קבלו הצעה של פעם בחיים

אני יודע את זה

אבל יש לי יצרים ולא התגברתי עליהם אבל אני לפחות יודע את האמת ולא מסתתר מאחורי שנאה ויש לי הרגשה שאם אתה תלך לסמינר אתה הראשון שתחזור בתשובה כי לפי מה שהתרשמתי ממך אתה בן אדם שהולך עד הסוף אחרי מה שאתה חושב שהוא אמת רק שעוד לא גילת את האמת

באמת שאין לך בושה

אתה עוד אחד שהולך כצאן לטבח. נראה לך שבגלל שאתה מאמין, ככה כולם גם כן. זה ההבדל בין משיחיסטים לדתיים, אולי תלמד קצת מדתיים אמיתיים. אני את האמת שלי גיליתי, והאמת היא שאני בחיים לא אלך עם אנשים שמאיימים על חיים של יקרים לי. אין לך איזו תפילה ליהווה עכשיו?

לא דווקא לא

ענו לי שם שכלית על הכל לא היתה להם תשובה אחת שניסתה למרוחיודע מה אני יודה בטעות שלי אם תענה לי על שאלה אחת בלבד למה באת לעולם ? מה התכלית שלך ושלי ושל כל אחד בעולם הרי למה אתה עובד וחוסך ובסוף מת ומשאיר הכל פה תן לי סיבה הגיונית אחת

למה באתי לעולם?

כי ההורים שלי כבר היו מאוהבים, ורצו עוד ילדים. החיים שלך זה מה שאתה עושה מהם, אם בנית לעצמך חיים משמעותיים, כאלו יהיו, אם בחרת לחפף תחיה חיים ללא מטרה.

תגדיר מטרה אל תמרח אותי

למה בן אדם רץ עובד ממציא דברים בסוף מגיע לגיל שבעים מת אם בן אדם נולד בשביל לחיות למה הוא מת ואם הוא נולד בשביל למות למה הוא חי

אתה גם סלקטיבי בנוסף לכל?

כבר אמרתי לך שהחיים שלך הם מה שאתה עושה מהם, כל אחד והמטרה שלו בחיים: אצל חלק זה אהבה והבאת ילדים לעולם, לדוגמא.

אז תענה

אהבה היא נגמרת בדרך כלל אחרי עשרים שנה בערך במצב הטוב להביא ילדים ? למה בשביל שימותו גם אחרי שמונים שנה נראה לך הגיוני

אהבה נגמרת בד"כ?

אומנם יש הרבה גירושין, אבל הרוב (סטטיסטית) נשאר. אתה כל כך סגור שזה מדהים: אתה רואה את החיים הדתיים כמטרה בחיים, אני רואה את ההגנה על המדינה כמטרה לחיים, אחר רואה אהבה כמטרה בחיים.

גם הרוב שנשאר

תהיה כנה זה מאהבה ? או זה מאינטרס משותף לא לפרק את החבילה אם תשאל מי מאושר מחיי הנישואין שלו אחרי 7 שנים של נישואין או אם האהבה נשארה אני מאמין ש90 אחוז יענו שאין אהבה כמו בהתחלה והם לא מאושרים

שוב השטויות שלך

אתה לא יודע כמה שזה מכעיס לשמוע בן אדם, שמתיימר להכיר אנשים שהוא לא באמת מכיר.

אני לא מתיימר

יש אחד לכמה מאות זוגות שלהם יש אהבה שנשארת ואם היית יודע מה זו אהבה אז היית מבין למה אני מתכוון תגדיר לי אהבה מה זו אהבה נראה אותך?

אתה כן מתיימר

אני מבין, שלדעתך אתה יודע הכל, אבל אתה לא. אתה לא מכיר את האנשים, שעליהם אתה מדבר, ואל תדבר בשמם. מה זו אהבה? הרבה דברים אפשר לומר: זאת משיכה מינית כמו גם נפשית לאדם (אהבה רומנטית אני מתכוון), זה גם הרצון להיות איתו/איתה... לאהבה יש הרבה פירושים, וכל אחד רואה אותה בדרך אחרת. יש כאלו שיראו אהבה כרצון להיות דבוקים אחד לשני, ויש כאלו שיראו אהבה כמשהו חולף וסתמי. אם אתה טוען, שאדם לא מבין מה זה אהבה, יש לך בעיה רצינית.

למה אתה מתחמק

כי אין לך תשובה וברגע שתהיה לך תשובה תבוא לדבר איתי כי זה רק הוכחה שאתה עיוור כי אם האמת שלך לא מסוגלת להגדיר את זה אז היא לא אמת

שאלת שאלה, ענית לך

אם זה לא תואם את דעתך, שיבושם לך, אבל זו דעתי, כבד אותה ותפסיק את מסע הדת שלך.

אתה נשמע כמו מיסיונר

מטיף ומטיףעל כמהאנחנו עיוורים אתה יודע האמתאינה אבסולוטיתאולי אנחנו עיוורים אבל גם אתההסתנוורת קצת חוצמזה אומרים שככל שאתה יודע אתה לא יודע כלום אז אל תבוא עם פוזה מתנשאת של אני ראיתי את האור ואני מסתכל עליכם מלמעלה ומרחם עליכם היינו כבר בהטפוץ האלה בתיכון כשמחוץ לשער עמדו "שליחי האל" שניסו למכור את היהדות ולשדל את היהדות זה מוריד המון מערכה של אמונה אתה יורה לעצמך ברגל ככה

אחי אני לא בא אלייך בשום פוזה

פשוט זה מעצבן אותי שהאדריכל בא אלייך בכזו שנאה שכאילו באתי להרוג אנשים אני הייתי בסמינר הזה וואלה יש שם הרבה דברים נכונים אמרתי שהוא מסכן בגלל זה שהוא לא פותח את הראש שלו לכיוונים אחרים היה בסמינר אחד שבא והצהיר שאין אלוהים ח"ו שהוא מאמין באבולוציה לקח אותו איזה רב והם ניהלו וויכוח מתורבת במשך שלוש שעות וואלה הבן אדם השתכנע הרב השאיר אותו בלי מילים הבן אדם התחיל לבכות הוא אמר לא יכול להיות שהאמנתי במשהו כל כך הרבה זמן והכל היה שקר לזה התכוונתי שזה לא יקרה גם לו איש באמונתו יחיה רק אל תכליל אנשים סתם ותלכלך עליהם בגלל סטיגמות

למעלה