קבלו את שרה ברייטמן הישראלית, לינה מחול כאושן

קבלו את שרה ברייטמן הישראלית, לינה מחול כאושן

קבלו את שרה ברייטמן הישראלית, השועלה לינה מחול כאושן בשיר השקט הכחול מתוך פסטיגל 2013 האחרון.

xjoiq

New member
קצת נסחפת עם השרה ברייטמן אפילו קצת הרבה..

כשאמרת שרה ברייטמן הלב שלי הפסיק לעבוד ועד שלא רצתי לפתוח את הלינק וכאילו לחדש את פעילות ליבי במנואלה הוא סירב לחזור לשרות.
השיר לא כל כך מתאים לה.השיר מושך לגבוהים וזה לא תחום הנוחות שלה. ובכלל טרם נולד הבן/בת אנוש שיכול לעשות קאברים לשרה ברייטמן.

אולי, אך זה הביצוע הכי קרוב שהשועל שמע בעברית

לסגנון השירה של שרה ברייטמן.

והשועל דווק לא חושב שהשיר הזה לא התאים לועלה לינה, הוא התלבש עליה כמו כפפה ליד.
השועל לא מפסיק לשמוע את השיר הזה בלופ, ואפילו הפך אותו לרינגטון בסמארטפון שלו.

xjoiq

New member
זה כמו להגיד

שמגדלי אביב זה הדבר הכי קרוב לשמש בישראל
סה"כ נשאר עוד 149 מיליון קילומטר פחות מאתיים מטר

ולינה מרגשת פי 1000 בשירים לא מז'ורים

kobyz21

New member
לינה מרגשת? כלל לא!

שירתה טכנית מקובעת, חסרת אישיות ונשמה...

kobyz21

New member
ערבית לא ממש מעניין אותי לשמוע

מה גם שלא ממש אפשר לבחון התחברות למילים אם אינך דובר השפה... אך אני די בטוח שמדובר גם בביצוע סתמי, אותה שבלונה טכנית, ללא עומק, נשמה, מגע אישי או משהו פנימי...

xjoiq

New member
3 דברים

לגבי הכותרת,לגבי החלק ה-I,לגבי החלק ה-II

1.לגבי הכותרת אני לא יכול להתווכח איתך למרות שלדעתי אתה מפסיד ובגדול יש מלודיות שלעולם לא תגיע אליהם ויש אמני על שמחוץ לז'אנר ההרדקורי הערבי(שגם שם יש עולם ומלואו של הרמוניות) שלעולם לא תדע איך הם נשמעים וכמה הם מרגשים.
אני חושב לעומת זאת שאין שפה שלא מעניינת אותי לרבות ערבית. אני אישית אפילו לפעמים בשביל להעשיר את עולמי המוזיקלי אני לפעמים תוקע מחט באיזשהי נקודה על הגלובוס ומחפש שירים מעניינים שנעשו מסביב לאותו רדיוס
בתור איזשהו מבוא לערבית אני אביא לך משהו שסטינג עשה ביחד עם אחד מאותם זמרי על - desert rose אבל יש אינספור דברים מרתקים בשפה הערבית
הנה למשל משהו קטן שמצאתי באיזור כירכוך(עיר המוצא של המשפחה של הכרקוקליות)
והנה אדרלזי המעלף בגירסה הערבית-כורדית
2.זה ממש לא נכון השפה היא בכלל לא הדבר הקובע בשיר השפה היא בסך הכל אחד מכלי הנגינה בתזמורת, כלי ראשי, אבל כלי ואם אפשר להרגיש רגש ועוד הרבה תחושות בנגינת כינור או פסנתר בטח ובטח שאפשר לחוש מהפעולה הווקאלית של השירה.
3.ומה שכתבת בסוף זה הכי לא במקום כי זו דעה קדומה נטו וחבל כי זה מנוגד לסקרנות שיש לי עפי"ר לקרוא על חווית השמיעה שלך מהעניינים העומדים על הפרק

kobyz21

New member
3 תשובות

1. אין מה לעשות, פשוט לא חושב שערבית שפה יפה, לרוב לא אוהב יותר מדי את צורות השירה הערביות הבסיסיות שיצא לי לשמוע(כבדות ופומפוזיות מדי לרוב) ואני מדבר כאחד שבמוצאו הוא חצי מרוקאי, רבע סורי(רבע רביעי יווני), כמובן מכיר את השיר הזה של סטינג, שיר מעניין ומפואר, משום מה לא חולה עליו יותר מדי, יתכן בגלל הערבית.. 2. הרבה צדק בדבריך, לא אמרתי שלא ניתן להרגיש רגש, בהחלט אפשר להרגיש רגש בקול גם בשפות זרות(קורה לי הרבה בשירים בצרפתית), התכוונתי שאי אפשר לקבוע חד משמעית התחברות למילים שזה גם נתון שיכול לעשות הבדל גדול ולתת עוצמה(ללינה אין את זה בכלל)... 3. מבין אותך, אך אני מצטער הספיק לי לשמוע את לינה בתוכנית, ואאל״ט היה לה שם גם ביצוע אחד בערבית, לדעתי כל הביצועים שלה היו בינוניים, לא מעניינים ולגמרי לא מסעירים.

xjoiq

New member
3 תגובות

1. משלים בלי להסכים(ואתה לא צריך להתנצל באמצעות המוצא)
2. לדעתי חוסר היכולת שאתה טוען לקבוע התחברות לטקסט נובע בעיקר מ-1 שלך וכן גם מה שכתבת בסוף בסוגריים כי בעיני כשהיא שרה בערבית קרה לי דבר מוזר גם הצטמררתי כולל רעידה חיצונית בראשי וגם לוחלחתי בעת ובעונה אחת דבר שיכול לקרות רק עם התחברות והרבה רגש של המבצע
3. "הספיק לי" פירוש: גם כן נובע מ-1 שלך

אותך אולי לא, אך את השועל לינה מאוד מרגשת

והשילוב שלה בביצועים בין מזרח למערב זה פשוט מקסים.

kobyz21

New member
יש לה יחוד קולי מקסים...

אך היא לא עושה עם זה מספיק, שירתה לא מרגשת ואינה מנעידה עפעף אצלי... חסר אצל לינה תעוזה לתת שירה אינסטינקטיבית, חבוי בה פחד לעשות טעויות, להיכנס לתוך השיר ולשיר אותו משם, להראות את לינה האמיתית, פשוט לא מבטאת נשמה... מבחינתי היא יותר מתאימה להיות זמרת במקהלת כנסייה או כחלק מהרכב ליצירת שילוב הרמוני אבל לא כחלק הראשי...

השועל לא מסכים איתך כמובן לגבי השועלה

לינה מחול זו הזמרת הכי אמיתית והכי מקורית שהשועל שמע בישראל כבר הרבה זמן.
והיא דווקא מאוד העזה. מה שהשועל שמע בדה ווייס זו בהחלט לינה האמיתית. אין יותר אמיתי מזה.

GALxp

Well-known member
אנאל ולנזי? ברצינות?

כזו חובבנית. התקדמה הרבה בזכות המראה שלה.

xjoiq

New member
צבע קול סוףף(לפחות יחסית לאותה תוכנית)

ו..כן היה מגיע לה לזכות.
ואת זה אני אומר לך בתור אחד שמצליח להוריד את הסטאר קוואליטי להשפעה מאוד נמוכה למרות שהוא סטרייט איבן סטרייט אפס בסולם קינסי

Nightingale5

New member
צבע קול סוף באמת אבל הביצועים שלי

לקו בחסר כולם למעט האודישן המושלם
בהתחלה חשבתי שזה בגלל בחירות שירים שגויות ואז כשהיא שרה את השיר האחרון TURN שאחריו הודחה שלדעתי היה אמור להתאים לה כמו כפפה
היא ממש פישלה! לכן ההדחה שלה הייתה מוצדקת
אבל אני מאמינה שזה עניין של ניסיון
אני חושבת שלינה מאוד מוכשרת והגיע לה לזכות למרות שהתחברתי יותר לאופיר ורודי (מאלה שהגיעו לגמר)

xjoiq

New member
"הליקויים" היו בטלים בששים ע"י צבע קול המטריף

כל ביצוע שלה היה תענוג תענוג.
הסגניות שלה מבחינתי היו רודי ורוני ורק אח"כ לינה

Nightingale5

New member
רוני מושלמת, אם רק היה אפשר להביא יותר

ממתמודד אחד לגמר ולא אחד מכל מנטור כמו שהתחיל להיות בעונה ה-3 בארה"ב אז שרית הייתה מגיעה בלי אף אחד ורוני הייתה נכנסת במקומה

למעלה