קבלה

זאבינגר

New member
קבלה

שלום. יש לי שאלה.

אני נכה צה"ל ומגיע לי החזר על חלק מהכסף שאני משלם לצהרון של הילד שלי. בדרך כלל משרד הביטחון צריך לאשר את הצהרון, ואחר כך מחזיר לי את הכסף כשאני מביא להם את הקבלות.

מכיוון שבמקרה שאני מדבר עליו מדובר רק בצהרון לחודש יולי שממשיך את הקיטנה של העיריה, עובדת השיקום אמרה לי שכנראה שתספיק קבלה.

ביקשתי קבלה מהגננות של הצהרון, אך בהתחלה הן דחו אותי בתרוצים שונים. כששאלתי אם זה שחור, הן אמרו: "לא, לא, מה פתאום." לבסוף נתנו לי קבלה, אבל כזאת שאפשר לקנות בחנות. מהסוג של קבלות הפיקטיביות. לא מצויין שם שום מספר קבלה או שום דבר. משרד הביטחון לא מקבלים דבר כזה. הם אומרים שהם צריכים מספר קבלה או מספר עסק או עוסק מורשה או משהו. אני לא כל כך מבין בזה. הגננת אמרה לי שהם עוסק זעיר ולכן אין להם שום דבר ולא מספר ולא כלום. למרות שלדעתי יש מספר לעוסק זעיר.

לדעתי הקבלה שהן נתנו לי היא לא חוקית ולפי החוק הן חייבות לתת לי קבלה חוקית.
האם זה נכון? ואם כן, מה עלי לעשות?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קבלות חייבים לתת

גוף המקבל כספים חייב לתת קבלות, עוסק מורשה חייב לתת חשבונית לדרישת הלקוח.
כל גוף כזה רשאי לקנות פנקס קבלות בחנות לצרכי כתיבה, על הקבלה צריך להיות כתוב שם העסק, הסכום, התאריך ותמורת מה ניתן, זה שגם זייפנים משתמשים (לדברייך) בקבלות כאלה לא צריך לעניין את הצהרון.
אם לדעתך נעשה שם משהו לא כשר - תוכל לפנות לשלטונות המס - אם זה לא מתאים למשרד הבטחון לתת החזר לפי זה תוכל להכניס את הילד לצהרון שנותן חשבוניות שיתאימו למשרד,

זאבינגר

New member
תודה על התגובה

אני לא אומר שנעשה משהו לא כשר, אך על הקבלה אכן לא כתוב את שם העסק ואת מספר הקבלה, והן לא מסכימות להוסיף את זה. גם למי שהוא עוסק זעיר יש שם עסק או מספר עסק או משהו כזה, נכון?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נכון

צריך להיות פרטי מקבל התשלום
לא מסכימות?
פנה למשרד החינוך ולמס הכנסה - רק קודם לכן ידע אותן, אולי יתעשתו (רק קח בחשבון שבמקרה כזה עלולים להחזיר לך את כספך ולא להסכים לקבל את ילדך.

זאבינגר

New member
תודה רבה

זה לא רלוונטי שהם לא יקבלו את ילדי, כי הצהרון התחיל לפני שבועיים וחצי, ונגמר עוד שבוע.

למעלה