קבלו מתכון מעניין ביותר-שבוע הבא אספר איך יצא
עוד עם חיים כהן (הידוע בכינויו "חיים שפונדרה" שגם יקח תפקיד מרכזי ב"נהג נולד" שאין לי מושג מה זה) מפציץ במתכונים. הפעם השף חרג ממנהגו והביא מתכון פלצני למדי אך עדיין קביל לטעמי. הנה המתכון: ביף סטרוגנוף בסגנון אסיאתי :החומרים 1 חציל, פרוס לעיגולים שמן כ-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס דק 1 שן שום, קצוצה 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות כמה עלי קפיר ליים מלח ופלפל 1 פחית חלב קוקוס כמה עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות מעט מיץ לימון או ליים שמן זית 600 גרם פילה בקר, חתוך לרצועות להגשה אורז לבן מבושל מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות. מוציאים ומניחים על מגבות נייר. שמים במחבת מעט שמן, את הג'ינג'ר והשום ומטגנים מעט, בלי שהשום ישחים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן זהובות. מוסיפים את עלי הקפיר ליים, ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, החצילים המטוגנים, הבזיליקום ומעט מיץ לימון ומכבים את האש. מחממים היטב מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את רצועות הבשר טיגון קצר מאוד, רק עד שהן מחליפות צבע. מוסיפים את הרוטב למחבת הבשר, מערבבים רגע כדי שיתחמם ומגישים מעל אורז לבן. עלי קפיר ליים ניתן לדעתי להחליף במעט גרידת לימון + מיים שלואיזה הושרתה בהם במה כדאי להחליף את הפילה היקר מפז ??
עוד עם חיים כהן (הידוע בכינויו "חיים שפונדרה" שגם יקח תפקיד מרכזי ב"נהג נולד" שאין לי מושג מה זה) מפציץ במתכונים. הפעם השף חרג ממנהגו והביא מתכון פלצני למדי אך עדיין קביל לטעמי. הנה המתכון: ביף סטרוגנוף בסגנון אסיאתי :החומרים 1 חציל, פרוס לעיגולים שמן כ-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס דק 1 שן שום, קצוצה 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות כמה עלי קפיר ליים מלח ופלפל 1 פחית חלב קוקוס כמה עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות מעט מיץ לימון או ליים שמן זית 600 גרם פילה בקר, חתוך לרצועות להגשה אורז לבן מבושל מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות. מוציאים ומניחים על מגבות נייר. שמים במחבת מעט שמן, את הג'ינג'ר והשום ומטגנים מעט, בלי שהשום ישחים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן זהובות. מוסיפים את עלי הקפיר ליים, ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, החצילים המטוגנים, הבזיליקום ומעט מיץ לימון ומכבים את האש. מחממים היטב מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את רצועות הבשר טיגון קצר מאוד, רק עד שהן מחליפות צבע. מוסיפים את הרוטב למחבת הבשר, מערבבים רגע כדי שיתחמם ומגישים מעל אורז לבן. עלי קפיר ליים ניתן לדעתי להחליף במעט גרידת לימון + מיים שלואיזה הושרתה בהם במה כדאי להחליף את הפילה היקר מפז ??