קבלו את צבע השנה ל 2025 של פאנטון

סופהו 1

Well-known member
לא סתם חשוב, חשוב מאוד.
לא יודעת איך הצלחתי לישון בלי לדעת מהו טרנדולוג. חזאי טרנדים -חזאי מגמות.
גם זה ממש חשוב ואני מבינה שברחבי העולם יש מי שזה ממש מעסיק אותם.

יש מאוכזבים. הם ציפו למשהו כמו סגול עמוק שמתאים יותר למה שקורה בעולם.. (גם אני מעדיפה אותו)
המון ביקורת על הבחירה.. בעיקר על האמירה שכל אחד יכול ללבוש אותו, כי לא, לא מתאים לכל אחד.

אם יכריחו אותי לבחור בגד בצבע הזה, אז מכנסיים.. אולי נעליים/תיק. מבחר צבעים יתאימו לו.
הרבה יותר טוב מאשר השילוב המזעזע שפשט ברחבי מדינתנו, מתישהו בשנות השמונים.
כל מחלקות הבגדים לילדות, נערות ונשים היו בגוונים האלו:
group-seamless-fabric-pattern-advertising-texture-vertical-textile-clothes-lines-stripe-vector...jpg

אבח"י

Well-known member
לא סתם חשוב, חשוב מאוד.
לא יודעת איך הצלחתי לישון בלי לדעת מהו טרנדולוג. חזאי טרנדים -חזאי מגמות.
גם זה ממש חשוב ואני מבינה שברחבי העולם יש מי שזה ממש מעסיק אותם.

יש מאוכזבים. הם ציפו למשהו כמו סגול עמוק שמתאים יותר למה שקורה בעולם.. (גם אני מעדיפה אותו)
המון ביקורת על הבחירה.. בעיקר על האמירה שכל אחד יכול ללבוש אותו, כי לא, לא מתאים לכל אחד.

אם יכריחו אותי לבחור בגד בצבע הזה, אז מכנסיים.. אולי נעליים/תיק. מבחר צבעים יתאימו לו.
הרבה יותר טוב מאשר השילוב המזעזע שפשט ברחבי מדינתנו, מתישהו בשנות השמונים.
כל מחלקות הבגדים לילדות, נערות ונשים היו בגוונים האלו:
צפה בקובץ המצורף 121361
אחת מסדרות הריאליטי האהובות עליי היא: "פרוייקט מסלול". גם MKR האוסטרלית, לא הישראלית המזעזעת.
טוב, בפרוייקט מסלול העכשווי, אחד מעצב שמלה מבד בצבע השנה, [לא שהוא ידע על כך, נדמה לי] וברור לגמרי שלא כל אחת יכולה ללבוש צבע כזה, והוא התאים אותו ובחר בו לאחר שבחר את הדוגמנית שתלבש.
אישית, יש בי רתיעה מחום.
נעליים חומות, רק זוג אחד אצלי, חגיגיות [לטקסים בהם אניי עומד, וזהו]
צהוב, ורוד-עתיק, כחול, ירוק, בז' - לא חום!
אגב הצבע הכי אהוב עליי הוא סגול, ואין לי בגדים סגולים ;-(
לפני הקורונה אני חושב, צפיתי בתוכנית דוקו על זיהוי מגמות. לוקחים אנשים צעירים בעיקר, שולחים אותם למטרופולינים בכל העולם, למקומות שהם "הייפ", והם אמורים לזהות כיוונים בולטים בצבע, באופנת רחוב, תיקים, אביזרים.
זה שווה מליונים לחברות טקסטיל ואופנה, מעצבי אביזרי אופנה וכו'
רוב בני האדם, מהמעמד הבינוני הנמוך עד אלה שיכולים להרשות לעצמם מעצב אישי, קונים בחנויות בגדים. רוב בני אדם, העדריות היא שם המפתח, כך - רציתי לקנות החורף בגדים עם צבע, נייט! ידידה אופניתית מאוד שלנו, התלוננה שגם לנשים החורף אין בגדים עם צבע, רק: שחור, אפור, אולי כחול עמוק. הרוב, בדי פוטר או סגנון "טריינינג" המאוס עליי.
בטח מצאתי, אל דאגה, לשם כך הלכתי לחנויות ברחובות, בקצה השווקים.

סופהו 1

Well-known member
רוב בני האדם, מהמעמד הבינוני הנמוך עד אלה שיכולים להרשות לעצמם מעצב אישי, קונים בחנויות בגדים. רוב בני אדם, העדריות היא שם המפתח, כך - רציתי לקנות החורף בגדים עם צבע, נייט! ידידה אופניתית מאוד שלנו, התלוננה שגם לנשים החורף אין בגדים עם צבע, רק: שחור, אפור, אולי כחול עמוק. הרוב, בדי פוטר או סגנון "טריינינג" המאוס עליי.
בטח מצאתי, אל דאגה, לשם כך הלכתי לחנויות ברחובות, בקצה השווקים.
מוזר.
הגעתי היום לשני קניונים.. באחת החנויות, ראיתי בחלון הראווה, לא תאמין.. ערימת סריגים לגברים בלבן, שחור, חום בהיר בהיר, אדום, כחול כהה וירוק כהה ובוהק!!
נכנסתי לחנות אחרת וגם שם ההיצע היה מגוון- כחולים, ירוקים וחומים בגוונים שונים, גם יין, סגול ובורדו, וכמובן אפורים ושחורים. יש סריגים לגברים ב 10 גוונים!! לנשים יש פחות מבחר.:confused:
לא ראיתי ורוד, אבל ייתכן שהתעלמתי לא במודע :giggle: ורוד ואני לא הולכים ביחד.

אבח"י

Well-known member
מוזר.
הגעתי היום לשני קניונים.. באחת החנויות, ראיתי בחלון הראווה, לא תאמין.. ערימת סריגים לגברים בלבן, שחור, חום בהיר בהיר, אדום, כחול כהה וירוק כהה ובוהק!!
נכנסתי לחנות אחרת וגם שם ההיצע היה מגוון- כחולים, ירוקים וחומים בגוונים שונים, גם יין, סגול ובורדו, וכמובן אפורים ושחורים. יש סריגים לגברים ב 10 גוונים!! לנשים יש פחות מבחר.:confused:
לא ראיתי ורוד, אבל ייתכן שהתעלמתי לא במודע :giggle: ורוד ואני לא הולכים ביחד.
ממש מוזר.
כי בשני הקניונים הגדולים - גבעתיים, תל-אביב - ממש נייט.
אז לאן ללכת?
המלצות תתקבלנה בחיוב ובשמחה.

סופהו 1

Well-known member
ממש מוזר.
כי בשני הקניונים הגדולים - גבעתיים, תל-אביב - ממש נייט.
אז לאן ללכת?
המלצות תתקבלנה בחיוב ובשמחה.
ממש לא מצליחה לשחזר באיזו חנות ראיתי את ערימת הסריגים הצבעוניים. אולי באיילון.

גיגלתי סריג סגול לגברים והתגלה לפני עולם שלם של סריגים בסגול ובעוד צבעים, גם דוגמת יהלומים:
Diamond Pattern Vest Royalty-Free Images, Stock Photos & Pictures |  Shutterstock

קלייטון.ש

Well-known member
תודה למעצבים שבחרו לצבע שם הגיוני ובנאלי שמתאר היטב את הצבע, ואם שומעים את התיאור אפשר להעלות על הדעת את הצבע.
כי באמת יש הרבה צבעים עם שמות מוזרים שאתה לא יכול בשום אופן לנחש את הצבע מהשם שלו.
במיוחד אני סובל מטורקיז. אני שומע טורקיז ורואה משהו באיזו האדום-ורוד, סגול, שמה.
בשום אופן לא מבין ולא תופס איך הצבע בעל השם הזה הוא פשוט כחול. איך צבע כחול קיבל שם של משהו ורוד.
בנוסף לכך אני לא מבין את האינפלציה בשמות של צבעים.
לוקחים צבעים שלי הם נראים בדיוק אותו דבר ופתאום לכל אחד יש שם אחר. חברה זה אותו צבע. אולי אחד מהם קצת מלוכלך יחסית לשני, אבל חוץ מזה זה אותו דבר.
איך מגיעים מזה ל-20 שמות שונים.

צליליתה1

Well-known member
תודה למעצבים שבחרו לצבע שם הגיוני ובנאלי שמתאר היטב את הצבע, ואם שומעים את התיאור אפשר להעלות על הדעת את הצבע.
כי באמת יש הרבה צבעים עם שמות מוזרים שאתה לא יכול בשום אופן לנחש את הצבע מהשם שלו.
במיוחד אני סובל מטורקיז. אני שומע טורקיז ורואה משהו באיזו האדום-ורוד, סגול, שמה.
בשום אופן לא מבין ולא תופס איך הצבע בעל השם הזה הוא פשוט כחול. איך צבע כחול קיבל שם של משהו ורוד.
לוקחים צבעים שלי הם נראים בדיוק אותו דבר ופתאום לכל אחד יש שם אחר. חברה זה אותו צבע. אולי אחד מהם קצת מלוכלך יחסית לשני, אבל חוץ מזה זה אותו דבר.
יש שבט שמשתמש ב 3 שמות בלבד לתיאור צבעים: לבן, שחור ואדום
אז אני שואלת אותך, בתור מומחה למינימליזם, באיזה צבע השמים הבוקר?

קלייטון.ש

Well-known member
בתור מומחה למינימליזם, באיזה צבע השמים הבוקר
זו שאלה קלה, השמיים תמיד בצבע השמיים. אפשר להגיד גם שלשמיים יש צבע של מים, יש להם אותו צבע.
האדמה בצבע האדמה. גם גזעי העצים בצבע האדמה. העלים בצבע של עלים. לפרחים יש עוד צבעים, לא הרבה.
מפה אפשר להחיל את הצבעים האלה על דברים אחרים.

אבח"י

Well-known member
חחחחחחחח
חובב תוכניות עיצוב בתים כמוני, שלומד מהן, איך בשום פנים ואופן לא לעצב את הבית, גם לומד מהר מאוד על סוגי צבעים, על החשיבות הגורלית-האקזיזטנציאלית של ההבדל בין גוון 1 לגוון 2, שאף אחד לא רואה.
מזכיר לי לפני כמה שנים, מצאו את השחור הכי שחור. ;-)

mיטלמן

Well-known member
הצעת הגשה, (;
מיד כשאתה שומע טורקיז, תחשוב טורקיה,
ישר תעבור לך האסוציאציה לורוד.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני אנסה לעשות לך קצת סדר.
הצבעים ככלל מתחלקים לשתי קבוצות, צבעים של בנים וצבעים של בנות.

צבעים של בנים זה למשל אדום, כחול חום, צהוב ירוק וצבעים של בנות זה צבע זית, צבע אפרסק, צבע יין, צבע קרם וכו' בעוד שאצל בנים אלו שמות של מאכלים ומשקאות.

ביום שתצליח להבין את הראש שלהן תבין גם את הצבעים שלהן.

קלייטון.ש

Well-known member
אני אנסה לעשות לך קצת סדר.
הצבעים ככלל מתחלקים לשתי קבוצות, צבעים של בנים וצבעים של בנות.

צבעים של בנים זה למשל אדום, כחול חום, צהוב ירוק וצבעים של בנות זה צבע זית, צבע אפרסק, צבע יין, צבע קרם וכו' בעוד שאצל בנים אלו שמות של מאכלים ומשקאות.

ביום שתצליח להבין את הראש שלהן תבין גם את הצבעים שלהן.
צבעים זה בעיקרון דבר של בנות.
לבנים יש כחול ושחור וזהו. כאשר השחור הוא למעשה כחול שהתלכלך ולא היה זמן לכבס, ויש גם אפור שזה בעצם השחור שדהה בכביסה כי לא זורקים בגד רק בגלל שירד לו קצת הצבע והוא נקרע קצת בבית השחי או במפשעה.
בנות הן אלה שמבינות בצבעים ומתאימות צבעים כולל צבע התחתונים.
שהרי כל פולניה תגיד לך שחשוב מאד שהתחתונים יתאימו לצבע הבגדים, כי אם תהיה תאונה ותגיעי למיון שהרופאים לא יגידו תראו התחתונים לא מתאימים בצבע.

צליליתה1

Well-known member
צבעים זה בעיקרון דבר של בנות.
לבנים יש כחול ושחור וזהו. כאשר השחור הוא למעשה כחול שהתלכלך ולא היה זמן לכבס, ויש גם אפור שזה בעצם השחור שדהה בכביסה כי לא זורקים בגד רק בגלל שירד לו קצת הצבע והוא נקרע קצת בבית השחי או במפשעה.
בנות הן אלה שמבינות בצבעים ומתאימות צבעים כולל צבע התחתונים.
שהרי כל פולניה תגיד לך שחשוב מאד שהתחתונים יתאימו לצבע הבגדים, כי אם תהיה תאונה ותגיעי למיון שהרופאים לא יגידו תראו התחתונים לא מתאימים בצבע.
סבתי הפולניה לא התייחסה לצבע התחתונים אלא רק למידת הנקיון והעדר קרעים, וכו.
אני מניחה שגם הפראמדיק ישמח לתחתון (לא יכולתי להתאפק) נקי ולא יסרב להגיש עזרה בגלל הצבע

למעלה