קבלות וחשבוניות באטסי/ התייעצות

mirit1979

New member
קבלות וחשבוניות באטסי/ התייעצות

אני הולכת לנהל חנות באטסי עבור חברה שמכינה בבית מוצר לתינוקות בעבור איזשהו אחוז מהרווחים. הענין הוא שאותה חברה אמרה לי שכרגע כל עוד אין המון מכירות היא לא יכולה להוציא חשבוניות כי היא מוגדרת במס הכנסה/ביטוח לאומי כעקרת בית והיא לא רוצה לשלם מעמ. לא מבינה בזה.
אלא שלי אישית נראה לא מקצועי למכור מוצר ב500 ש״ח ולא לתת קבלה.
מה דעתכם?
מה אתם עושים? כולכם נותנים קבלות?

crit

New member
למעשה זה לא צריך לעניין אותך. מה שחשוב זה איך את מדווחת על ה

הכנסות שתקבלי מהחברה שלך. את צריכה להגדיר את מצבך מול רשויות המס - עוסק זעיר או עוסק מורשה - ובהתאם להוציא חשבוניות או קבלות על ההכנסות שלך.
אתן שני גופים נפרדים כשכל אחד צריך לנהל את עניניו בנפרד מול רשויות המס

mirit1979

New member
זה נכון אבל...

תודה על התשובה.
מה שאת אומרת זה נכון אבל אני מרוויחה ביחס ישיר לכמות המוצרים. יש לי אינטרס שיהיו הרבה מכירות אחרת אני לא ארויח וחבל על ההשקעה שלי.
נראה לי ש-
1. למכור מוצרים ללא קבלה זה לא מקצועי בעיני הלקוח לא? אני לא מדברת על רשויות המס רק על איך זה נראה מבחינה מקצועית כלפי הלקוחות. מדובר במוצר שעולה 550 ש״ח.
2. אם היא כן תתן קבלה דרך העסק של בעלה היא תלויים במעי מה שיגדיל את הסכום של המוצר.
אני תוהה אם בכלל להכנס לכל הסיפור הזה כי איך אני יכולה לשווק מוצר שלא נותנים בגינו קבלות?
אולי אני טועה וללקוח ממש לא אכפת.
רוצה לשמוע מנסיונכם

תודה :)

crit

New member
אני עד היום מכרתי כמה מאות מוצרים - מעולם לא

צרפתי קבלה ומעולם לא נתבקשתי לצרף כזו.

yauli747

New member
ללקוח לא באמת משנה כי הוא מקבל חשבונית מאטסי

אבל לרשויות המס בארץ זה מאוד חשוב! אם היא לא תוציא חשבונית על המכירות ואת לא תוציאי חשבונית על העמלות תיווך אז הרי את מעילמת הכנסה ומוכרת בשחור...
&nbsp
&nbsp

crit

New member
את מוציאה חשבונית על מכירה את לא חייבת לשלוח אותה לקונה

למעלה