קבלה לתואר שני קלינית

dubi870

New member
קבלה לתואר שני קלינית

היי,
אני בעל תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת בן גוריון.
הבנתי שבאוניברסיטת תל אביב (רק שם?) יש מסלול חוג לאחר תואר בפסיכולוגיה של 60 נק"ז.(שלושה סמסטרים?)
מטרתי היא להתקבל לתואר שני במגמה קלינית. האם הדבר יחשב לי כתואר לכל דבר גם מחוץ לאת"א? ז"א אני אנסה להתקבל גם בשאר האופציות בארץ אוניברסיטאות ומכללות האם גם הם מקבלות את המסלול? ובנוסף למתאם וציונים מתאימים אוכל להגיש מועמדות בכל המוסדות בארץ?
האם יש מסלול של שנת השלמה לבוגרי מדעי המחשב כי ככה הבנתי מאת"א ולא מצאתי על כך באינטרנט?

תודה לעונים בהרחבה :)

sense9

Member
מנהל
ממה שידוע לי,

במידה ותרצה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה גם באונ' אחרות, לא תהיה בעיה. יש אולי מוסדות (לאו דווקא אונ') שיותר מחמירים בקבלה של חוג לאחר תואר, אבל עקרונית לא אמורה להיות בעיה.

*לא נראה לי ש60 נ"ז יתפרשו ע"פ 3 סמסטרים. חושבת שזה ייקח קצת יותר.

טינטין11

New member
חוג לאחר תואר מוכר בחו"ל?

שלום, תודה רבה לכם על המידע שהעברתם פה לגבי "חוג לאחר תואר" בפסיכולוגיה. אני מבין שתעודת "חוג לאחר תואר" מוכרת ע"י האוניברסיטאות בארץ כאשר ניגשים להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. השאלה שלי היא האם גם אוניברסיטאות בחו"ל מכירות בתעודה הזאת? האם בעלי תעודת "חוג לאחר תואר" בפסיכולוגיה מצליחים להתקבל ללימודי תואר שני בחו"ל? אשמח לכל מידע. תודה!

יחשב לכל דבר ועניין, אין שום בעיה.

חוג לאחר תואר מאונ' אחת מאפשר לך להגיש מועמדות לקלינית בכל מקום שתבחר בארץ, בדוק. כמובן שצריך לוודא שמבחינת בחירת הקורסים הספציפיים - אתה בוחר באלו שדרושים למגמות הקליניות (לא סגורה איזה, זה אחרי זמני, אבל המידע קיים באינטרנט ובטח כולל פסיכופתולוגיה, תורות אישיות ולימודי שדה ואולי עוד דברים).

לדעתי האפשרות ללמוד אמורה להיות קיימת בכל אוניברסיטה, לא רק בת"א ולא רק בפסיכולוגיה, אבל לא בדקתי.

לגבי משך ההשלמה-
לצערי יקח יותר מ-3 סמסטרים ולו בגלל שלפעמים יש קורסים עם דרישות קדם. מאידך, אם אתה מוכן גם לקחת סמסטרי קיץ, אפשר לקצר הליכים (לדוג' לקחת קורס מבוא לפסיכולוגיה וקורס בחירה אחד בקיץ לפני שאתה 'מתחיל' רשמית).
כמו-כן חשוב שתבדוק לאילו פטורים אתה זכאי ע"ס הלימודים שלך. אני מניחה שתוכל לבקש מבחן פטור מסטטיסטיקה ואולי לקבל עוד כמה הטבות, אם כי לא הרבה. זה יקצר לך חלק מהדרך.

אני לא מכירה מסלולי השלמות לבוגרי מדעי המחשב -
אבל ההמלצה הטובה ביותר שלי אליך היא לפנות ליועץ התואר הראשון ולקבוע פגישה. אחרי שחרשת את אתרי האינטרנט והידיעונים כמובן.

אה, ועוד המלצה: תתחיל לצבור 'התנדבויות' והתנסויות. זה גם טוב למכתבי המלצה וקורות חיים, וגם יביא לכך כשכשתגיע ללימודי שדה, משם אתה מקווה לקבל את ההמלצות המרכזיות, תגיע בשל ומנוסה יותר.

הרבה בהצלחה.

למעלה