתמטיקה תיכונית בפרט, לא יועילו לך מבחינת הלימודים האקדמיים. אין להם שום משמעות ואין בהם שום צורך פרט לסינון הראשוני של האוניברסיטאות הסגורות. להוציא על זה 12000 שקל זה יותר ממטופש בעיניי, כנ"ל גם למכינה. אם אתה לא רוצה ללכת למעסיקים עם התואר של האו"פ, אתה יכול ללכת למעסיקים עם התואר של את"א/טכניון/מה שמוצא חן בעינייך. פשוט שימוש באפיקי מעבר של האו"פ, שיקנו לך את אותם הרגלי למידה כמו מכינה (או אפילו הרבה יותר טובים), אבל בנוסף גם את הפטור מכל שנה א', באותה עלות, נראה לי הרבה יותר הגיוני.

niro2003

New member
מי אמר שהמכללה האקדמית ת"א-יפו

דומה ברמה לאת"א? אני שמעתי אחרת...

vinney

Well-known member
אלדד

תענות אליו. משום מה הוא אמין בעיניי הרבה יותר ממך.

niro2003

New member
נעלבתי ../images/Emo10.gif

בכך מקרה אני שמרתי מסטודנטים בת"א, שמרצים שלהם, שגם מרצים במכללה, דיי "מסתלבטים" על הרמה של המבחנים שהם נותנים במכללה מול הרמה שהם נותנים באוניברסיטה.

vinney

Well-known member
כן, גם דסלוק אמר את זה

רק שבין להסתלבט לבין הבדל רבה הדרך. אני מכיר כמה אנשים שלמדו שם (חוץ מאלדד, שאותו אני מכיר רק דרך הפורומים), כמובן שאי אפשר להשוות את המבחנים שלהם לאילו של האו"פ, אבל לא כאלה קלים כמו שאפשר היה לחשוב על מכללה (אני מכיר מישהי שלמדה במכללה למנהל, הראתה לי את המבחנים שלהם, כמה צחקתי
), והאנשים האלה עובדים בחברות טובות ומכובדות, וגם עושים עבודה לא רעה בכלל.

niro2003

New member
אגב - הידידה מהמכללה למנהל הטעתה

אותך. נכון שבמקרה הראתה לך מבחן "קל" וזה היה ברור ולכן צחקת. עם זאת, הנושא הרבה יותר מורכב. למשל: יכול להיות שהמבחן היה נראה לך קשה ו"מכובד" - אבל בפועל המרצה לימד אותם בפינצטה כל הסמסטר את שאלות הבחינה ממש. לא די להסתכל על טופס הבחינה עצמה, צריך להסתכל על מספר מייצג של טפסי בחינה וכמו כן להכיר את רמת טוהר הבחינות באותו מוסד אקדמי.

vinney

Well-known member
המם...

מכיוון שהיה מדובר בקורס ליבה (לינארית), והסיבה שהראתה לי הייתה כי עזרתי לה להתכונן למבחן הזה (מה שאומר שלא ממש לימדו אותה בפינצטה, למעשה לא ממש לימדו), לא נראה לי שהיא הטעתה אותי...

molecules

New member
אני מסופק אם מעסיק יעשה כזה "מחקר"

על כל מוסד ומוסד. לטעמי,בסופו של דבר, הרושם הכללי ממס' רב של מועמדים שהתראיינו והועסקו בחברה שלו או של מעסיקים אחרים היא היא זו שתשפיע יותר על הרושם הכללי של המעסיק. בכל אופן, אני מקווה שדעתך על המכללה האקדמית תשתנה (אולי גם על אחרות - אני פשוט לא מכיר אחרות באופן שאני יכול לחוות דעה). וכי לאט לאט החברה הישראלית,באופן כללי, תפסיק לשמר את הדיכוי: מכללה => רע! אם אפשר אז רק אוניברסיטה. בעיניים שלי העולם האקדמי בישראל אינו דיכוטומי כשהיה לפני 15~ שנה. נ.ב למען הסר ספק, אני בחרתי במכללה למרות קבלה לאוניברסיטאות. כן, לי היתה האפשרות לבחור. לפחות לבינתיים אני לא מצטער על כך. נ.ב II "המרצה לימד אותם בפינצטה כל הסמסטר את שאלות הבחינה ממש" - אתה רציני? איפה דברים כאלו קורים? לא מכיר את התופעה (גם לא הכרתי בתיכון) יתרה, זה אפילו קצת מזעזע לחשוב על זה.

molecules

New member
כסטודנט במכללת ת"א-יפו (האקדמית)

משיחות שלי עם סטודנטים שעברו מאוניברסיטאות (את"א/ב"א/ב"ג/י-ם) למכללה, קיבלתי רושם כי הם מרוצים מהמקום (בעיקר מהיחס לסטודנט ומרמת הלימודים הגבוהה) בסך הכל, הם מעידים כי רמת הלימודים במכללה גבוהה והם לא מרגישים כי זה היה מהלך פסול (מעבר למכללה). שיהיה בהצלחה בבחינות

neko

New member
../images/Emo45.gif נתקלתי באותה גישה בבינתחומי

כל מי שעבר מאונ' אמר שזה הבדל תהומי בגישה. יש גם מסטרנט בן 30 אצלינו, שלא הלך לתואר שני מייד אחרי הראשון, כי את"א עשתה לו טראומה (הוא התקבל לתואר שני באת"א, והעדיף לבוא לבינתחומי).

GuestOfHonor

New member
לפי מה שהבנתי

הרבה מרצים מאת"א מלמדים גם במכללה. נדמה לי שהמכללה גם מציינת את זה מפורשות בפרסומים שלה - משום מה נראה להם שזה יתרון...

molecules

New member
זה בעיקר יתרון שיווקי אבל אני מניח

שיש לזה ערך מוסף בתחום הלימודי. אם הם מרצים באת"א אז יש לם מקור טוב להשוואה על רמת הלימודים בקורס אותו הם מלמדים ובפרט במבחנים.

GuestOfHonor

New member
אפיקים ואתה

בנושא של להתקבל לאוניברסיטה רגילה דרך אפיק מעבר של האו"פ. קודם כל, כמו שאמרו פה, ובתור מישהו שלמד בעצמו באו"פ שנתיים - הרמה המקצועית של הקורסים באו"פ (לפחות אלה שאני עשיתי) לא נופלת מהרמה של אוניברסיטאות מובילות בארץ. אני בטוח שאם תלך לפורום של האוניברסיטה הפתוחה הרבה אנשים נחמדים ישמחו להגיד לך את זה ולהסביר לך גם בדיוק למה. מעבר לזה, אם אתה עובר מהאו"פ לאוניברסיטה רגילה דרך אפיק מעבר, אז התואר שאתה מקבל הוא של אותה אוניברסיטה. ולאף אחד כולל מעסיק פוטנציאלי לא אכפת שהתחלת באו"פ. יותר מזה - כדי ללמוד באו"פ ועוד להוציא ציונים גבוהים, צריך המון משמעת עצמית ויכולת לימוד עצמית ואלה שתי תכונות שאני מאמין שהרבה מעסיקים יחפשו. יש אפיק מעבר מצויין מהפתוחה לטכניון שמאפשר לך לעשות את כל הקורסים של שנה ראשונה חוץ מאחד או שניים (ואנגלית כמובן) בפתוחה ואז לעבור לטכניון - לידיעתך.

התלבטות

זאת תהיה התלבטות קשה.. בכל אופן להתחיל בטכניון במכינה ואז ללמוד עוד 4שנים זה לא קל.. זה דורש מלא מהבן אדם אבל אחרי זה אין מקום עבודה שלא יקבל אותך... אני בבעיה.. ממוצע בגרויות 92 לפי הסכם של את"א (3 יחידות מתמטיקה) די בעיה להתקבל כמעט לכל מקום ועוד למחשבים... השאלה אם לבן אדם שגם ככה הלימודים לא כל כך הלכו לו. האם יהיה חכם ללמוד באו"פ כאשר רוב הלימודים הם עצמאיים ? חשוב שתהיה הדרכה מסוימת... אשמח לתגובות

GuestOfHonor

New member
השאלה היא האם תהיה מסוגל

התשובה היא שזה תלוי רק בך... אתה יכול להתחיל ממש בסמסטר הקרוב, אפילו עם קורס אחד בלבד (אלגברה לינארית - לא הכי קשה אבל בהחלט קשוח... או מבוא למדעי המחשב) ולראות איך אתה מסתדר. ואם זה מתאים לך, שנה הבאה לעשות את זה 'פול טיים' (4 קורסים כל סמסטר כדי להשלים 9 קורסים שנדרשים באפיק מעבר לטכניון). בכל מקרה, ברגע שאתה עומד בתנאים של האפיק, אתה לא צריך בגרויות או פסיכומטרי - והנה היתרון הגדול.

למעלה