קבלו מתכון מעניין ביותר-שבוע הבא אספר איך יצא

o h a d d

New member
קבלו מתכון מעניין ביותר-שבוע הבא אספר איך יצא

עוד עם חיים כהן (הידוע בכינויו "חיים שפונדרה" שגם יקח תפקיד מרכזי ב"נהג נולד" שאין לי מושג מה זה) מפציץ במתכונים. הפעם השף חרג ממנהגו והביא מתכון פלצני למדי אך עדיין קביל לטעמי. הנה המתכון: ביף סטרוגנוף בסגנון אסיאתי :החומרים 1 חציל, פרוס לעיגולים שמן כ-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס דק 1 שן שום, קצוצה 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות כמה עלי קפיר ליים מלח ופלפל 1 פחית חלב קוקוס כמה עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות מעט מיץ לימון או ליים שמן זית 600 גרם פילה בקר, חתוך לרצועות להגשה אורז לבן מבושל מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות. מוציאים ומניחים על מגבות נייר. שמים במחבת מעט שמן, את הג'ינג'ר והשום ומטגנים מעט, בלי שהשום ישחים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן זהובות. מוסיפים את עלי הקפיר ליים, ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, החצילים המטוגנים, הבזיליקום ומעט מיץ לימון ומכבים את האש. מחממים היטב מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את רצועות הבשר טיגון קצר מאוד, רק עד שהן מחליפות צבע. מוסיפים את הרוטב למחבת הבשר, מערבבים רגע כדי שיתחמם ומגישים מעל אורז לבן. עלי קפיר ליים ניתן לדעתי להחליף במעט גרידת לימון + מיים שלואיזה הושרתה בהם במה כדאי להחליף את הפילה היקר מפז ??
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif נשמע מתכון דוקא מעניין :-פ

את הפילה אפשר להחליף באנטריקוט, כף או סינטה. אני דוקא הייתי הולך על אנטריקוט. מחכים לדיווח
 

o h a d d

New member
אנטריקוט יש לי בבית אבל נראה לי שמן מידי

גם ככה מתכון שומני וכבד למדי. סינטה יכול להיות נחמד-אני חשבתי על שייטל אבל יש בעיה עם כשרות ואני לא מצליח להשיג כזה. כמו כן חשבתי על כיוון אחר לחלוטין כגון פרוסות כתף מרכזי שבושל היטב לפני איך כף ? מה בדיוק עושים איתו? איך אומרים את השם הזה : kaf? kef? אף פעם לא השתמשתי בזה ואין לי מושג איך לבשל טוב- יודע מה אני אפתח עליו שרשור נפרד.
 

Bavmorda

New member
ראיתי היום את המתכון עם ניצני....

נראה לי סופר מעניין - ואני בדיוק חשבתי לוותר על החצילים
בשביל מה להתעסק עם הירק הזה שרק אחרי טיגון אפשר לאכול אותתו ? גם שמן, גם משמין, גם לא בריא, וסליחה - מיותר. אפשר לשפצר את המאכל עם דברים אחרים. מסכימה עם ביגוש לגבי האנטריקוט... תחליף מצויין ועסיסי. בהצלחה
 
BAV

יש זיליון מתכוני חצילים בלי שיצופו בשמן. אפשר על האש, על פלנצה משומנת, במיקרוגל, כ=פשטידה או מוסקה. אפשר לאכול נע עם מתבל טעים. ועוד צשהוא קטן, כאשר מתגנים פרוסות עבות בשמן עמוק, מספיגים במגבת נייר,לא מרגישים כמעט את השמן. לי יש גם מחבת חשמלי עליו אני מטגנת פרוסות דקות דקות,כמה שניות ומוכן. גנ"ל לקישוא. טעם בדיוק אותו דבר.
 
BAV לא רשמתי טיגון במיקרו ../images/Emo9.gif

רשמתי במיקרו. לגבי טיגון, מנסיוני, חציל פרוס לעובי של אצבע. בקערה מערבבים ביצה עם מלח,פלפל, בקערה שניה קמח. החצילים צריכים להיות מנוגבים היטב. הטוב ביותר הוא שמן זית לטיגון אבל זה יקר רצח. שמן חם מאוד מאוד על להבה גדולה. מטבילים את החציל היבש בקמח ביצה ושוב קמח מכינים את כולם יחד. בזהירות לסיר עם שמן ,משפריץ מאוד , אם השמן חם, מיטגן מהר מאוד. מוציאים על מגבות נייר, והכף אמיתי, או כפי שנרשם לטגן על טפלון. לי יש מחבת טפלון חשמלי. זה ממש מינימו שמן. ולגבי קלייה במיקרו. חציל אחד על האש. השאר 4,5,6, מכניסים על צלחת שטוחה עמוקה כדי שלנוזל יהיה להיכן להתנקז. חורצים בכל חציל כמה שריטות עם סכין חדה או מנקבים עם מזלג. מכניסים למיקרו על מגבות נייר. כאשר החצילים מתחילים להצתמק, מוציאים מערבבם יחד עם החציל שהיה על האש שתוכנו הוכנס לצלחת עם מעט מיץ לימון שלא ישחיר. כל החצילים מקבלים את טעם החציל השרוף והזמן קטן בהרבה. טיפ נוספ לקילוף החצילים, לאחר הקליה או מיקרו/ אחר,לשים במי קרח או מתחת לברז. הקליפה מתקלפת בקלות. שבוע טוב אתי
 

Bavmorda

New member
../images/Emo7.gif למה מתעלמים מהמרכאות שלי ?

ראיתי שלא כתבת טיגון אתי, אלא רק מיקרו, וכן התיחסתי לאימרה ולאו דווקא לפועל. תודה על הטיפים.
עשיתם אותי אחת ששונאת חצילים - וזה כ"כ לא נכון....
 

o h a d d

New member
חצילים זה מעדן! אם יודעים מה לעשות איתם!

אני פורס אותם לפרוסות דקות ומטגן טיגון קל עם מעט שמן זית על טפלון כמו כן, למדתי מגיסתי הרומניה, שניתן לקחת ביצה ולטרוף אותה עם מיים מלח ופלפל. לטבול את פרוסות החציל בבלילה הזו לפני טיגון, ואז מתקבל חציל מטוגן עם ציפוי ביצה דקיק (כמו חביתה) שאינו מוגש ושאוטם את החציל ולא נותן לו להספג בשמן כמו החצילים שבשווארמות. בצורה כזו ניתן להשרות אותו לילה עם חומץ שום ותבלינים- וזה פשוט מעדן!
 

Bavmorda

New member
מצחיקותי ש....

המתכון שלך בא אלי.... ישר מאישה רומניה
ענק
[שלא תבין לא נכון.... אני גם ממוצא רומני
] שאלה: ההשריה עם החומץ והתבלינים היא אחרי הטיגון ? אשמח לעוד פרטים בבקשה
.
 

o h a d d

New member
אכן

ההשריה והחומץ אחרי הטיגון, לפני הטיגון כדאי לפרוס את החצילים על נייר סופג או לחלופין במסננת ולתת להם "להזיע" כמה שעות בשמש היוקדת כך שכל המיצים החומציים שצורבים בלשון ובגרון יוצאים. לאחר מכן טובלים בבלילה מביצה מיים מלח ופלפל ומטגנים לאחר מכן משרים בחומץ+שום+תבלינים(רוזמרין, פלפל אנגלי וב"ו) ובתאבון....
 
למעלה