קבלה לתואר ראשון בכלכלה

ayalonir

New member
קבלה לתואר ראשון בכלכלה

שלום לכולם, אני כרגע חייל בן 19, אבל כבר מתעניין לגבי לימודים באוניברסיטה. אני מעוניין ללמוד לתואר ראשון בכלכלה, ומבדיקה שערכתי באתרים של כמה אוניברסיטאות (ת"א, העברית, טכניון) גיליתי שחתך הקבלה די גבוה. ממוצע הבגרויות שלי עומד על 102.6 (לפי החישוב של אוניברסיטת ת"א, שהיא אצלי בהעדפה ראשונה), ולפי חישובי החתך, אני צריך להוציא בפסיכומטרי 710 כדי להתקבל לחוג לכלכלה! זה לא מוגזם?! שאלתי בעצם: האם יש טעות באתרים האלה ומה שקורה בפועל זה שמתקבלים גם עם חתך נמוך יותר? כי אחרי הכל, יש לי תעודת בגרות לא רעה בכלל, עם 5 יח' מתמטיקה, אנגלית וכימיה, כשכמעט כל הציונים שלי בבגרויות הם 85 ומעלה. הסיבה שאני שואל: אין לי כוח לחזור לבגרויות ולשפר, כך שרציתי לדעת אם באמת אני אצטרך להתרכז בפסיכומטרי ולהתאמץ להוציא בו ציון גבוה מאד (710 ומעלה). תודה, ניר

B L I M P

New member
אין טעות באתרים.. אל תדאג

והגיוני שיש דרישה לסכם גבוה כי זה חוג מבוקש. קח בחשבון שכנראה שהסכם הוא הסכם שנדרש לקבלה שנה שעברה. מה שכן, לצערך, הסכם ככל הנראה לא ישתנה במידה דרסטי. אז כן, ככל הנראה תצטרך 710 בפסיכומטרי למרות שכדאי לשאוף ליותר כי יתכן ושנה הבאה הסכם יעלה..

Scott Evil

New member
באמת ? ../images/Emo4.gif

כל כך גבוה ?? לפי מה שידעתי לפני שנתיים זה היה נמוך משמעותי. תראה .. אני לא מהתחום, אז קח את העצה שלי בערבון מוגבל מאוד, אבל .. הדרישה הכל כך גבוהה לכלכלה בתל אביב / העברית הוא מהסיבות של שכ"ל אוניברסיטאי וקמפוסים ותיקים שמושכים סטודנטים. הצע קטן מול ביקוש מטורף יוצר רף קבלה גבוה, לאו דווקא רמה גבוהה בצורה בלתי רגילה. אני לא בטוח אם תואר בכלכלה/מנהל עסקים ממכללה הרבה פחות טוב מתואר מקביל באוניברסיטה מוכרת, אלא אם כן מישהו שמבין יותר ממני יוכל לתקן אותי. אם היית מדבר על הנדסה / משפטים / מדעי המחשב / תוכנה הייתי אומר שבצחוק אין בכלל נקודה להשוות בין תואר של מכללה לבין תואר של פקולטה חזקה באוניברסיטה. אלה שני עולמות אחרים. אבל זה תופס גם לגבי כלכלה / מנהל עסקים ?

nas 18

New member
אני מאמין שבעברית 680 יספיק לכלכלה שנה הבאה

עם ממוצע כזה

Musi© Gi®l

New member
ככה זה כשרוצים ללמוד משהו מבוקש...

וזה לא כאלה דרישות גבוהות. בגרות 102 לא נחשבת גבוהה במיוחד. נכון שהיא יכולה להספיק להרבה חוגים, אבל למבוקשים שבהם צריך להתאמץ חזק עם הפסיכומטרי עם כזאת בגרות.

uri80

New member
הצע וביקוש. לא, זה לא מוגזם.

הרבה רוצים להתקבל. אם להם יהיה סכם גבוה יותר, הם יהיו אלה שיתקבלו ולא אתה. הגיוני.

למעלה